28 / 03 / 2024

Uluslararası Havaalanları Birliği

Uluslararası Havaalanları Birliği

Pasifik Havacılık Merkezi'nden yayımlanan raporda, dünyada bu yılın ilk yarısında havaalanı projelerine 441 milyar dolar yatırım yapıldığı belirtildi.

Dünyada 340 yeni havaalanı inşa ediliyor!

Uluslararası arenada bu yılın ilk yarısında havaalanı projelerine 441 milyar dolar yatırım yapıldığı açıklandı. Şu anda dünyada 340 yeni hava alanı projesi olduğu ifade edildi.

Depremden etkilenen KOBİ'lere Avrupa Birliği'nden DAHIL projesiyle 375 bin Euro hibe desteği!

Avrupa Birliği tarafından finanse edilen yürütücülüğünü uluslararası sivil toplum kuruluşu SPARK’ın üstlendiği DAHIL projesi kapsamında KOBİ’lere çeşitli eğitimler verilerek, 375 bin Euro hibe desteği sağlandı.

Ekrem İmamoğlu: Japonya ile deprem konusunda iş birliği yapıyoruz!

İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu yaptığı açıklamada “Japonya Uluslararası İşbirliği Ajansı’ ile ortaklaşa İstanbul’da Deprem Risk Analiz çalışmalarımızı hep beraber sürdürüyoruz.” dedi.

Türkiye Müteahhitler Birliği’nin 15 Temmuz çağrısına yanıt!

15 Temmuz’daki darbe girişiminin ardından, hemen harekete geçen ve üye olduğu uluslararası kuruluşlar ve yabancı misyon temsilciliklerine mektup gönderen ve destek çağrısında bulunan Türkiye Müteahhitler Birliği’ne en üst düzeyde cevap geldi.

Emir Adıgüzel, Dünya Çimento Birliği’ni kurdu!

HeidelbergCement Group’un uluslararası ticaret şirketi HC Trading’in CEO’su Emir Adıgüzel, Dünya Çimento Birliği’ni (The World Cement Association) oluşturdu.

Trans-Hazar ulaştırma güzergahı birliği anlaşması imzalandı!

Kazakistan, Azerbaycan ve Gürcistan demir yolu şirketleri, Trans-Hazar uluslararası ulaştırma güzergahı birliği oluşturulmasıyla ilgili anlaşmayı imzaladı.

İZSU doğal afetlere karşı Japonlarla işbirliği yapacak!

İzmir Büyükşehir Belediyesi İZSU Genel Müdürlüğü, kentin kanal sistemini doğal afetlere karşı güçlendirmek için Japonya Uluslararası İşbirliği Ajansı (JICA) ve Sendai Belediyesi ile birlikte çalışacak.

Global Menkul Değerler ve Mazaya Qatar'dan stratejik işbirliği!

Global Menkul Değerler ve Mazaya Qatar arasında; ulusal ve uluslararası arenada yatırımcılara sunulmak üzere gayrimenkul yatırım fonları oluşturmak amacıyla stratejik işbirliği anlaşması imzalandı.

LMG Global, Coldwell Banker ile işbirliği yaptı!

Türk gayrimenkul sektörünün yurt dışında söz sahibi olması adına çalışmalarını yürüten yıllık yatırım kongresi ve uluslararası gayrimenkul show’un (IPS) tek yetkili Türkiye ortağı LMG GLOBAL, COLDWELL BANKER’ in ofisini alarak işbirliği yaptı.

İstanbul Uluslararası İşbirliği ve Yatırım Zirvesi 30 Mayıs'ta!

İstanbul Uluslararası İşbirliği ve Yatırım Zirvesi, 30 Mayıs'ta İstanbul'da yapılacak. Uluslararası Diplomatlar Birliği ve Avrupa İşadamları Kulübü'nün birlikte düzenledikleri zirveye, Başbakanlık Türkiye Yatırım Destek ve Tanıtım Ajansı destekliyor.

İstanbul Uluslararası İşbirliği ve Yatırım Zirvesi 30 Mayıs'ta!

Başbakanlık Türkiye Yatırım Destek ve Tanıtım Ajansı'nın desteklediği "İstanbul Uluslararası İşbirliği ve Yatırım Zirvesi", 30 Mayıs'ta İstanbul'da gerçekleştirilecek..

Türkiye Müteahhitler Birliği uluslararası etkinliklere katılıyor!

Türkiye müteahhitlik sektörü, Türkiye Müteahhitler Birliği'nin öncülüğünde uluslararası arenadaki etkinliğini arttırmaya devam ediyor. Avrupa Uluslararası Müteahhitler Birliği'nin (EIC) son Genel Kurul toplantısı 16-17 Nisan 2015 tarihlerinde gerçekleşti

Türkiye Müteahhitler Birliği Türkiye-Vietnam iş formu düzenledi!

Türkiye Müteahhitler Birliği tarafından düzenlenen iş forumunda, Vietnam Ulaştırma Bakanı La Tang, “Türk müteahhitlerin uluslararası ölçekte ne kadar muhteşem bir başarı öyküsü yarattıklarını çok iyi biliyoruz. TMB’yi tebrik ediyoruz” dedi.

Çelik İhracatçıları Birliği’nin projesine 62 firma katılıyor!

Çelik İhracatçıları Birliği, Ekonomi Bakanlığının ‘Uluslararası Rekabetçiliğin Geliştirilmesi’ (URGE) projelerine bir yenisini daha ekliyor. Çelik sektöründe sürdürülebilir ihracat artışını hedefleyen birliğin, yeni projesine 62 firma katılıyor..

Uluslararası Havaalanları Birliği Haberi

Uluslararası Havaalanları Birliği

Pasifik Havacılık Merkezi'nden yayımlanan raporda, dünyada bu yılın ilk yarısında havaalanı projelerine 441 milyar dolar yatırım yapıldığı belirtildi.


Şu anda dünyada 340 yeni hava alanı projesi olduğu ve bunun yaklaşık 252 bin inşaat projesini kapsadığı ifade edildi. Ocak 2015'te yaklaşık 230 bin olan bu rakamın küçük bir oranda yükseldiği kaydedildi.


Dubai'de 9-11 Mayıs tarihleri arasında 30 ülkeden 300'den fazla havaalanının sergileneceği 16'ıncı havaalanı fuarının düzenlenmesinin planlandığına değinildi.


Uluslararası Havaalanları Birliği'nin (ACI) raporuna göre, yolcu trafiğinde en büyük gelişim Ortadoğu havaalanlarında görüldü.


Ortadoğu'daki havaalanı yolcu sayısında yüzde 10,8'lik gelişim görülürken, bu oranın uluslararası arenada ortalama yüzde 5,7'de kaldığı görüldü. Ortadoğu'da kargo trafiğinde ise yüzde 9,2 gelişme görüldüğü bu alanda da dünya ortalamasının yüzde 4,7 olduğu ifade edildi.



Yeni...