16 / 04 / 2024

Urla Villaları'na güneşlenme iskelesi yapılıyor!

Urla Villaları'na güneşlenme iskelesi yapılıyor!

Cumhurbaşkanı Erdoğan’a armağan edildiği ileri sürülen Urla Villaları sakinleri için “özel haremselamlık güneşlenme iskelesi” yapılıyor. Koya, yapılaşma bakanlık izniyle gerçekleştirilecek.



Cumhurbaşkanı Erdoğan’a armağan edildiği ileri sürülen Urla Villaları sakinleri için “özel haremselamlık güneşlenme iskelesi” yapılıyor. Mahkeme, yapıların “kaçak” statüsünü tescillemesine karşın, buradaki koya yapılaşma bakanlık izniyle gerçekleştirilecek.


Bakanlık, iskelenin 1/5 bin ölçekli koruma nazım imar planı ile 1/ bin ölçekli koruma amaçlı uygulama imar planını onayladı. Denize girişlerin kadın ve erkek olarak ayrıldığı Hacılar Koyu’ndaki iskelenin büyüklüğü 678 metrekarelik alanı kapsayacak.


Bölgeye dışarıdan girişin neredeyse olanaksız olmasına, hatta bunu deneyen Türkiye Barolar Birliği Çevre Komisyonu üyelerinin bile jandarma tarafından alıkonulmasına karşın Bakanlık, iskelenin yapımında “kamu yararı” olduğunu ileri sürdü.



Hakan DİRİK/Cumhuriyet



Haber Sözcü Gazetesi'nde şu şekilde yer aldı;


Latif Topbaş'ın sahibi olduğu Urla'nın Hacılar Koyu'ndaki kaçak villalarla ilgili çarpıcı bir gelişme yaşandı. Yargı kararlan soması kaçak villaların yıkılması beklenirken, Çevre ve Şehircilik Bakanlığı "koya özel" iskele planı yaptı. Dikkat çekici nokta ise iskelenin zaten önceden yapılmış olması. Bakanlık, var olan iskele için yıllar soma imar planı çıkarmış oldu. Çevre Bakanlığı iskele planı ile ilgili gerekçesinde kamu yararım öne sürdü. Halka kapatılan koy için bakanlık, "Bölgede güneşlenme ve denize girme faaliyetlerinin kamuya hizmet etme avantajı oluşmuştur. Bu amaçla kamu yaran adına alanın güneşlenme, denize girme fonksiyonlarım barındıracağı alan için plan yapılması zorunluluğu doğmuştur" ifadelerini kullandı. 


Sözcü /Gökmen ULU 


Geri Dön