19 / 04 / 2024

Ürdünlüler Türkiye'den ev alabilir mi?

Ürdünlüler Türkiye'den ev alabilir mi?

Ürdün vatandaşları Türkiye'den ev alabiliyor. Ancak bazı sınırları var. İşte 'Ürdünlüler Türkiye'den ev alabilir mi?' sorusundaki o sınırlar...




Ürdünlüler Türkiye'den gayrimenkul satın alabiliyor. Bu yeni dönem Mütekabiliyet Yasası ile başladı. Yasayla, Ürdünlüler Türkiye'de rahatlıkla ev alabilecek. Ancak bu alımların bazı sınırları var. 


2 ev, 1 işyeri sınırı 

Bu sınırlara göre, bir Ürdün vatandaşı Türkiye'den sadece 2 adet ev ve 1 adet işyeri satın alabilecek. Bu rakamın üstüne çıkmaları ise yasak. 


'Ürdünlüler Türkiye'den ev alabilir mi?' sorusundaki sınırları söyledik. Peki bir Ürdünlü ev alırken nelere dikkat etmeli? 


Öncelikle tüm işlemlerin Tapu Sicil Müdürlüğü'nde yapılacağının bilinmesi gerekir. Resmi satıştan önce satış vaadi sözleşmesinin mutlaka imzalanması şart. Söz konusu bu sözleşmenin noterde yapılması gerekir. Satış öncesi Ordu Komutanlığı'ndan da izin almak lazım. Ayrıca konutun üzerinde ipotek veya şerhin olup olmadığı kontrol edilmeli. 


Gerekli belgeler 

Bir Ürdün vatandaşı ev alımında bazı belgeler temin etmeli. Bu belgeler ise; Kimlik belgesi ve pasaport, ikamet tezkeresi ve vekaletnamelerinin aslı. 




Geri Dön