26 / 04 / 2024

urfa Tarihi Şehit Nusret Orta Okulu

urfa Tarihi Şehit Nusret Orta Okulu

Çalışmalarına hız kesmeden devam eden Şanlıurfa Büyükşehir Belediyesi eskiyen yapıları restore ederek hayata kazandırıyor.

Şanlıurfa'da 2 adet arsa satışa çıkıyor! Fiyatlar dudak uçuklattı!

Turkuaz Hizmet A.Ş, Şanlıurfa ili, Eyyübiye ilçesi, Yenice Mahallesi'nde yer alan 2 adet arsayı satıyor. Peki Şanlıurfa Eyyübiye'de yer alan arsaların fiyatları ne kadar? İşte detaylar ve ihale tarihi... 

TOKİ Şanlıurfa Eyyübiye 2. Etap ne zaman teslim edilecek? TOKİ Şanlıurfa Eyyübiye Batıkent Mahallesi teslim tarihi!

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı Toplu Konut İdaresi Başkanlığı tarafından hayata geçirilen TOKİ Şanlıurfa Eyyübiye 2. Etap projesinin teslim tarihi açıklandı. Peki TOKİ Şanlıurfa Eyyübiye 2. Etap ne zaman teslim edilecek? TOKİ Şanlıurfa Eyyübiye Batıkent Mahallesi teslim tarihi...

TOKİ Şanlıurfa Akçakale başvuruları 27 Ekim'de sona eriyor!

Çevre ve Şehircilik Bakanlığı Toplu Konut İdaresi Başkanlığı'nın Şanlıurfa Akçakale projesi için son başvuru tarihi 27 Ekim olarak belirlendi.

Şanlıurfa Kızılkoyun'da 2. etap yıkım çalışmalarına başlandı!

Tarihi değerleri gün yüzüne çıkartmalara başlayan Şanlıurfa Büyükşehir Belediyesi, Haleplibahçe havzasında bulunan Kızılkoyun mağaralarının 2. etap uygulaması çerçevesinde yıkım çalışmalarına start verdi.

Şanlıurfa Hamarat Eller Çarşısı yıkıldı!

Şanlıurfa Haleplibahçe'de  bulunan  Hamarat Eller Çarşısı, tarihi yapıların siluetini bozduğu gerekçesiyle yıkıldı.

Şanlıurfa'daki tarihi Birecik Konağı restore edildi!

Şanlıurfa Büyükşehir Belediyesi, Birecik'te yer alan 100 yıllık tarihi konağı restore etti.

Tarihi Urfa sokakları restore ediliyor!

Şanlıurfa Büyükşehir Belediyesi  "eski Urfa" olarak bilinen bölgelerde restore çalışmalarına başladı. Çalışmalarının ardından tarihi sokaklar turizme kazandırılacak. 

Şanlıurfa Döşeme Camisi ibadete açıldı!

Şanlıurfa Balıklıgöl’de bulunan ve 5 yıldır kapalı olan Tarihi Döşeme Camisi’nin restorasyonu tamamlandı.  8 asırlık cami uzun süren çalışmalarının ardından ibadete açıldı...

Şanlıurfa'daki Tarihi Şehit Nusret Orta Okulu restore edildi!

Çalışmalarına hız kesmeden devam eden Şanlıurfa Büyükşehir Belediyesi eskiyen yapıları restore ederek hayata kazandırıyor.

Tarihi Zaza Konağı restore ediliyor!

Şanlıurfa'da koruma altında bulunan Tarihi Zaza konağı, restore edilerek gelecek kuşaklara kültür mirası olarak bırakılmak üzere Şanlıurfa Kültür Eğitim Sanat ve Araştırma Vakfı ŞURKAV tarafından satın alındı.

TOKİ Şanlıurfa Viranşehir 1. Etap son başvuru tarihi bugün!

Toplu Konut İdaresi Başkanlığı'nın Şanlıurfa Viranşehir 1. Etap projesinde yer alan 95 adet konut için son başvuru tarihi bugün olarak belirlendi.

Birikimevim Şanlıurfa'da şube açtı!

Sadece Türkiye için değil insanlık tarihi için de çok önemli olan Güneydoğu Anadolu Bölgesi’nin incisi Şanlıurfa, Birikimevim’in yeni şubesine de ev sahipliği yapıyor.

Şanlıurfa'daki 300 yapı yıkılıyor!

Tarihi Şanlıurfa Kalesi etrafındaki bölge turizme kazandırılıyor. Bölgedeki 300 gecekondunun yıkımına başlandı. 

urfa Tarihi Şehit Nusret Orta Okulu Haberi

urfa Tarihi Şehit Nusret Orta Okulu

Şanlıurfa’nın tarihine ve kültürüne önem veren Şanlıurfa Büyükşehir Belediyesi, Eyyübiye ilçesinde yer alan Şehit Nusret Orta Okulunun duvarını restore ederek çalışmasını tamamladı.

Şanlıurfa Büyükşehir Belediyesi'nde yer alan habere göre, yaklaşımından dolayı Şanlıurfa Büyükşehir Belediye Başkanı Zeynel Abidin Beyazgül’e teşekkür eden Okul Müdürü İsmail Çelik, “Şanlıurfa Büyükşehir Belediye Başkanımız Zeynel Abidin Beyazgül okulumuzu ziyaret ettiklerinde okul duvarının yüksekliği ve tarihi dokuya uygun olmayışını onlar da kendi gözüyle gördüler. Hem bizim hem de mahallemizin bir talebi vardı. Duvarlar 130 yıllık tarihi binamızın dokusuna uygun değildi. Beton mermer ve yüksek bir yapıya sahipti. Sağ olsunlar  Büyükşehir Belediyemizin girişimleriyle okul bahçemiz yeni görünümüyle tanıştı ve aynı zamanda ağaçlandırma çalışması yapıldı. Öğrencilerimize ikinci dönem hediyesi olacak. Geldiklerinde bahçemizi, dikili ağaçlarımızı ve yeni duvarlarımızla tanışmış olacaklar....