25 / 04 / 2024

Ulus\'taki valilik binası

Ulus\'taki valilik binası

Ulus'taki valilik binasının restore işleri tamamlanarak açılışa hazır hale getirildi

Kahramanmaraş'taki dünyanın en saçma binası yıkılıyor!

Google'da 'Dünyanın en saçma binası' şeklindeki aramada ilk sırada çıkan Kahramanmaraş'taki 18 katlı İl Özel İdare binasının yıkımı başladı. Kasım'da gerçekleştirilen ihaleyi 6 milyon 600 bin  TL teklifle kazanan müteahhit firma, binanın yıkımı için start verdi.

Beşiktaş Ulus imar planlarına İBB'den onay!

Çevre ve Şehircilik Bakanlığı tarafından plansız alan olarak kaydedilen Beşiktaş Ulus'taki bir arazinin imar değişikliğine onay verildi. 

TRT'den otel iddialarına yanıt: Harbiye ve Ulus'taki binalara dönülecek!

TRT, İstanbul Harbiye'de yer alan radyoevinin otel yapılacağı yönündeki açıklamasından sonra, İstanbul'daki binaları ile ilgili olarak önemli bir açıklama yaptı. İşte o açıklamalar...

Ankara kentsel dönüşüm planlarında yeni gelişme! 

Mimarlar Odası Ankara Şubesi, Ulus'taki Atıfbey-Hıdırlıktepe-İsmetpaşa Kentsel Dönüşüm ve Gelişim Proje alanı için yapılan imar değişikliklerinin iptali için açtığı davayı kazandı.

Ulus'ta tarihi alanda devam eden inşaat meclis gündeminde!

Ankara Ulus'taki tarihi bir alanda devam eden inşaat meclis gündemine taşındı. CHP'li Hakverdi, konuyla ilgili soru önergesi hazırladı...

Kirasını 1 senedir ödemeyen eski futbolcu Suat Kaya mahkemelik oldu!

Türk futbolunun efsane isimlerinden Suat Kaya'nın başı bir süredir kira nedeniyle dertte. Ankara Ulus'taki evinin kirasını 2020 yılının Nisan ayından beri ödemeyen Kaya ev sahibi tarafından mahkemeye verildi. 

TRT'nin Ulus ve Harbiye'deki binalarının boşaltılması TBMM'de!

TRT'nin İstanbul Ulus'taki binası ve Harbiye'deki radyoevi binasının depreme dayanıksızlık sebebiyle boşaltılması meclis gündemine taşındı. CHP'li Kılınç, konuyla ilgili soru önergesi hazırladı...

Beşiktaş Ulus'taki arazi için tartışma büyüyor!

Beşiktaş Ulus'ta bulunan ve Çevre ve Şehircilik Bakanlığı tarafından 'plansız alan' olarak kayıtlara geçen arazi için "yeşil alan" olsun denmişti. Söz konusu arazi için 3 ortak tarafından satın alındıktan sonra imar değişikliği yapıldı. 

İBB’nin TÜGVA’dan geri aldığı yurtta kira krizi!

Ekrem İmamoğlu'nun protokollerini iptal ettiği vakıflardan TÜGVA'ya verilen Maslak'taki yurt binasının İstanbul Üniversitesi'ne (İÜ) tahsis edilmesi gündeme geldi. İBB'nin kiracısı olduğu binanın kira sözleşmesi mülk sahibi tarafından feshedilince tahsis yapılamadı.

Ulus 100. Yıl Çarşısı binası yıkım işi ihalesi yapıldı!

Ankara'da Ulus 100. Yıl Çarşısı binasının yıkım işi ihalesi tamamlandı. İhalenin Belediyenin sosyal medya hesaplarından ve ABB TV'den canlı olarak yayınlandı.

Rıza Akpolat'ın Kuruçeşmede'deki villasında kaçak tadilat iddiası!

Beşiktaş Belediye Başkanı Rıza Akpolat, seçimden sonra Bahçelievler’deki oturduğu mütevazı evden önce Ulus’taki lüks bir siteye taşındı. Şimdi de kirası aylık 60 bin TL olan Boğaz manzaralı villaya taşınıyor.

Arnavutluk'taki Ulusal Tiyatro binasının yıkımına tepki!

Arnavutluk'taki Ulusal Tiyatro binasının yıkımına karşı çıkan bazı sanatçı ve sivil toplum örgütlerinden aktivistler, yıkıma tepki gösterdi.

Bayram Yılmazkaya'dan Gaziantep'te yapılacak millet bahçelerine tepki!

CHP Gaziantep Milletvekili Bayram Yılmazkaya, yıkılan Kamil Ocak Stadyumu'nun ve etrafındaki valilik binasının yerine millet bahçesi yapılacak olmasına tepki gösterdi. Yılmazkaya, ilde 80 okulun inşaatının ödenek sıkıntısı nedeniyle durdurulduğunu söyledi...

Ulus\'taki valilik binası Haberi

Ulus\'taki valilik binası

Ankara Valisi Kemal Önal, başkentin en eski kamu binalarından biri olan Ulus'taki valilik binasındaki restore işleri tamamlanarak açılışa hazır hale getirildiğini bildirdi.

Vali Önal, AA muhabirine yaptığı açıklamada, restorasyon çalışmalarının çok titizlikle yapıldığını ve aslına sadık kalmaya özen gösterildiğini söyledi.

Bu nedenle uzun ve hassas bir çalışma süreci yaşandığını ifade eden Önal, "Amacımız orijinaline sadık kalarak restore çalışmasını tamamlamaktı. Bunu başardık" dedi.

TOKİ ile yapılan ihale sürecinin uzaması, yasalar ve ödeneklerden kaynaklanan bazı sıkıntıların, işlerde gecikmeye yol açtığını aktaran Önal, İstanbul'da Milli Saraylardan gelen bir ekiple perde, mobilya ve aydınlatma konularının planlandığını, Atatürk'ün kullandığı ve ilk bakanlar kurulu toplantısını yaptığı odanın halkın ziyaret edebileceği bir müze olarak kullanılacağını kaydetti. Ayrıca kütüphanenin de oluşturulduğunu belirten Önal, Ankara'nın protokolü bol bir kent olduğu için,...