19 / 04 / 2024

ürdün vatandaşı türkiyeden ev alırmı

ürdün vatandaşı türkiyeden ev alırmı

Ürdün vatandaşları Türkiye'den ev alabiliyor. Ancak bazı sınırları var. İşte 'Ürdünlüler Türkiye'den ev alabilir mi?' sorusundaki o sınırlar...

1945 yılında beş bin metreden büyük arsaların kamulaştırılması gündeme gelmiş!

1945 yılında 5 bin metreden büyük arsaların kamulaştırılarak vatandaşın arsaları ellerinden alınarak, şehirden kendilerine bir ev verileceği gündeme gelmiş 

Çin'in amiral gemisi olarak adlandırdığı otomobil modeli Türkiye'de! Merakla beklenen Voyah Dream'ın fiyatı belli oldu!

Çin’in otomotiv devlerinden biri olan Dongfeng çatısı altında bulunan Voyah, amiral gemisi olarak adlandırdığı Dream modelinin Türkiye fiyatını resmen duyurdu. 

Finansbank, Garanti, Akbank, Kuveyt, ve Yapı Kredi kesenin ağzını açtı. 10 bin TL ödeme yapacaklar

Yaz aylarına girilmesiyle birlikte vatandaşların paraya ihtiyacı arttı. Bankalar da kesenin ağzını açtı. Finansbank, Garanti, Akbank, Kuveyt, ve Yapı Kredi ödeyeceği miktarı açıkladı.

Aile Bakanlığı kesenin ağzını açtı. Flaş ödeme açıklaması geldi

Aile Bakanlığı vatandaşlara yönelik ödemesinde kesenin ağzını açtı. Aile Bakanlığı’nın yardım destek miktarlarını arttırarak 5.158 TL ödeme yapacağı aktarıldı.

Borsa rekora doymuyor! BIST 100 endeksi, 6.500 puan sınırını aştı!

Borsa İstanbul'da BIST 100 endeksi, rekor kırmayı sürdürerek 6.500 puan sınırını aştı.

Altın fiyatlarında rüzgar tersine döndü! Altın düştü! Gram altın yerlerde! Koşun bakın! 16 Mayıs 2023 altın fiyatları 

Altın fiyatları seçim sonrasında düştü. Altyın fiyatlarında rüzgar tersine dönerken vatandaşlar güncel altın fiyatlarını araştırıyor.  Gram altın yerlerde! Koşun bakın!16 Mayus 2023 altın fiyatları.

Altında 3 farklı fiyat görenlerin kafasını karıştırdı! İslam Memiş ''artık böyle bir hayat yok'' dedi! Herkes buz kesti

Altın fiyatlarındaki hareketlilik yatırımcıların odağında olmaya devam ederken Kapalıçarşı, banka ve ekranlardaki altın fiyatları görenlerin kafasını karıştırdı. İslam Memiş ''artık böyle bir hayat yok'' dedi!

Yapı Kredi bankası kesenin ağzını açtı. Buna bakmak lazım

Yapı Kredi bankası kredi konusunda diğer rakiplerinin önüne geçmek amacıyla kesenin ağzını açtı. Banka tarafından önemli bir kredi miktarı vatandaşların kullanımına sunuldu. İşte detaylar...

Altın fiyatlarında son dakika! Gram altın bugün ne kadar? Altın düştü mü yoksa yükseldi mi? 8 Nisan 2023 altın fiyatları

Altın fiyatlarında son dakika! Pek çok kişinin merak ettiği ve araştırdığı gram altın bugün ne kadar? Altın düştü mü yoksa yükseldi mi? İşte 8 Nisan 2023 altın fiyatları...

Benzine büyük zam geliyor! Rakamı duyan sürücüler direksiyonu en yakın en yakın akaryakıt istasyonuna kırdı!

Benzine büyük zam geliyor! Resmen tek tek açıklandı, rakamı duyan sürücüler direksiyonu en yakın en yakın akaryakıt istasyonuna kırdı.

PTT kartı olanlara ek ödeme yatırılacak! Kimlik kartını götürene 950 TL verilecek!

2023 yılında Türkiye'de dar gelirli vatandaşlar için devlet tarafından sunulan destekler hala devam ediyor. Bu destekler arasında, PTT tarafından sağlanan yardımlar da yer almaktadır. PTT kartı olup kimlik kartını götüren dar gelirli vatandaşlar 950 TL yardım alabilecekler. Ayrıntılar haberimizde...

Müjde! Aile Bakanlığı kesenin ağzını açtı! SED destek parasını hesaplara peş peşe yatırdı!

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı tarafından verilen Sosyal ve Ekonomik Destek (SED) yardımının hesaplara yatacağı tarih açıklandı. Müjde! Aile Bakanlığı kesinin ağzını açtı! SED destek parasını hesaplara peş peşe yatırdı!

HONOR 70 Hepsiburada’da! Ön kayıt kampanyasını kaçırmayın! 13 Ekim 2022 fiyat listesi

Akıllı telefon pazarında ilk kez kullanılan Solo Cut modu gibi özellikleri sebebiyle dikkat çeken HONOR 70, ön kayıt kampanyasında büyük ilgi gördü. 14 Ekim 2022’de satışa çıkacak cihaz için fiyat avantajları hala devam ediyor. İşte detaylar…

ürdün vatandaşı türkiyeden ev alırmı Haberi

ürdün vatandaşı türkiyeden ev alırmı


Ürdünlüler Türkiye'den gayrimenkul satın alabiliyor. Bu yeni dönem Mütekabiliyet Yasası ile başladı. Yasayla, Ürdünlüler Türkiye'de rahatlıkla ev alabilecek. Ancak bu alımların bazı sınırları var. 


2 ev, 1 işyeri sınırı 

Bu sınırlara göre, bir Ürdün vatandaşı Türkiye'den sadece 2 adet ev ve 1 adet işyeri satın alabilecek. Bu rakamın üstüne çıkmaları ise yasak. 


'Ürdünlüler Türkiye'den ev alabilir mi?' sorusundaki sınırları söyledik. Peki bir Ürdünlü ev alırken nelere dikkat etmeli? 


Öncelikle tüm işlemlerin Tapu Sicil Müdürlüğü'nde yapılacağının bilinmesi gerekir. Resmi satıştan önce satış vaadi sözleşmesinin mutlaka imzalanması şart. Söz konusu bu sözleşmenin noterde yapılması gerekir. Satış öncesi Ordu Komutanlığı'ndan da izin almak lazım. Ayrıca konutun üzerinde ipotek veya şerhin olup olmadığı kontrol edilmeli. 


Gerekli belgeler 

Bir Ürdün vatandaşı ev alımında bazı belgeler temin etmeli. Bu belgeler ise;...