20 / 04 / 2024

Uludağ teleferiği bursa merkezi

Uludağ teleferiği bursa merkezi

Uludağ teleferiği Bursa kent merkezine inecek. Büyükşehir Belediye Başkanı Recep Altepe: " Bursa' nın kalbinden Uludağ' a yaklaşık 25 dakika da ulaşım sağlanabilecek " dedi...

Deprem, Bursa'nın kapısına dayandı! Hemen kentsel dönüşümün tamamlanması lazım!

Son günlerde Bursa’ya yakın kentler ve bölgelerden deprem haberleri gelirken Bursa halkı korku içinde bekliyor. Yapı Denetim ve Deprem Mühendisleri Derneği Bursa Temsilcisi Serkan Işık Bursa'da kentsel dönüşümün hemen tamamlanması gerektiğine vurgu yaptı.

Yapı denetim kuruluşları isyan etti! Yapın denetim firması çok, denetleme alanı yok!

Yapı Denetim Kuruluşları Birliği Derneği Bursa Şube Başkanı Esra İnhanlı, Bursa’da ihtiyacın üzerinde firma olduğunu, gerçekte öyle bir denetleme alanının olmadığını söyledi.

Milli Emlak'tan Bursa'da KDV ve harçtan muaf arsa fırsatı!

İnegöl Kaymakamlığı Milli Emlak Şefliği, Bursa İnegöl'de yer alan imarlı arsayı satışa çıkardı. Söz konusu arsa KDV ve harçtan da muaf.

O ilde yüzde 20 indirim fırsatıyla 12 adet arazi satılıyor! Milli Emlak'tan büyük fırsat! 

Bursa Keles Milli Emlak Şefliği, Bursa ili, Keles ilçesinde yer alan 12 adet araziyi yüzde 20 indirim ve taksit fırsatıyla satıyor. Peki Bursa Keles'te yer alan arazilerin fiyatları ne kadar? 

Bursa Uludağ Üniversitesi 13 büro personeli alımı yapacak! Personel olma şartları bakın neler?

Bursa Uludağ Üniversitesi büro personel alımı yapacağını duyurdu. Son tarihi  15 Haziran olan bu ilana ilgili kişilerin başvuruları bekleniyor. Bursa Uludağ Üniversitesi, büro personel alımı için gerekli şartları detaylı olarak paylaştı. 

Bursa Uludağ Üniversitesi personel alımı yapıyor! 190 sözleşmeli personel alımı için kadrolar

Bursa Uludağ Üniversitesi sözleşmeli personel alımı yapacağını duyurdu. İşte bu alımlara dair detaylar!

Yerli üretim elektrikli TOGG'un ilk yola çıkacağı tarih belli oldu! Fiyatı da açıklandı

Türkiye'nin ilk yüzde yüz elektrikli otomobil girişimi TOGG'un üretim süreci devam ediyor. Bu arada otomobilin üretileceği Bursa'nın Gemlik ilçesindeki fabrikanın 29 Ekim'de açılacağı öğrenildi.

Bursa'da dönüşüm kapsamında 301 konut yıkıldı!

Kentsel dönüşüm çalışmalarının hız kesmeden devam ettiği Bursa Mevlana Mahallesi'nde depreme dayanıksız yapılar yıkıldı.

Alinur Aktaş: Bursa'da 70 bin konut riskli!

Deprem kuşağında olmasına rağmen her yıl 50 bin adet yeni kaçak binanın eklendiği Bursa'nın, depreme hazırlıklı olmaması nedeniyle kentsel dönüşüm çalışmaları yeniden gündeme alındı. Uzmanlar, çalışmalara ilişkin konuştu.

Bursa Uludağ'da inşaat krizi!

Bursa Büyükşehir Belediyesi'nin, Bursa Uludağ Milli Parkı oteller bölgesinde yıkılan Büyük Otel'in yerine yaptığı tesise karşı açtıkları dava için keşif yapan DOĞADER ve Bursa Barosu heyeti, şok edici bir gerçekle karşılaştı. 

Yerli otomobilin üretileceği fabrika yakınındaki köyde arsa fiyatları zirve yaptı!

Türkiye'nin Otomobili Girişim Grubu'nun (TOGG) yerli otomobilinin üretileceği fabrikanın hayata geçirileceği Bursa'nın Gemlik ilçesindeki alana komşu Gençali Mahallesi’nde ev ve arsa fiyatlarının 10 katına kadar çıktığı bildirildi.

Türkiye'nin Otomobili fabrikasının inşaatında 2 bin kişi çalışacak!

Türkiye'nin Otomobili'nin üretileceği Bursa Gemlik'te ''Çevresel Etki Değerlendirmesi'' (ÇED) toplantısı düzenlendi. Fabrikanın inşaatında 2 bin kişinin çalışacağı öğrenildi.

Bursa Uludağ Üniversitesi Yeni Cami projesinin yüzde 35'i tamamlandı!

Bursa Uludağ Üniversitesi Görükle Yerleşkesi'nde yapılan Yeni Camii projesinin yüzde 35'i tamamlandı. Toplamda 25 bin metrekarelik alana sahip olacak Yeni Cami'nin yaklaşık 20 bin metrekaresi kültür merkezi olarak değerlendirilecek.

Uludağ teleferiği bursa merkezi Haberi

Uludağ teleferiği bursa merkezi

Kayak ve kış turizminin önemli merkezlerinden Uludağ ile Bursa arasında ulaşım sağlayan ve yıllardır Teferrüç Mahallesi'nden kalkan teleferiğin, Bursaray'ın Gökdere İstasyonu'nun üst katına inşa edilecek yeni bir istasyon ile kent merkezine ineceği bildirildi. 


Büyükşehir Belediye Başkanı Recep Altepe, Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreter Yardımcısı Mustafa Altın ile Bursaray Gökdere İstasyonu'nda incelemelerde bulundu. 


Altepe, burada yaptığı konuşmada, Bursa'da hem kent içi trafiği rahatlatma noktasında hem de Uludağ'a ulaşım konusunda çalışmalarını sürdürdüklerini belirterek, kent içi ulaşımın rahatlaması için raylı sistemlere öncelik verdiklerini vurguladı. 


Kentte, doğudaki Kestel ilçesinden batıdaki Uludağ Üniversitesine kadar her köşeyi kesintisiz ulaşımla buluşturup, yeni düzenlemeleri uygulamaya koyduklarını anlatan Altepe, "Aynı zamanda Uludağ'ı teleferikle, Bursa ile buluşturma projesini de hayata geçiriyoruz" dedi.  


Altepe, yaklaşık 2 yıldır projeyle ilgili çalışmaların sürdüğünü, etüt ve incelemelerin...