25 / 04 / 2024

üçüncü dereceden sit alanı

üçüncü dereceden sit alanı

Tabiat özelliklerine sahip ve korunması gereken alanlar sit alanı olarak ifade ediliyor. 3 kategoriye ayrılan sit alanları arasında 3. derecen sit alanı nedir, detayları haberimizde...

Antalya'daki kaçak yapı çalışması durduruldu! 

Antalya'da üçüncü derece sit alanında inşa edilen kaçak yapı çalışmaları belediye ve jandarma ekipleri tarafından durduruldu. 

Olympos'un üçüncü derece sit alanına dönüştürüldüğü iddiası TBMM'de!

Antalya ilinde yer alan Olympos'un üçüncü derece sit alanına dönüştürüldüğü iddiası meclis gündemine taşındı. Saadet Parti'li Karaduman, konuyla ilgili soru önergesi hazırladı...

Olympos'un sit alanına dönüştürüldüğü iddiası mecliste!

Antalya ilinde yer alan Olympos'un üçüncü derece sit alanına dönüştürüldüğü iddiası meclis gündemine taşındı. Saadet Partili'li Karaduman, konuyla ilgili soru önergesi hazırladı...

AKİP'ten Olimpos'un imar planı değişikliğine dava!

AKİP, Beydağları Sahil Milli Parkı alanı içinde yer alan Olympos arkeolojik sit alanının kaçak yapıların bulunduğu bölümünün, 2’nci dereceden 3’üncü dereceye düşürülerek imara açılmasına itiraz etmeye ve yargıya taşımaya karar verdi...

Antalya'da sit alanlarını imara açan kararla ilgili yürütme durduruldu!

Antalya 4’üncü İdare Mahkemesi tarafından Kaş, Patara, Fırnaz ve Yeşilköy’ü sit derecelerini düşürüp imara açan kararla ilgili yürütme durduruldu. Hukukçular bu kararın emsal niteliğinde olacağını söylüyor.

Sit alanında kaçak katlar bir bir çıkılıyor!

Birinci derece sit alanı ilan edilen bölgelerde kaçak yapılaşma hızla artıyor. Kapadokya'nın en önemli yerlerinden olan Güvercinlik Vadisi'nde kaçak inşaatın önüne belediye tabelası asan kişi 3’üncü katı da çıktı.

Patara ve Fırnaz Koyu'nu imara açan karar yargıya taşındı!

Kaş Turizm ve Tanıtma Derneği, Antalya’nın en önemli tarihi ve doğal değerlerinden Patara bölgesi ve Fırnaz Koyu’nun bazı bölümlerinin birinci dereceden çıkartılarak ikinci ve üçüncü derece doğal sit alanına dönüştürülmesine ilişkin kararın iptal edilmesi için dava açtı..

Samsun'daki 171 kaçak yapının yıkımı yargı kararına bağlı!

Samsun Büyükşehir Belediyesi Başkan Vekili Turan Çakır, Yörükler Mahallesi'nde üçüncü derece sit alanı içerisinde kalan 321 evden 150'sinin yıkımının gerçekleştiğini belirterek, "Geri kalan 171 kaçak yapıyı yıkmak için yargı kararı bekliyoruz" dedi

Osmaniye Kadirli'de inşaat temelinden tarihi taban mozaiği çıktı!

Osmaniye Müze Müdürlüğü, Kadirli ilçesinde üçüncü derece sit alanında yaptığı sondaj çalışmasında Roma dönemine ait hamam kalıntıları ile taban mozaiği buldu.

İzmit antik liman kenti 1. dereceden sit alanı olacak mı?

Başiskele Wellborn Hotel’in hemen yanında bulunan antik liman kentinin üzerinde her geçen gün yapılaşma artıyor. Müze Müdürlüğü yetkililerinin “1. derece SİT alanı olmalı” dediği bölgede Anıtlar Kurulu hiçbir önlem almıyor.

Yozgat Aydıncık'ta 3 bölge sit alanı ilan edildi!

Yozgat İli Aydıncık İlçesi'nde 3 bölge I.derece Arkeolojik Sit alanı olarak ilan edildi. Karar, bugünkü Resmi Gazete'de yayımlanarak yürürlüğe girdi.

Ihlamur Kasrı'na çok katlı otopark mı yapılacak?

Çevre ve Şehircilik Bakanlığı, 3 'üncü derece sit alanında bulunan Ihlamur Kasrı ’nın yanındaki açık otoparkın, katlı otoparka dönüştürülmesine onay verdi.

Manisa Alaşehir Horzumalayaka'da sit alanı belirlendi!

Manisa Alaşehir ilçesi, Horzumalayaka mahallesi hudutları içerisinde bulunan alanın, kararımız eki 1/2000 ölçekli kadastral haritada gösterildiği şekilde III. (üçüncü) Derece Arkeolojik Sit olarak tesciline karar verildi.

üçüncü dereceden sit alanı Haberi

üçüncü dereceden sit alanı

3. dereceden sit alanı nedir?

Tarih öncesi, tarihi ve jeolojik devirlere ait olan, ender bulunmaları, özellikleri ve güzellikleri açısından korunması gereken yer üstünde, yer altında veya su altında bulunan alanlar, doğal sit alanı olarak karşımıza çıkıyor.


Söz konusu doğal sit alanları, 1. derece, 2. derece ve 3. derece sit alanları olmak üzere üç kategoriye ayrılıyor. Buna göre 3. dereceden sit alanı nedir?


3. dereceden sit alanı nedir?

3. derecen sit alanları, doğal yapının korunması ve geliştirilmesi amaçlı, yörenin potansiyeli ve kullanım özelliği de gözönünde tutularak kullanıma açılan alanlardır. Örneğin bu alanlar için kullanıma izin verilen hususlar arasında konut kullanımı da yer alıyor.




Işıl Seren...