26 / 04 / 2024

Urfa Kalesi nerede

Urfa Kalesi nerede

Şanlıurfa Büyükşehir Belediye Başkanı Celalettin Güvenç ve beraberinde İmar ve Şehircilik Daire Başkanı Seyfettin Gencer ile Urfa Kalesi eteklerinde incelemelerde bulundu.

Urfa Kalesi'nin eteğinde millet bahçesi inşa edilecek!

Şanlıurfa Büyükşehir Belediyesi, kent genelinde millet bahçesi çalışmalarını hızlandırdı. Büyükşehir Belediyesi, Urfa Kalesi'nin güney kısmında millet bahçesi inşa edecek. 

Şanlıurfa'daki 300 yapı yıkılıyor!

Tarihi Şanlıurfa Kalesi etrafındaki bölge turizme kazandırılıyor. Bölgedeki 300 gecekondunun yıkımına başlandı. 

10 soruda TOKİ Şanlıurfa 50 bin konut kampanyası 2019!    

TOKİ Şanlıurfa 50 bin konut nerede? Kaç konut inşa edilecek?Başvurular ne zaman bitecek? TOKİ Şanlıurfa 50 bin konut başvuru ücreti ne kadar? İşte 10 soruda TOKİ Şanlıurfa 50 bin konut kampanyası 2019 detayları...

Şanlıurfa Siverek Kalesi çevresindeki evler kamulaştırılacak!

Şanlıurfa’ya gelen Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum, Şanlıurfa ve ilçelerini ilgilendiren önemli bir toplantı düzenlendi. Toplantıda Siverek’in tarihi kalesi çevresindeki evlerin kamulaştırılacağı açıklandı.

Şanlıurfa Birecik Kalesi'nin çehresi değişiyor!

Turizm şehri olma yolunda önemli adımlar atan Şanlıurfa’nın Birecik ilçesinde, asırlara meydan okuyan Birecik Kalesinin çehresi değişiyor.

Şanlıurfa Birecik Köprüsü ve çevresi kamulaştırılıyor!

Şanlıurfa Birecik Köprüsü ile kelaynak kuşları ve ünlü fıstığı ile sayısız değerlere sahip ilçenin sembollerinden olan Birecik Kalesi’nin çevresinde kamulaştırma çalışmaları yapılıyor.

Şanlıurfa Kale Eteği projesinde son durum!

Şanlıurfa Büyükşehir Belediyesi'nin Urfa Kalesi çevresinde devam ettiği Kale Eteği Projesi çarşı esnafını da heyecanlandırdı. Esnaf, çalışma ile birlikte gün yüzüne çıkan tarihi güzellik sayesinde bölgeye turist akını beklediklerini söyledi.

Şanlıurfa'da binlerce köylü yerinden olabilir!

Şanlıurfa'da birkaç uyanık 2012'de çıkan bir yasayı kullanarak, nerede para etmeyen hazine arazisi varsa bunları bulup, kent veya ilçe merkezine yakın hazine arazileri ile takas etmek istiyor. Gerçekleşmesi durumunda ise kanlı olaylar olabilir.

TOKİ Şanlıurfa Akabe emekli kura çekimi nerede?

TOKİ Şanlıurfa Akabe Konutları kura çekilişi kapsamında 304 adet konut satışa çıkarılıyor. Projede fiyatlar 88 bin TL'den başlıyor. Peki TOKİ Şanlıurfa Akabe emekli kura çekimi nerede?

TOKİ Şanlıurfa Maşuk alt gelir grubu kurası nerede?

Satış işlemlerini T.C Ziraat Bankası A.Ş'nin yürüteceği TOKİ Şanlıurfa Maşuk'ta kura çekiliş yöntemiyle 107 adet konut satışa çıkarılıyor. Peki TOKİ Şanlıurfa Maşuk alt gelir grubu kurası nerede?

TOKİ Şanlıurfa Maşuk kura çekimi nerede?

TOKİ Şanlıurfa Maşuk'ta fiyatlar 112 bin 327 TL'den başlıyor. Kurayla satışa çıkarılan projede minimum 108 ay vade uygulanıyor. Peki TOKİ Şanlıurfa Maşuk kura çekimi nerede?

Urfa Kalesi kazı çalışmaları 3 milyon TL'ye mal olacak!

Başkan Celalettin Güvenç ve beraberinde İmar ve Şehircilik Daire Başkanı Seyfettin Gencer ile Urfa Kalesi eteklerinde incelemelerde bulundu, sürdürülen çalışmalar hakkında yetkililerden bilgi aldı.

Şanlıurfa'da tarihi kaya mezarları turizme kazandırılacak!

Şanlırfa Kalesi'nin eteğinde gün yüzüne çıkarılan tarihi kaya mezarları turizme kazandırılacak. Şanlıurfa Büyükşehir Belediye Başkanı Celalettin Güvenç, kale eteğinde çevre düzenleme işlemlerine başladıklarını söyledi.

Urfa Kalesi nerede Haberi

Urfa Kalesi nerede

Şanlıurfa Büyükşehir Belediye Başkanı Celalettin Güvenç ve beraberinde İmar ve Şehircilik Daire Başkanı Seyfettin Gencer ile Urfa Kalesi eteklerinde incelemelerde bulundu. sürdürülen çalışmalar hakkında yetkililerden bilgi aldı. İncelemenin ardından açıklama yapan Başkan Güvenç, söz konusu alanda daha önce kamulaştırma yaptıklarını ve yıkım sonrası alanda Roma dönemine ait kaya mezarların ortaya çıktığını söyledi. 


KALEDE KAZI 

İmar kurulunun koruma imar planı yapılmadan alanda herhangi bir çalışmanın yapılmasına izin vermediğini vurgulayan Başkan Güvenç, plan hazırladıklarını ve kuruldan geçtiğini ifade etti. Projenin 3 Milyon TL'ye mal olacağını aktaran Güvenç, "Şuanda müteahhite yer teslimi yaptık. İnşallah alanda ortaya çıkarılan 80 kaya mezarla Şanlıurfa turizmine, tarihi varlığına ve kültürel varlığına önemli bir katkı sunmuş olacağız. Gelen yerli ve yabancı turistlerin ilgisini çekeceğini düşünüyorum tekrar hayırlı olsun diyorum"...