25 / 04 / 2024

Üftade hazretleri tekkesi bursa

Üftade hazretleri tekkesi bursa

Bursa’da 4 milyon TL harcanarak restore edilen 500 yıllık Üftade Tekkesi ve Camii, düzenlenen törenle hizmete açıldı. Üftade Mehmed Muhiddin Hazretleri tarafından 16. yüzyılın sonlarına doğru yaptırılan cami ve tekke orijinal haline kavuşturuldu...

İBB Rumelihisarı'nda lojman inşa ediyor!

İstanbul Büyükşehir Belediyesi (İBB), Sarıyer Rumelihisarı'nda bulunan Şehitlik Mezarlığı ve Naif Baba Tekkesi arazisi içerisinde lojman inşa etmek için düğmeye bastı.

Burhan Ersoy'dan Ekrem İmamoğlu'na Gezi Parkı yanıtı!

Vakıflar Genel Müdürü Burhan Ersoy, Taksim Gezi Parkı'nın mülkiyetinin Sultan Beyazıt Hanı Veli Hazretleri Vakfı'na geçmesine ilişkin açıklamalarda bulundu.

Pera Palas Otel ve Şişli Etfal Hastanesi’nin mülkiyetleri devredildi mi?

Taksim Gezi Parkı’nın mülkiyetinin İBB’den alınıp Sultan Beyazıt Hanı Veli Hazretleri Vakfı’na devredilmesine gelen tepkiler üzerine Vakıflar Genel Müdürlüğü açıklamada bulundu. Açıklamada; Pera Palas Otel ve Şişli Etfal Hastanesi’nin mülkiyetlerinin de aynı vakıf adına tescil edildiği belirtildi.

Vakıflar Genel Müdürlüğünden Gezi Parkı açıklaması!

Vakıflar Genel Müdürlüğü, Gezi Parkı'nın mülkiyetinin Sultan Beyazıt Hanı Veli Hazretleri Vakfı'na devredilmesiyle ilgili açıklama yaptı.

Mahir Polat'tan Gezi Parkı'nın mülkiyetinin değiştirilmesine ilişkin açıklama!

Gezi Parkı'nın mülkiyeti Sultan Beyazıt Hanı Veli Hazretleri Vakfı’na verildi. Peki el değiştirme nasıl yapıldı. İstanbul Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreter Yardımcısı Mahir Polat anlattı...

İBB'den Gezi Parkı açıklaması!

İBB Başkanlığı, Taksim Gezi Parkı'nın Vakıflar Genel Müdürlüğü tarafından İBB  mülkiyetinden alınarak Sultan Beyazıt Hanı Veli Hazretleri Vakfı'na geçirilmesi ile ilgili açıklama yaptı.

Gezi Parkı'nın mülkiyeti Sultan Beyazıt Hanı Veli Hazretleri Vakfına geçti!

Kültür ve Turizm Bakanlığı Vakıflar Genel Müdürlüğü yaptığı açıklamada Taksim Gezi Parkı'nın mülkiyetinin "Sultan Beyazıt Hanı Veli Hazretleri Vakfı"na geçtiğini duyurdu.

Bursa Emir Sultan'a otopark takviyesi!

Çalışmalarına hız kesmeden devam eden Bursa Büyükşehir Belediyesi, Emir Sultan Hazretleri’ni ziyarete gelen kafilelerin kullandığı otobüslerin düzenli şekilde duraksayabilmesi için otopark çalışmalarını hızlandırdı.

Bursa Selami Efendi Tekkesi gün yüzüne çıktı!

Çalışmalarına son sürat devam eden Bursa Büyükşehir Belediyesi, 17’nci yüzyılda Yeşil Mahallesi’nde 3000 metrekare bahçe içine kurulan  Selami Efendi Tekkesi, ilk günkü orijinal haliyle kente kazandırdı.

Ladikli Ahmet Hüdai Hazretleri’nin evi restore ediliyor!

Konya Büyükşehir Belediyesi, Konya’nın manevi mimarlarından Lâdikli Ahmet Hüdai Hazretleri’nin Lâdik’teki evinin restorasyonunu ve çevre düzenlemesini yaparak gelecek kuşaklara aktarıyor.

Ümraniye Belediyesi'nden Gümüşhane'ye dev yatırım!

Ümraniye ve Gümüşhane Belediyesi dostluk ve kardeşlik bağlarının sosyal, kültürel ve ekonomik işbirlikleriyle güçlendirilmesi için “Kardeş Şehir” protokolü imzaladı. Protokol kapsamında, Ahmet Ziyaüddin Gümüşhanevi Hazretleri Külliyesi ve Aşevinin temeli atıldı.

Kayseri Seyyid Burhanedin Hazretleri Türbesi yenileniyor!

Kayseri Büyükşehir Belediyesi, Seyyid Burhanedin Hazretleri Türbesi’ni yeniliyor. Türbedeki restorasyon çalışmaları Ramazan ayında tamamlanacak.

Beykoz Şeyh Ethem Efendi Tekkesi restore edildi!

Beykoz Şeyh Ethem Efendi Tekkesi restore edildi! 1845'te Beykoz'da inşa edilen Şeyh Ethem Efendi Tekkesi Beykoz Belediyesi tarafından restore edildi. Tarihi yapı yeniden ayağa kaldırıldı.

Üftade hazretleri tekkesi bursa Haberi

Üftade hazretleri tekkesi bursa


Bursa’da 4 milyon TL harcanarak restore edilen 500 yıllık Üftade Tekkesi ve Camii, düzenlenen törenle hizmete açıldı.


Üftade Mehmed Muhiddin Hazretleri tarafından 16. yüzyılın sonlarına doğru yaptırılan cami ve tekke yapılan restore çalışması ile ilk günkü orijinal haline kavuşturuldu. Bursa Büyükşehir Belediyesi tarafından 2010 yılında başlatılan çalışmalar sonucu tamamlanan tarihi yapı düzenlenen törenle hizmete açıldı.


Açılışa katılan Sağlık Bakanı Mehmet Müezzinoğlu, şehirdeki birçok tarihi eser gibi Üftade Tekkesi ve Camii’nin de yenilenmesi nedeniyle Başkan Recep Altepe’yi kutladı. Osmanlı’nın 500 yıl boyunca dünyaya barış, adalet ve hoşgörü dağıttığını, Osmanlı’dan kopan bölgelerin sıkıntılardan kurtulamadığını dile getiren Bakan Müezzinoğlu, “Bizler, dünden ders alan, dündeki değerlerimizin anlamını iyi kavrayan, o değerlerin gölgesinde medeniyet sunacak bir anlayışın mensuplarıyız. Onun için bu restorasyon çalışmasını sadece bir yenileme...