25 / 04 / 2024

ülker çinde fabrika kuruyor

ülker çinde fabrika kuruyor

10 gün önce Ülker Bisküvi'deki hisselerinin yüzde 20'sini ABD ve Uzakdoğu merkezli fonlara satarak, kasasına 431 milyon dolar koyan Murat Ülker, yine çok konuşulacak uluslararası hamleye hazırlanıyor..

Tesla, Almanya'da fabrika kuracak!

ABD'li elektrikli araç üreticisi Tesla, Almanya'da fabrika kuracak. Fabrika alanı içinde kalan yaklaşık 92 hektarlık ormandaki ağaçların kesileceği iddia edildi.

İnşaat yatırımları 39 çeyreğin dibini gördü!

Türkiye ekonomisinde yatırımlar ikinci çeyrekte yüzde 22,8 küçülürken bu rakam bir önceki çeyrekteki yüzde 12.4'lük daralmanın iki katı bir düşüşe işaret etti. Yatırımlar içinde fabrika ve ofis binaları yatırımlarım anlatan inşaattaki daralma ise yüzde 29’u geçti...

Tesis taşıyana fabrika desteği!

Cazibe Merkezleri Programı kapsamında tesisini taşıyanlar da yeni yatırım teşviklerinden yararlandırılacak. İki yıl içinde taşınarak, asgari 200 kişilik istihdam oluşturana 1 milyona kadar nakdi destek ve fabrika desteği var.

Tayvanlı yatırımcılar, Türkiye'de 3 yıl içinde fabrika kuracak!

Teknolojinin anavatanı olarak bilinen Tayvan, Türkiye pazarındaki yatırımlarını büyütmeye karar verdi. Bu kapsamda çalışmalara başlayan teknoloji devleri 3 yıl içerisinde fabrika kurmayı hedefliyor.

Oğuz Ambalaj Gebze'de yeni fabrika kuracak!

33 yıllık geçmişiyle Türkiye’nin önde gelen oluklu mukavva üreticisi Oğuz Ambalaj yeni yatırımlarla büyümeyi sürdürüyor. 75 milyon TL ciro hedefleyen Oğuz Ambalaj iki yıl içinde Gebze’de yeni bir fabrika kuracak.

Sur Çelik Kapı, Aydın'da eski fabrika arazine otel inşa edecek!

BANKA, askerî bina ve NASA standartlarında kapı üretimi yapan Sur Çelik Kapı'nın Başkanı Yalçın Pekgüzel, Aydın'ın içinde kalan eski fabrika arazine otel yatırımı yapacaklarını söyledi.

Çimsa'dan Afyon'a 165 milyon TL'lik fabrika!

Çimsa Afyon'da 165 milyon liralık yatırımla fabrika kuracak. Bu yılın son çeyreğinde temeli atılacak fabrikanın, 2016 yılında faaliyete geçmesi bekleniyor.

Weber, Samsun’da fabrika açtı!

Endüstriyel harç üretiminde dünya lideri Saint-Gobain Weber, yeni fabrika yatırımı için Samsun’u seçti.Gökçe, 8 fabrika açacaklarını, bir sonraki fabrika yatırımının 2 yıl içinde Diyarbakır’a olacağını açıkladı.

Türkiye'nin en fazla fabrika sahibi patronu Murat Ülker!

Son 12 yılda Türkiye'nin fabrika zengini aileleri büyük değişim geçirdi. 2000'lerin başında yalnızca 14 fabrikası bulunurken bugün Türkiye'nin en fazla fabrika sahibi patronu oldu..

Burdur OSB Gürallar'a 12 parsel sattı, şimdi Ülker'in peşinde!

BUTSO Başkanı Keyik, birinci organize sanayi bölgesinin dolması üzerine başladıkları ikinci OSB'de 12 büyük parsel sattıklarını, Gürallar'ın cam eşya ve soda için yer aldığını, şimdi Ülker'i getirmek için girişimlerde bulunduklarını söyledi

Şahterm, Bolu'da ikinci fabrika yatırımına hazırlanıyor!

Beyaz eşya sektörüne yönelik rezistans üretimi yapan ve yurtiçinde A enerji sınıfı fırınlarda yüzde 50'nin üzerinde pazar payı bulunan Şahterm, Bolu'da ikinci fabrika yatırımına hazırlanıyor...

1947 yılında Çamlıca'da 60 dönüm arsa içinde bir ev kiraya verilecekmiş!

1947 yılında İstanbul Çamlıca'da 60 dönüm arsa içinde, 14 odalı bir ev kiraya verilecekmiş. O zamanın sanayi bölgesi olan Hasköy'de ise bol suyu olan fabrika arsası satılacakmış.

Onduline Avrasya, Türkiye’ye ikinci fabrika yatırımı planlıyor!

Kısa zamanda pazarda lider konumuna gelen Sakarya’nın Sapanca ilçesinde bulunan Onduline Avrasya, 20 yılı geride bıraktı. Onduline Avrasya, kısa bir süre içinde Türkiye’ye ikinci fabrika yatırımı planlıyor.

ülker çinde fabrika kuruyor Haberi

ülker çinde fabrika kuruyor

Yıldız Holding'Yönetim Kurulu Başkanı Murat Ülker, Şanga/da Türk basın mensuplarına yaptığı açıklamada Holding'in Ülker ürünleriyle ilk etapta Çin'e ardından da Rusya pazarına gireceğini söyledi. Ülker için öncelikle Çin'de bir ofis açma kararı aldıklarını belirten Murat Ülker, "Buralarda sadece ticari olarak değil, şirket olarak da bulunmaya karar verdik" diye konuştu. 


Çin'de fabrika kuracak 


Murat Ülker; geçen hafta 23 milyon nüfusluyla Uzakdoğu'nun finans ve ticaret merkezlerinden biri olan Şangay'a yaptığı kısa ziyarette, Ülker ürünlerini, Çin pazarına en etkili ve kalıcı olarak sokmak için orada fabrika kurmak ve yerel bir partnerla çalışmak da dahil her seçeneği bizzat yerinde inceleyip gördü. "Çin'deki yatırımları büyütmeyi düşünüyorum. Kellogg' s, McCormick, Dr. Oetker gibi şirketlerden ilham alıyorum. Yılardır joint venture'larla çalışa çalışa iş yapmayı öğrendik" diyen Türk işadamı,...