19 / 04 / 2024

Urla Villalarında bakanlık izni

Urla Villalarında bakanlık izni

Cumhurbaşkanı Erdoğan’a armağan edildiği ileri sürülen Urla Villaları sakinleri için “özel haremselamlık güneşlenme iskelesi” yapılıyor. Koya, yapılaşma bakanlık izniyle gerçekleştirilecek.

Büyükçekmece'deki ölüm villalarında şok eden gerçek! 36 villa fazladan yapılmış!

Büyükçekmece’deki ölüm villaları dosyasında yeni gelişmeler yaşanmaya devam ediyor. Söz konusu ölüm villalarında 36 villanın fazladan yapıldığının bilgisine ulaşıldı. 

Üsküdar Salacak’taki kaçak yapıların yıkımında son dakika: Bakanlık engelledi, mahkeme İBB haklı dedi!

İBB’nin Üsküdar Salacak’taki kaçak yapılar ile ilgili yıkım kararına gelen bakanlık engeline, mahkeme tarafından dur denildi. İşte o son dakika gelişmesi...

Devlet Memuru olmak isteyenler dikkat: Bakanlık 7.158 personel alımı yapacak!

2024 yılında birçok kamu kurumu ve Bakanlık eksik kadrolar için personel alımı hazırlığı yapıyor. Bu kapsamda Tarım ve Orman Bakanlığı 7.158 personel alımı yapılacağını duyurdu. 

Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığı 'Kalkınma Yolu Projesi' kapsamında yaklaşık 7,8 milyar dolar yatırım yapacak!

Kalkınma Yolu ve Zengezur Koridoru için yeni kara ve demir yolları planlandı. Bu bakanlık kapsamda her iki proje için toplam 7,8 milyar dolar yatırım yapılacak. 

Bakanlık açıkladı! Konaklama sektörünün tamamı denetlenecek

Türkiye'de Turizm gelirleri, senenin ilk 9 ayında geçen senenin aynı dönemine oranla yüzde 20,1 yükselişle 42 milyar dolara çıktı. Bu rakamın yıl sonunda ise 55,6 milyar dolara ulaşması beklenmekte. Yapılan açıklamada 2024 sene sonunda konaklama sektörünün tamamının bakanlık denetimine gireceği açık

Bakanlık yine herkese para dağıtıyor! Tam 4.336 TL verilecek

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı, 4.336 TL'lik sosyal yardımlara ait açıklama yaparak, başvuruların sürdüğünü ilan etmiştir. Bakanlık, aile içi toplam geliri 16.998 TL veya altında olan ailelere her ayın 15'inden itibaren 4.336 TL peşin yardım yapılacağını söylemiştir.

Bakanlık'tan resmi açıklama! Tam 100 milyar lira!

Hazine ve Maliye Bakanlığı, deprem felaketinin ardından Bakanlık tarafından sağlanan destekler ile bu alanda alınan tedbirleri 46 başlık altında açıkladı.

 Bakanlık başvuran her hesaba 4.336 TL yatırıyor! Bu habere hemen bakın

Evde bakım maaşı en çok araştırılan konular arasında yer alıyor. 2023 yılı asgari ücrete ve memur maaşlarına yapılan zamlardan sonra Bakanlık tarafından her ay ödenen evde bakım ödemeleri de zamlardan nasibini aldı. peki 2023 yılı evde bakım ücretleri ne kadar oldu? 

Bakanlık’tan müjdeli haber! Nihayet otomotiv sektöründeki dengesizlikler ortadan kalkıyor! Sektör çok rahatlayacak!

Sıfır kilometre araç satışlarında kayıt dışılık, stokçuluk ve haksız fiyat artışlarına yönelik Hazine ve Maliye Bakanlığı'ndan önemli bir hamle geldi. Bakanlık, sıfır araçta stokçuluk ve haksız fiyat artışın için 39 ile; 13 distribütör, 256 bayi ve 260 bin araç satışına yönelik inceleme başlatıldığı

İş arayanlara müjde üstüne müjde! O Bakanlık rekor sayıda personel alacak! Az önce açıklandı! Başvuru ekranı burada!

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı, iş arayanlara büyük müjdeyi verdi. Bakanlık, tam 100 kişilik personel alımı yapacağını duyurdu. 3 Şubat tarihinde yapılan duyuruda 100 kişilik kadro için başvuruların 15 Şubat ile 2 Mart arasında yapılabileceği belirtildi. İşte detaylar...

18-70 yaş arası vatandaşlara 1250 TL yardım! Bakanlık yardım elini uzattı: Başvuru sayfası açıldı

Bakanlık yine harekete geçti. 18-70 yaş aralığında ki başvuru yapan herkese 1250 TL ödeme yapılacağı müjdesi verildi. PTT'den kimliğiniz ile yıllık ödemelerden yararlanabilirsiniz. İşte 18 yaş üstündekilerin başvuru yapabileceği sosyal yardım ödeme detayları haberimizde.

Bakanlık müjdeyi verdi! Uçak biletleri artık indirimli olacak! İşte detaylar!

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı müjdeyi verdi. Bakanlık ve Türk Hava Yolları (THY) arasında anlaşma sağlandı. Artık uçak biletleri indirimli olacak. İşte detaylar!

Bakanlık harekete geçti! Şehit ve gazi yakınlarına indirim geliyor!

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı, şehit yakınları, gazi ve gazi yakınları için harekete geçti. Bakanlık ile THY arasında imzalanacak protokol ile ücretsiz seyahat kartı aktif olan tüm şehit yakınları, gazi ve gazi yakınlarına bilet ücretlerinde indirim yapılacak.

Urla Villalarında bakanlık izni Haberi

Urla Villalarında bakanlık izni

Cumhurbaşkanı Erdoğan’a armağan edildiği ileri sürülen Urla Villaları sakinleri için “özel haremselamlık güneşlenme iskelesi” yapılıyor. Mahkeme, yapıların “kaçak” statüsünü tescillemesine karşın, buradaki koya yapılaşma bakanlık izniyle gerçekleştirilecek.


Bakanlık, iskelenin 1/5 bin ölçekli koruma nazım imar planı ile 1/ bin ölçekli koruma amaçlı uygulama imar planını onayladı. Denize girişlerin kadın ve erkek olarak ayrıldığı Hacılar Koyu’ndaki iskelenin büyüklüğü 678 metrekarelik alanı kapsayacak.


Bölgeye dışarıdan girişin neredeyse olanaksız olmasına, hatta bunu deneyen Türkiye Barolar Birliği Çevre Komisyonu üyelerinin bile jandarma tarafından alıkonulmasına karşın Bakanlık, iskelenin yapımında “kamu yararı” olduğunu ileri sürdü.



Hakan DİRİK/Cumhuriyet



Haber Sözcü Gazetesi'nde şu şekilde yer aldı;


Latif Topbaş'ın sahibi olduğu Urla'nın Hacılar Koyu'ndaki kaçak villalarla ilgili çarpıcı bir gelişme yaşandı. Yargı kararlan soması kaçak villaların yıkılması beklenirken, Çevre ve Şehircilik Bakanlığı "koya...