20 / 04 / 2024

Uludağ teleferik projesi

Uludağ teleferik projesi

Türkiye’nin en önemli kış turizm merkezlerinden biri olan Uludağ, Bursa Büyükşehir Belediyesi’nin yatırımlarıyla artık yaz aylarında da gelinmesi gereken önemli bir cazibe merkezi haline geldi.

Bursa konaklama kapasitesini artıracak!

Turizmde konaklama kapasitesini artırmak, önemli destinasyonlar arasına girmek için bir dizi projeyi hayata geçiren Bursa, lale ve çintemani deseninden oluşan yeni logosu ile markalaşmasına ivme kazandırmak istiyor

Uludağ teleferiği Bursa kent merkezine inecek!

Uludağ teleferiği Bursa kent merkezine inecek. Büyükşehir Belediye Başkanı Recep Altepe: " Bursa' nın kalbinden Uludağ' a yaklaşık 25 dakika da ulaşım sağlanabilecek " dedi...

İzmir Agora - Kadifekale Teleferik Projesi'nde son durum ne?

İzmir Agora‘dan Kadifekale’ye yapılacak olan teleferik projesinde son durum ne? İşte ayrıntılar...

Kartepe Teleferik Hattı 2023'te tamamlanacak!

Kocaeli'de büyük sevinç yaratan Kartepe Teleferik Hattı Projesi'nin, 2023 yılında tamamlanarak hizmete açılması planlanıyor.

Kartepe teleferik hattı 2 yılda tamamlanacak!

Kocaeli Büyükşehir Belediyesi tarafından Sanayi ve Teknoloji Bakanlığının Sanayi İşbirliği Programı (SİP) kapsamında ihale edilecek Kartepe Teleferik Hattı Projesi'nin 2023 yılında tamamlanarak hizmete açılması planlanıyor.

Sinpaş GYO Teleferik-Kayak Pisti ve Macera Parkı projesi değerleme raporu!

Sinpaş GYO, Ankara İli, Çankaya İlçesi, 29635 ada 7 ve 8 parsellerde yer alan Teleferik-Kayak Pisti ve Macera Parkına ilişkin değerleme raporu yayınlandı. 

Hatay'a teleferik geliyor! İhalesi 3 Kasım'da!

Hatay Büyükşehir Belediyesi Başkanlığı, Antakya İlçesi Habib-İ Neccar Dağı arasında teleferik projesi inşa edecek. Projenin ihalesi 3 Kasım 2020 tarihinde gerçekleştirilecek.

Sinpaş GYO Çankaya Teleferik-Kayak Pisti projesi değerleme raporu!

Sinpaş GYO Ankara İli, Çankaya İlçesi, 29635 ada 7 ve 8 parsellerde yer alan Teleferik-Kayak Pisti ve Macera Parkı projesinin değerleme raporunu yayınladı.

İzmit’e teleferik müjdesi!

Tüm dünyayı etkisi altına alan koronavirüs salgını sebebiyle uzun süre yapılamayan İzmit Belediyesi Temmuz ayı Meclis Toplantısında teleferik projesi masaya yatırıldı...

Fethiye Babadağ Teleferik Projesi'ne bakanlıktan onay!

21 yıldır Fethiye Babadağ'da uçuş yapan Yamaç Paraşütü Eğitmeni ve Tandem Pilotu Sinan Tarakcı, teleferiğin geçeceği yol boyunca çok fazla alanın traşlandığını ve aynı zamanda giriş ücretlerine yapılan zamlar yüzünden de Babadağ'ı protesto ederek uçuşlarını oradan yapmadığını belirtti.

Sapanca Kırkpınar'daki teleferik inşaatı durduruldu!

Sapanca Kırkpınar'da yapılmaya başlanan teleferik projesi için Sakarya 2. İdare Mahkemesi, yürütmenin durdurulması kararını verdi...

İsrail teleferik projesi Kudüs'ü Yahudileştirecek!

Mescid-i Aksa İmamı ve Kudüs Yüksek İslam Heyeti Başkanı Şeyh İkrime Sabri, İsrail'in işgal altında bulunan Doğu Kudüs'te hayata geçireceği teleferik projesinin şehri Yahudileştireceğini kaydetti.

Sapanca’da teleferik isyanı!

Sakarya Sapanca'da hayata geçirilecek teleferik projesi vatandaşların tepkisini çekti...

Trabzon Büyükşehir Belediyesi'nde proje mesaisi başladı!

Trabzon Büyükşehir Belediye Başkanı Murat Zorluoğlu, Sümela Teleferik Projesi ve Çal Mağarası ile ilgili süreçleri masaya yatırdı ve bu projelerdeki yol haritasını belirledi.

Diyarbakır'a metro, metrobüs ve teleferik projesi!

Diyarbakır Büyükşehir Belediye Başkanı ve AK Parti adayı Cumali Atilla, 2019-2024 yıllarında hayata geçirmeyi planladığı 15 ana projeyi anlattı.

Uludağ teleferik projesi Haberi

Uludağ teleferik projesi


Bursa’nın turizm pastasından aldığı payın artırılması hedefiyle, kentin sahip olduğu tüm doğal değerleri ön plana çıkaran yatırımlara ağırlık veren Büyükşehir Belediyesi, Uludağ’ın sadece kışın değil 12 ay boyunca turizme hizmet vermesi için tasarladığı projeler bir bir hayata geçiriyor. Bu projelerin en önemlisi oluşturan teleferiğin yenilenmesiyle artık yerli ve yabancı turistlerin 20 -25 dakikalık konforlu bir yolculukla Oteller Bölgesi’ne ulaşması sağlanırken, teleferik istasyonlarının bulunduğu alanlarda birbirinden cazip yaşam alanlarına dönüştürülüyor. Oteller Bölgesi’ndeki Kurbağa Kaya İstasyonu’ndaki çevre düzenlemeleri de tamamlanırken, buraya kurulan bungee jumping trambolin ile şişme oyun parkuru çocuklara keyifli anlar yaşatırken, gösteri grupları da yerli ve yabancı turistlerin ilgi odağı oluyor.


Uludağ her gün güzelleşiyor 

Büyükşehir Belediye Başkanı Recep Altepe, beraberindeki Bursa Teleferik A.Ş. Genel Müdürü İlker Cumbul ile birlikte yeni...