19 / 04 / 2024

Ukrayna türk projeleri

Ukrayna türk projeleri

Ukrayna 5 yılda 25 milyar dolarlık altyapı yatırımı yapacak. Ülke inşaat malzemeleri üreticileri ve ihracatçıları ile Türk müteahhitleri açısından ciddi bir fırsat oluşturuyor.

Ukrayna'daki Türk yatırımları 2.5 milyar dolara ulaştı!

Dünya Gazetesi köşe yazarı olan kerim Ülker, bugünkü yazısında Türklerin Ukrayna'daki projelerinden bahsetti. Ülker, Ukrayna'daki Türk yatırımlarının toplamı 2.5 milyar dolara ulaştığını söyledi.

Türk inşaat şirketlerinin konut projelerinde en gözde pazarı ABD!

Türk inşaat şirketleri konut projeleri için rotayı ABD'ye çevirdi. Türkiye'deki inşaat sektöründeki yavaşlama şirketleri başka pazarlara yönlendirdi.

İngiltere'de Türk yatırımcılar için konut projeleri yapılıyor! 25 yıl boyunca yıllık yüzde 10 kira garantili!

İngiltere, Türk vatandaşlarına banka ve borsaya alternatif bir yatırım aracı sunuyor.  Deutsche Bank, UBS gibi yatırım bankaları tarafından toplu olarak alınan özel emlak projelerinden artık perakende satış işlemleri de yapılmaya başlandı.

Türk müteahhitlik şirketleri, Suudi Arabistan'daki 3 trilyon dolarlık projeler için umudunu koruyor!

Türkiye Müteahhitler Birliği (TMB) Başkanı Erdal Eren, Türk firmalarının Suudi Arabistan'da gerçekleştireceği potansiyel iş projeleri hakkında umutlu açıklamalarda bulundu. Eren, Suudi Arabistan'ın 3 trilyon dolarlık projelerine katılmak istediklerini vurguladı.

Türk müteahhitler Balkan seferinde! İlk 4 ayda Romanya’da alınan projelerin büyüklüğü 2,5 milyar Euro'ya ulaştı!

Rusya ve Ukrayna savaşından sonra Türk müteahhitler de yönünü Balkan ülkelerine çevirdi. Verilen detaylara göre, ilk 4 ayda Romanya’da üstlenilen projelerin büyüklüğü 2,5 milyar Euro'ya ulaştı.

Türk müteahhitler Balkan ülkelerine odaklandı! Hedef yıl sonunda 20 milyar dolarlık projeye imza atmak!

Türk müteahhitler Rusya-Ukrayna savaşı nedeniyle yaşadıkları kayıpları telafi etmek için Balkan ülkelerine odaklandı. 2023 yılının ilk 4 ayında yurt dışında 4,8 milyar dolarlık projeye imza atan sektörün yıl sonunda 20 milyar dolara ulaşması bekleniyor.

Rusya-Ukrayna savaşı Türk müteahhitlerin yurt dışı hedefini zora soktu!

Türkiye Müteahhitler Birliği'nin hazırladığı İnşaat Sektörü Analizi Raporu, küresel inşaat pazarında “dünya ikinciliği”ni geri alan Türk müteahhitlerin, Rusya-Ukrayna savaşının etkisi altında kaldığını ortaya çıkardı.

Türk müteahhitler Ukrayna'da savaşın yaralarını saracak! 

Altyapı Bakan Yardımcıları Anna Yurchenko ve Mustafa-Masi Nayyem başkanlığındaki Ukrayna Heyeti, Türkiye Müteahhitler Birliği’nin (TMB) ev sahipliğinde Türk müteahhitlik ve teknik müşavirlik firmalarıyla görüştü. TMB Başkanı Eren, Türk müteahhitlerin, Ukrayna'nın yeniden inşası konusunda en doğru te

Ukrayna Türk bankaları için neden yaptırım istedi? İşte Ukrayna’nın yaptırım listesi

Rusya’nın işgal girişiminin ardından Türkiye tarafsızlığını korumaya çalışırken Rusya ile işbirliğini de sürdürmeye devam etti. Ukrayna ise Rusya ile çalışan Türk bankaları ve iş insanları için yaptırım talebinde bulundu.

Ukrayna Limanı'ndan yola çıkan ilk Türk yük gemisi Zonguldak'a ulaştı

Rusya'nın limanlarını abluka altına almasının ardından Ukrayna'da bekleyen gemilere izin çıktı. Türkiye, Ukrayna ve Rusya arasında son dönemde yapılan diplomasi trafiği sonuç verdi. Mariupol'den yola çıkan ilk Türk kuru yük gemisi Zonguldak Limanı'na yanaştı.

Türk müteahhitlerin Rusya projeleri savaştan nasıl etkilenecek?

Türk müteahhitlerin, Ocak-Şubat sürecinde yurt dışında 1 milyar 69 milyon 975 bin dolar bedelinde iş üstlendiği açıklandı. 

Bitlisli Türk iş insanı Muhsin Bayrak’tan Chelsea’ye servet!

Ukrayna ile Rusya arasındaki krizin savaşa dönüşmesinin ardından Rus milyarder Abromovich’in sahibi olduğu Premier Lig devi Chelsea’ye Türk iş insanı Muhsin Bayrak talip oldu. Bayrak’ın Chelsea için servet teklif ettiği öğrenildi.

Rusya-Ukrayna savaşı Türk müteahhitlere pahalıya patlayabilir!

Rusya-Ukrayna savaşının Türk müteahhitlere pahalıya patlayabileceğine dikkat çekiliyior. Türk müteahhitlerin Ukrayna ve Rusya’daki 25 milyar dolar değerindeki projelerinin savaşın sona ermemesi halinde riskle karşılaşacağı belirtiliyor.

Rusya Ukrayna Savaşı mağazaları da vurdu: Türk markalar Ukrayna'da kepek indiriyor!

Rusya ve Ukrayna arasında gerilen ipler, Ukrayna'da bulunan Türk hazır giyim markalarını da derinden etkiledi. DeFacto'dan LC Waikiki'ye pek çok marka mağazalarını kapatma kararı aldı.

Ukrayna türk projeleri Haberi

Ukrayna türk projeleri

Bursa Ticaret Borsası Yönetim Kurulu Başkanı ve Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği (TOBB) Yönetim Kurulu Üyesi Özer Matlı, Ukrayna’nın 5 yılda 25 milyar dolarlık altyapı yatırımı yapacağını, yatırım miktarının, özellikle inşaat malzemeleri üreticileri ve ihracatçıları ile Türk müteahhitleri açısından ciddi bir fırsat olduğunu oluşturduğunu anlattı. 

Borsanın yaptığı açıklamada, TOBB ile Ukrayna Ticaret ve Sanayi Odası arasında imza atılan mutabakat zaptı kapsamında kurulan Türkiye-Ukrayna Ticaret ve Sanayi Odası Forumu’nun Türk tarafı üyeleri, ilk toplantılarını online yaptı. 

STRATEJİK KOMŞU

Açıklamada, online toplantıdaki konuşmasının yer aldığı Türkiye-Ukrayna Ticaret ve Sanayi Odası Forumu Eş Başkanı da olan Matlı, Ukrayna’nın 45 milyonluk iyi eğitimli nüfusu ve coğrafi konumuyla Türkiye’nin Karadeniz’deki çok önemli ve stratejik bir komşusu olduğunu ifade edildi. İki ülke arasındaki ticari ilişkilerin her geçtiğimiz...