19 / 04 / 2024

ulu cami selçuklu kapısı

ulu cami selçuklu kapısı

Aksaray Ulu Cami’den 1998 yılında çalınarak yurtdışına kaçırılan minber kapı kanatları Kültür ve Turizm Bakanlığı tarafından Türkiye ’ye getirildi. Devamının gelme ihtimalinden dolayı hangi ülkeden getirildiği gizli tutuluyor...

Hakkari Ulu Cami ibadete açıldı!

Hakkari'de Selçuklu mimarisiyle inşa edilen Ulu Cami ibadete açıldı.

TOKİ Konya Selçuklu Ardıçlı 2. Etap ihalesi yarın!

Konya ili Selçuklu İlçesi Ardıçlı Mahallesi 2. etap 512 adet konut ,35 adet dükkan ve 1 adet cami İnşaatları ile Altyapı ve Çevre Düzenlemesi İşi (E-ihale) ihalesi yarın saat 14:30'da yapılacak.

TOKİ Konya Selçuklu 512 konut ihalesi yarın!

Konya ili Selçuklu İlçesi Ardıçlı Mahallesi 2. etap 512 adet konut ,35 adet dükkan ve 1 adet cami İnşaatları ile Altyapı ve Çevre Düzenlemesi İşi (E-ihale) ihalesi yarın saat 14:30'da yapılacak.

Selçuklu Camii inşaatı başladı!

Konya Orhangazi’de daha önce dernek yapılanması olan ve arsa çalışmaları bitirilen Selçuklu Cami’nde inşaat çalışmaları başladı...

TOKİ Selçuklu 1057 konut ihalesi 18 Nisan'da!

Konya İli Selçuklu İlçesi Ardıçlı Mahallesi 1057 Adet Konut, 1'er Adet Ticaret Merkezi Ve Cami İnşaatları İle Altyapı ve Çevre Düzenlenmesi İşi ihalesi 18 Nisan'da yapılacak.

TOKİ Konya Selçuklu 1057 konut ihalesi 18 Nisan'da!

Konya İli Selçuklu İlçesi Ardıçlı Mahallesi 1057 Adet Konut, 1'er Adet Ticaret Merkezi Ve Cami İnşaatları İle Altyapı ve Çevre Düzenlenmesi İşi ihalesi 18 Nisan 2019 tarihinde saat 14:30'da gerçekleştirilecek.

Selçuklu Sille Subaşı Cami 860 bin TL’ye yenilenecek!

Sille’de yer alan 7 tarihi tescilli caminin 6’sının restorasyonunu gerçekleştiren Selçuklu Belediyesi şimdi de bu yapıların sonuncusu olan Tarihi Tescilli Sille Subaşı Camii’nin restorasyonuna başladı.

İlkadım'a Selçuklu mimarisine uygun cami yapılıyor!

Samsun İlkadım Belediye Başkanı Erdoğan Tok, "Yapımına başladığımız Selçuklu mimarisine uygun Cami ve Külliyemizin her bir köşesi özel ve örnek olacak" dedi. İşte çalışmaların ayrıntıları...

Aksaray Topakkaya'da Selçuklu mimarisinde cami yapılıyor!

Aksaray’ın Topakkaya Belde Belediyesi tarafından 100 yıl ileriye dönük Selçuklu mimarisinde cami yaptırılıyor. Başkan Akbulut, “Camimiz 1960 yılında yapılmış bir camimiz. Biz her zaman buraya bir eser yapana dua edip yad ettik" dedi.

TOKİ Konya Selçuklu Yazır başvurusu 2015!

19 dairenin satışa sunulduğu TOKİ Konya Selçulu Yazır projesinde kura çekimi Konya Selçuklu Yazır TOKİ Şantiyesinde gerçekleşecek. İşte TOKİ Konya Selçuklu Yazır başvurusu 2015 detayları...

Konya Selçuklu Yazır TOKİ başvuruları ne zaman 2015?

TOKİ Konya Selçulu Yazır projesinde başvuru bedeli olarak 1.000 TL ödeniyor. Projede 19 tane daire satışa sunuluyor. Peki Konya Selçuklu Yazır TOKİ başvuruları ne zaman 2015?

TOKİ Konya Selçuklu Yazır başvuruları 2015!

TOKİ Konya Selçuklu Yazır projesinde dairelerin fiyatları 73 bin 260 TL ile 121 bin 826 TL arasında değişiyor. İşte TOKİ Konya Selçuklu Yazır başvuruları 2015 detayları...

TOKİ Konya Selçuklu Yazır 664 konut projesindeki 19 konut satışa çıkıyor!

TOKİ Konya Selçuklu Yazır 664 konut projesindeki 19 konut satışa çıkıyor. Daire fiyatlarının 73 bin 260 TL'den başlangıç gösterdiği projede 2 oda 1 salon ve 3 oda 1 salon daireler yer alıyor.

ulu cami selçuklu kapısı Haberi

ulu cami selçuklu kapısı

Aksaray Ulu Cami’den 1998 yılında çalınarak yurtdışına kaçırılan minber kapı kanatları Kültür ve Turizm Bakanlığı tarafından Türkiye ’ye getirildi. Devamının gelme ihtimalinden dolayı hangi ülkeden getirildiği şimdilik gizli tutulan minber kapıları Selçuklu ahşap sanatının en güzel örneğini teşkil ediyordu. Kültür ve Turizm Bakanı Ömer Çelik “Eserlerimizin ait olduğu topraklara iadesinin sağlanması noktasındaki kararlılığımız sonuna kadar devam edecektir” açıklamasında bulundu. 1998’de yatsı namazından sonra camide gizlenen hırsızlar tarafından yerinden sökülerek götürülen minber kapısının kanatları, 15 yıldır Interpol aracılığıyla aranıyordu. 

Yasadışı yollarla yurtdışına götürülen eserlerin iadesi için bakanlıkça sürdürülen çalışmalar başarılı sonuçlar veriyor. Son 10 yılda Türkiye’ye 4000’den fazla eserin iadesi sağlandı, devamı için de bakanlık çalışmalarını sürdürüyor. 


Aksaray’da 1408-1409 yıllarında Karamanoğlu Mehmet Bey tarafından Mimar Mehmet Firuz Bey’e yaptırılan Ulu Cami’nin en...