20 / 04 / 2024

ünyeport

ünyeport

Ordu Büyükşehir Belediye Başkanı Enver Yılmaz, Ünye Limanının büyütülerek 2.2 milyon TEU kapasiteye çıkaracaklarını açıkladı.

Ünyeport, Kafkas ülkelerin ticaret merkezi olacak!

Ordu Büyükşehir Belediye Başkanı Enver Yılmaz, Ünyeport projesinin fizibilite raporunu Ekonomi ve Ulaştırma Bakanlığı'na sunduklarını belirterek, "Liman tamamlandığında, Ortadoğu ve Kafkas ülkelerinin ticaret merkezi haline gelecek" dedi.

Enver Yılmaz: Ünyeport bölgenin lideri olacak!

Ordu Büyükşehir Belediye Başkanı Enver Yılmaz’ın Gümrük ve Ticaret Bakanlığı nezdinde yaptığı girişimler sonrasında verilen bu yetki ile Ünye Limanı’ndaki ticaret kapasitesinin önemli ölçüde artması bekleniyor.

ünyeport Haberi

ünyeport

Ordu Büyükşehir Belediye Başkanı Enver Yılmaz, Ünye Limanının büyütülerek 2.2 milyon TEU kapasiteye çıkaracaklarını; kurulacak olan konteyner limanın Karadeniz'e sınırı olan Rusya, Ukrayna, Moldova, Bulgaristan, Romanya ve Gürcistan'daki limanlardan daha büyük olacağını söyledi.



3 etap halinde yapılacak limanın 18 metre derinlikte, bin 850 metrelik rıhtımıyla Karadenizin en büyük konteyner limanı olacağını, ayrıca dalgakıranın iç kısmında bin 150 metre uzunluk ve 22 metre derinliğiyle ayrı bir rıhtım imkanı da sağlayacağını vurgulayan Başkan Yılmaz, şöyle devam etti:



Ünyeport liman projesi 1.8 kilometre karelik alanda uygulanacak. Tüm Karadeniz Bölgesini etkileyecek ve Türk Cumhuriyetlerine de hizmet verecek bir yatırım. Limanda Ro-Ro iskelesi, kruvaziyer yolcu gemileri için terminal tesisleri, liman vasıtaları, pilotaj ve liman idareleri, römorkörler, kurtarma istasyonları, kara ve deniz itfaiyesi, sahil güvenlik gibi yan...