19 / 04 / 2024

umut oran elde kalan konut önerisi

umut oran elde kalan konut önerisi

İki yılda 800 bin Türkiye'de son iki yılda tamamlanarak kullanım izni alman konutların yarıdan fazlası elde kaldı. 2013 ve 2014'te 1 milyon 488 bin 78 daire için kullanım izni alınırken, 'ilk satış' şeklinde satışı yapılan daire sayısı 695 bin 20 oldu.

Nüfus artarken ev sahibi olma oranı neden düşüyor?

Yükselen konut fiyatları, kötüleşen yaşam koşulları nedeniyle ev sahibi olmak her geçen gün zorlaşıyor. Ekonomist İris Cibre son 17 yılda ev sahipliği oranının yüzde 56.1’e düştüğünü belirterek, konutların tek elde toplandığını söyledi.

2022'de işsiz gençlerin oranı rekor kırdı!

TÜİK’ten elde edilen verilere göre, Türkiye'de 12,9 milyonluk genç nüfus, toplam nüfusun yüzde 15,2'sini oluşturduğu öğrenildi. Ne eğitimde ne istihdamda olan gençlerin oranı geçen yıl yüzde 24,2 olurken, genç işsizliği ise yüzde 25,2 oranıyla rekor kırdı.

Akfen GYO ilk 10 ayda ne kadar kira geliri elde etti?

Akfen GYO tarafından yayınlanan aylık yatırımcı raporuna göre; 2021'de Türkiye'deki otellerden elde edilen toplam kira geliri 2021 Ekim'de, 2020'nin aynı ayına göre Euro bazında yüzde 226, TL bazında ise yüzde 273 oranında yükseldi.

Elazığ’da 750 yapı tasarlandı: Elde edilen gelir dönüşüme harcanacak!

Geçtiğimiz sene büyük bir depremle sarsılan Elazığ’da Türkiye’ye ‘umut’ olacak bir sosyal sorumluluk projesi için düğmeye basıldı. Konutlardan elde edilen gelir, şehrin kentsel dönüşüm çalışmalarında kullanılacak.

Heybeliada Sanatoryumu’nun Diyanet’e tahsisi yargıya taşınıyor!

Sağlık Bakanlığı’nın 2005’te kapattığı Heybeliada Sanatoryumu’nun açılması için mücadele devam ediyor. CHP’li Umut Oran “Salgında hastanenin hizmete girmesi gerekiyor. Mahkemeye başvuracağız” diye konuştu.

CHP’li Umut Oran’dan Kanal İstanbul’a 34 maddelik ÇED itirazı!

CHP’li Umut Oran, Kanal İstanbul Projesi’nin ÇED raporuna itirazlarını Çevre ve Şehircilik Bakanlığı’na iletti. Oran, 34 maddelik itiraz dilekçesinde, “Montrö Sözleşmesi'nin omurgası olan Türk Boğazlarının bütünlüğünü bozarak, değiştirebilecek süreçlere karşı bir planınız var mıdır?” diye sordu...

Çukurova'da tarım alanları azaldı!

Anadolu’yu gezen CHP’li Umut Oran’ın son durağı Adana ve Mersin oldu. Oran tarafından hazırlanan ‘Çukurova Raporu’na göre, iki ilde de tarım alanları azaldı. 

Akfen GYO'nun kira geliri yüzde 71 oranında arttı!

Akfen GYO'nun 2018'in ilk 11 ayında bir önceki yılın aynı dönemine göre Türkiye otellerinden elde edilen toplam kira geliri Euro bazında yüzde 21, TL bazında ise yüzde 71 oranında arttı...

Tarım arazileri sanayi ve yerleşim yeri oldu!

CHP'li Umut Oran, Sudan'da tarıma teşvik projesinin başlatılmasını değerlendirdi. Oran, Tarım alanlarının azalmasının en büyük nedeninin çarpık kentleşme ve sanayileşme olduğunu belirtti.

Umut Oran'dan 'konut alana vatandaşlık' eleştirisi!

Sosyalist Enternasyonal Başkan Yardımcısı Umut Oran, konut alana vatandaşlık verilmesi hakkında eleştiride bulundu.

Umut Oran'dan Bodrum İslam Tanıtım Merkezi açıklaması!

Eski CHP milletvekili Umut Oran, Bodrum’a 30 milyon TL yatırımla inşa edilecek İslam Tanıtım ve Bilgilendirme Merkezi projesi hakkında açıklamalarda bulundu.

Kira gelir vergisi damga vergisi oranı 2016!

Kira gelir vergisi, gayrimenkul kiralamalarından elde edilen gelirler için ödeniyor. Kira gelir vergisi masrafları arasında damga vergisi de yer alıyor. Peki, kira gelir vergisi damga vergisi oranı 2016 nedir?

Kat bahçesi oranı nedir?

Kat bahçeleri; Binalarda yeşil bir görünüm elde etmek ve bina içinde yeşil doku ile iç içe yaşanmasını sağlamak amacıyla yapılıyor. Peki, kat bahçesi oranı nedir? Kat bahçesi emsal hesabı nasıl yapılır?

umut oran elde kalan konut önerisi Haberi

umut oran elde kalan konut önerisi

İki yılda 800 bin Türkiye'de son iki yılda tamamlanarak kullanım izni alman konutların yarıdan fazlası elde kaldı. 2013 ve 2014'te 1 milyon 488 bin 78 daire için kullanım izni alınırken, 'ilk satış' şeklinde satışı yapılan daire sayısı 695 bin 20 oldu.  Ekonomideki daralmanın etkisiyle tüketici konut talebini öteleyince sadece son iki yılda 800 bine yakın konut fazlası ortaya çıktı. Uzmanlar Türkiye genelinde 1 milyonun üstünde arz fazlası olduğunu belirtiyor. Umut Oran Öncelik TOKİ'nin CHP İstanbul Milletvekili Umut Oran, arz fazlası halinde bekleyen 800 bin konutun bu amaçla kurulacak bir teşvik sistemiyle üniversiteliler için yurtlara dönüştürülmesini w önerdi. Umut Oran, "Böylece sadece yüzde 10'u yurtta kalabilen üniversitelilerin barınma sorunu çözülür. Öncelikle TOKİ'nin elinde satılmayan 120 bin dolayındaki konut içinde üniversite-yoğun...