16 / 04 / 2024

İzmit’e teleferik müjdesi!

İzmit’e teleferik müjdesi!

Tüm dünyayı etkisi altına alan koronavirüs salgını sebebiyle uzun süre yapılamayan İzmit Belediyesi Temmuz ayı Meclis Toplantısında teleferik projesi masaya yatırıldı...



Pandemi süreci nedeniyle yaklaşık 4 aydır gerçekleştirilmeyen İzmit Belediyesi Meclisi uzun bir aradan sonra ilk defa yapıldı. İzmit Belediyesi'nde yer alan habere göre,  Sosyal mesafe kurallarına uyularak, herkesin maske kullandığı ve seyircinin alınmadığı mecliste 24 gündem maddesi konuşuldu. Koronavirüs tedbirleri kapsamında seyircinin alınmadığı meclisi vatandaşlar İzmit Belediyesi sosyal medya hesaplarından canlı yayınla an be an takip etti.

Gündem maddeleri karara bağlandıktan sonra ise Başkan Fatma Kaplan Hürriyet sürpriz bir projeyi mecliste gündeme taşıdı. İzmit’e teleferik yapımını incelediklerini dile getiren İzmit Belediye Başkanı Av. Fatma Kaplan Hürriyet, “Seçim çalışmalarında benim teleferik vaadim yoktu. Fakat, İzmit’te teleferik yapılabilir mi diye bir araştırma yaptırdım. İzmit’te incelenen 10 noktadan 2’sinde en az maliyetle yapılabileceği raporu verildi. Stratejik planımızda teleferik yer almıyordu. Ayrıca böyle bir bütçede ayırmadık. Ancak İzmit’in tarihi değerlerini daha gün yüzüne çıkaracak, İzmit’e marka değer katacak bir proje imkanı var ise hayata geçirmek istiyoruz. Benim meclis üyelerimden talebim bu konunun komisyonda değerlendirilmesi olacak” dedi. Bunun üzerine yapılan oylamada İzmit’te yapılması ön görülen teleferik konusu gündeme alınarak komisyona gönderildi" dedi.


Geri Dön