10 / 03 / 2025

üçüncü havalimanına finansman

üçüncü havalimanına finansman

İstanbul'un üçüncü havalimanının geçen yılın mayıs ayında yapılan ihalesini 22 milyar 152 milyon Euro ile en yüksek teklifi veren Cengiz Kolin- Limak- Kalyon- Mapa OGG (Ortak Girişim Grubu) kazanmıştı...

İstanbul Havalimanı'na yakın ilçelere talep arttı!

Türkiye Taşınma Dosyası açıklandı. Yıl boyunca gelen taleplere göre, Türkiye’de taşınma talepleri bir önceki döneme göre yüzde 33 artış gösterdi. 3'üncü havalimanına yakın bölgeye talep yüzde 100 arttı.

İstanbul Havalimanı’na dev sevkiyat!

THY’nin Atatürk Havalimanı’ndan İstanbul Havalimanı’na taşınma işlemleri hızla devam ediyor. THY, bazı birimlerine ait teçhizat, malzeme ve makinelerini dün 35 TIR’lık konvoyla sevk etti.

İstanbul Havalimanı'na taşınma başladı!

THY'nin bazı iştiraklerine ait malzeme, teçhizat ve makineleri 20 tıra yüklenerek İstanbul Havalimanı'na götürülüyor...

İstanbul Havalimanı'na taşınma Mart'ta tamamen bitmiş olacak!

Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Turhan, "İstanbul Havalimanı'na taşınma işlemleri devam ediyor. Mart itibarıyla inşallah tamamen bitmiş olacak." dedi.

İstanbul Havalimanı'na taşınma tarihleri dünyaya duyuruldu!

İstanbul Havalimanına transfer programı dünyaya da resmen açıklandı. NOTAM'da İstanbul Havalimanı'na taşınma süreci kademeli olarak gerçekleştirilecek. Taşınma 1 Mart 2019 saat 03:00'de başlayacak.

Bilal Ekşi: 3 Mart'ta yeni evimiz İstanbul Havalimanı'na gidiyoruz!

THY Genel Müdürü Ekşi yaptığı açıklamada "3 Mart'ta yeni evimiz İstanbul Havalimanı'na gidiyoruz. Hazırlandık, heyecanlıyız." dedi.

İstanbul Havalimanı'na taşınma planı belli oldu!

İstanbul Havalimanı'na taşınma süreci 1 Mart 2019 tarihinde  saat 03:00’de başlayacak ve 3 Mart 2019 tarihinde saat 00:00'da sona erecek.

THY, İstanbul Havalimanı’na Mart'ta 5 bin TIR’la taşınacak!

İstanbul Havalimanı’nın sıçrama yaşatacağını söyleyen İlker Aycı, THY’nin 330 uçaklık dev filosunun mart ayında 5 bin TIR’la yeni havalimanına taşınacağını açıkladı.

İstanbul Havalimanı'na taşınma tarihi belli oldu!

Devlet Hava Meydanları İşletmesi tarafından ilgili kurumlara gönderilen yazıda, Atatürk Havalimanı'ndan İstanbul Havalimanı'na yapılacak olan taşınma tarihinin 3 Mart 2019 olarak belirlendiği bildirildi.

Çukurova Havalimanı'na ilk uçak Nisan'da inecek!

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı ve Mersin Milletvekili Lütfi Elvan, Çukurova Bölgesel Havalimanı Projesi ile ilgili açıklamalarda bulundu. Elvan, ''Çukurova Havalimanı'na ilk uçak Nisan'da inecek'' dedi.

İstanbul Havalimanı'na kademeli taşınılacak!

Atatürk Havamilanı’nın İstanbul Havalimanı’na 30 Aralık’ta planlanan taşınması ertelendi. Tek seferde yapılacak büyük taşınmadan da vazgeçildi. Taşınma kademeli bir şekilde yürütülecek.

İstanbul Havalimanı’na taşınma kararı ertelendi!

İstanbul Havalimanı'na taşınma konusunda dün yapılan toplantıdan erteleme kararı çıktı. Taşınmanın Mart ayında yapılması planlanıyor.

İstanbul Havalimanı’na taşınmaya sayılı günler kaldı!

İstanbul Havalimanı'na taşınma işlemi 30 Aralık tarihinde saat üçte başlayacak 31 Aralık gece 12'de de tamamlanmış olacak.

üçüncü havalimanına finansman Haberi

üçüncü havalimanına finansman

İstanbul'un üçüncü havalimanının geçen yılın mayıs ayında yapılan ihalesini 22 milyar 152 milyon Euro ile en yüksek teklifi veren Cengiz Kolin- Limak- Kalyon- Mapa OGG (Ortak Girişim Grubu) kazanmıştı.


İhale sonrası hızla temel atma hazırlıkları yapan konsorsiyum, geçtiğimiz haziran ayında Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın katılımıyla tesisin temelini atmıştı. Yıllık 150 milyonluk yol kapasitesine sahip olacak olan üçüncü havalimanı, yaklaşık olarak 10 milyar euro'ya mal olacak.


Üçüncü havalimanı birbirinden bağımsız altı uçak pistine sahip olacak. Üçüncü havalimanının yapımının dört yıl sürmesi bekleniyor. Projenin tamamının bitiş tarihi 2018 olarak belirtiyor.


Para Dergisi'nde yer alan habere göre, projenin bitişi ile üçüncü havalimanının, Atlanta Havalimanı'nı geçerek dünyanın en yüksek kapasiteli havalimanı olması bekleniyor. Tabii bu kadar büyük projenin bir de finansman ayağı var. Finansman için yapılan...