29 / 03 / 2024

ülke ülke ev fiyatları 2021

ülke ülke ev fiyatları 2021

Konut ve ticari emlak danışmanlığı şirketi Knight Frank'ın hazırladığı küresel konut fiyatları endeksi, dünya genelinde ev fiyatlarındaki en çok artışın yaşandığı yerleri gözler önüne serdi. Peki dünya genelinde ev fiyatları en çok hangi ülkede arttı? İşte ayrıntılar...

Dünyada konut fiyat artışında hangi il şampiyon oldu?

Yüksek enflasyon ve TL'deki değer kaybı Türkiye'yi konut fiyat artışında zirveye götürdü. Sırasıyla Ankara, İzmir ve İstanbul konut fiyatlarının dünyada en çok artış gösterdiği iller oldu.

Dünya genelinde konut fiyatları en çok hangi kentlerde arttı?

Uluslararası emlak şirketi Knight Frank tarafından yapılan araştırmaya göre, dünya genelinde konut fiyatlarının en çok arttığı kentler arasında Ankara, İzmir ve İstanbul zirvede...

Türkiye'den en çok hangi ülke vatandaşları konut aldı?

Yabancı yatırımcıların Türkiye'ye ilgili her geçen gün artıyor. Ülkemizden ev alan yabancılar ucuza vatandaşlık alabiliyor. İşte Türkiye'en en çok ev alan ülke vatandaşları…

Türkiye yabancı gayrimenkul yatırımları için gözde ülke!

TÜİK 2019 Mart konut satış istatistiklerini değerlendiren Hasanoğlu Şirketler Grubu Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Hasanoğlu, "Türkiye yabancı yatırımcılar için gözde bir ülke olmaya devam ediyor. Yabancılar hem oturmak hem de yatırım için ülkemizden ev almaya devam ediyor." dedi...

Mart'ta en çok hangi ülke vatandaşı Türkiye'den ev aldı?

Türkiye genelinde konut satışları Mart ayında 110 bin 905 adet konut satıldı. Bu konutların 1.827 tanesini yabancılar aldı. Peki Mart'ta en çok hangi ülke vatandaşı Türkiye'den ev aldı?

Şubat'ta en çok hangi ülke vatandaşı Türkiye'den ev aldı?

TÜİK Şubat 2018 konut satış istatistiklerini açıkladı. Buna göre Şubat ayında en çok İstanbul'da konut satıldı. istanbul yabancıya konut satışında da zirveye oturdu. Peki Şubat'ta en çok hangi ülke vatandaşı Türkiye'den ev aldı?

Bulvar Loft, Bir Ülke: İspanya seçkisine sponsor oldu!

Akfen'in Ankara'daki konut projesi Bulvar Loft, 28. Ankara Uluslararası Film Festivalinde "Bir Ülke: İspanya" seçkisine sponsor oldu.

Aziz Torun: Türkiye yatırım için cazip bir ülke!

Gayrimenkul ve Gayrimenkul Yatırım Ortaklığı Derneği "Expo Turkey by Qatar"da, Türkiye gayrimenkul sektörünü tanıtacak. GYODER Başkanı Aziz Torun "Asıl amacımız Türkiye'nin istikrarlı, güvenilir ve yatırım için cazip bir ülke olduğunu anlatmaktır" dedi.

KDV ödemeden ev sahibi olmak, yabancı ülke vatandaşını cezbediyor!

Türkiye'de yabancı yatırımcının 1 milyon dolar yatırımla vatandaşlık elde edebildiğini hatırlatan Artaş İnşaat Yönetim Kurulu Başkanı Süleyman Çetinsaya "Konut veya işyeri satın alımında da KDV ödemeyecek olması birçok yabancı ülke vatandaşını cezbediyor" diye konuştu.

Türkiye neden yabancı yatırımcı için cazip bir ülke?

MIPIM Fuarı’nda “Neden Türkiye Yabancı Yatırımcı İçin Cazip Bir Ülke?” panelinde konuşan EVA Gayrimenkul Genel Müdürü Cansel Turgut Yazıcı, yaptığı sunumda verilerle Türkiye gayrimenkul sektöründe yaşanan gelişmeleri katılımcılarla paylaştı.

1915 Çanakkale Köprüsü, ülke ekonomisine güvenin göstergesi!

Ulaştırma Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Ahmet Arslan, 1915 Çanakkale Köprüsü'nün, ülke ekonomisine olan güvenin bir göstergesi olduğunu söyledi.

Yeni Zelanda konut fiyatlarının en çok arttığı ülke oldu!

Küresel Konut İzleme Raporu'nun 2016 üçüncü çeyrek sonuçları açıklandı. Dünyada konut fiyatlarının en çok arttığı ve en çok azaldığı ülkeler sıralandı. Türkiye ise 2016'da 11 sıra gerileyerek en fazla artan 18'inci ülke oldu.

Manisa Yanık Ülke Konutları yükseliyor!

Manisa Büyükşehir Belediyesinin Kula’da restorasyon kapsamında satın alacağı evler karşılığında ilçede 21 Kasım 2016 tarihinde temelini attığı Yanık Ülke Konutları’nın inşaat çalışmaları hızla devam ediyor.

Türkler Yunanistan’da ev alma yarışına hız verdi!

Türkiye’de yaşanan terör olayları ve siyasi iklim Türkleri komşu ülke Yunanistan’a yönlendirdi. Aileye oturma izni vermesi ve fiyatların görece uygun olması nedeniyle Türkler Yunanistan’da ev almaya 15 Temmuz darbe girişiminden sonra hız verdi.

Karmod'un ihracat yaptığı ülke sayısı 95'e ulaştı!

Bu yılın başında 82 olan Karmod'un ihracat yaptığı ülke sayısı, yeni ulaşılan ülkelerle birlikte 95'e çıktı. İlk kez ihracat gerçekleştirilen ülkeler arasında Güney Amerika'da Peru ve Kolombiya, Avrupa'da Norveç ve Andora gibi ülkeler yer alıyor.

ülke ülke ev fiyatları 2021 Haberi

ülke ülke ev fiyatları 2021

Türkiye'de ev fiyatlarında yaşanan artış trendi Türkiye'yi dünya lideri yaptı. Bloomberg HT'de yer alan habere göre; konut ve ticari emlak danışmanlığı şirketi Knight Frank'ın hazırladığı küresel konut fiyatları endeksine göre; dünya genelinde ev fiyatları Mart'ın sonu itibariyle 12 aylık sürede ortalama yüzde 7,3 artarak balon riskini tekrar gündeme getirdi. 

Dünya genelinde fiyatlarda yaşanan bu yükseliş 2006 yılının son çeyreğinden beri en yüksek seviye oldu. Bu durum 2008 küresel finans krizinin temelinde olan konut sektöründeki ısınmayı ön plana çıkardı.

Endekste ilgili süreçte ev fiyatlarının en çok artış gösterdiği ülke ise Türkiye olarak kaydedildi. Bu dönemde Türkiye'de ev fiyatları yüzde 32 yükseldi. Türkiye'yi yüzde 22,1 yükselişle Yeni Zelanda, yüzde 16,6 yükselişle Lüksemburg takip etti.

ABD'deki ev fiyatları da ilgili dönemde yüzde 13,2...