23 / 04 / 2024

ukrayna tren hatları

ukrayna tren hatları

Demiryolu ağının bütün ülkeyi sardığı Ukrayna’da 1 Ocak 2014’ten itibaren tren biletlerinde yeni dönem başladı. Ukrayna Demir Yolları Şirketi, yeni tren biletlerinin kullanıma girdiğini duyurdu...

Bakan Uraloğlu açıkladı! Karadeniz'e yüksek hızlı tren geliyor!

Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Abdulkadir Uraloğlu, tüm Türkiye'yi yüksek hızlı tren hatlarıyla sarmak için yoğun bir çalışma içerisinde olduklarını kaydetti. 

Türkiye yüksek hızlı tren ağıyla şehirleri birbirine bağlıyor: Hangi illere yeni hatlar geliyor?

Yüksek hızlı tren ağı 41 şehri kapsayacak şekilde genişletilecek. Resmi duyurunun ardından ulaşımda yaşanan bu gelişme tüm Türkiye’ye duyuruldu. İşte bu gelişmeyi bekleyen iller ve oluşturulması planlanan YHT hatları ve süresi hakkında detaylar haberin devamında yer alıyor...

Hangi YHT hattı ne zaman açılacak? Ulaştırma Bakanı açıkladı!

Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Adil Karaismailoğlu çalışmaların hız kesmeden devam ettiği hızlı tren hatlarıyla ilgili önemli açıklamalar yaptı. Peki hangi yüksek hızlı tren hattı ne zaman açılacak? İşte detaylar...

Bisiklet ile scooter yollarını metro ve tren hatlarına entegre edeceğiz!

Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Adil Karaismailoğlu, daha akıllı ve modern ulaşım sistemlerine ağırlık verilmesi gerektiğine dikkat çekerek "Bu kapsamda bisiklet ve scooter yollarını metro ve tren hatlarına entegre edeceğiz” diye konuştu.

Yüksek Hızlı Tren'e şehirlerarası hızlı ekspres seferleri geliyor!

Ulaştırma Bakanlığı, 2020’de yeni Yüksek Hızlı Tren hatlarını işletmeye alırken, verimliliği artırmak için YHT güzergâhlarında ekspres seferlere başlayacağını duyurdu...

Raylı sistem uzunluğumuzu yüzde 50 artıracağız!

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan yaptığı açıklamada "Hızlı tren hatlarımızı önümüzdeki 5 yıllık dönemde yaklaşık 5 bin 600 kilometreye taşıyacak, şehir içi raylı sistem uzunluğumuzu ise yüzde 50 civarında artıracağız." dedi.

YHT hatlarının yapımı hızlanacak!

On Birinci Kalkınma Planı (2019-2023) kapsamında ulaşımda çok önemli adımlar atılacak. Bu kapsamda yüksek hızlı tren hatlarının yapımı hızlanacak.

2023'e kadar 29 il hızlı tren hatlarıyla buluşacak!

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, "Hedef, 2023'e kadar hızlı tren hatlarını 29 ilimizle buluşturmaktır" dedi...

Gebze-Halkalı Banliyö Hattı açıldı!

Gebze-Halkalı Banliyö Tren Hatları, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın katılımıyla hizmete açıldı. Törende konuşan Cumhurbaşkanı Erdoğan, ''Bu hat, saatte tek yönde 75 bin, gündeyse 1 milyon 700 bin yolcu taşıyacak'' dedi.

Halkalı-Gebze banliyö hattı 10 Mart'ta açılacak!

Halkalı-Gebze arasında bulunan banliyö tren hatlarında 2013 yılından beri süren yenileme çalışmalarında sona gelindi. Halkalı Gebze banliyö hattı 10 Mart'ta açılacak...

Konya'da Yüksek Hızlı Tren Garı için acele kamulaştırma yapılacak!

Konya Selçuklu'da yürütülen Kentsel Dönüşüm ve Gelişim Projesi içerisinde yer alan Yüksek Hızlı Tren Garı ve metro hatları için acele kamulaştırma yapılacak....

Halkalı-Gebze Banliyö Hattı'nın yüzde 94'ü tamamlandı!

Halkalı-Gebze arasında bulunan banliyö tren hatlarında devam eden çalışmalar tamamlanıyor. 2013 yılından beri proje kapsamında çalışmaların yüzde 94'ü tamamlandı.

5 yıl içinde 42 şehre hızlı tren gidecek!

Hükümet, Türkiye'nin dört bir yanını yüksek hızlı ve hızlı tren hatları ile donatmak adına 5 yılda 39 milyar euro harcama yapacak. 

ukrayna tren hatları Haberi

ukrayna tren hatları


Demiryolu ağının bütün ülkeyi sardığı Ukrayna’da 1 Ocak 2014’ten itibaren tren biletlerinde yeni dönem başladı. Ukrayna Demir Yolları Şirketi, yeni tren biletlerinin kullanıma girdiğini duyurdu.


Yeni tren biletleri yeşil renk ve üzerinde gün geçtikçe yaygınlaşan QR kod bulunuyor. Bilindiği üzere iki boyutlu barkod olan QR kod, son dönemde adres, telefon, web sitesi, kartvizit ve benzeri bilgileri şifrelemek için kullanılıyor. QR kodu farklı mobil cihazlar tarafından da okunabiliyor.


Öte yandan, sadece biletlerin üzerinde bulunan bilgiler değişmedi. Yenilikler elektronik biletleri de etkiledi. Ukrayna Demir Yolları’nın resmi sitesi üzerinden online satılan tren biletleri, herhangi bir yazıcıdan çıktı alınıp kullanılabilecek.


Malatya Son...