29 / 03 / 2024

Üsküdar Tatbikat Camii

Üsküdar Tatbikat Camii

Üsküdar'da yapımı tamamlanan ve 4 katlı olarak inşa edilen Marmara Üniversitesi İlahiyat Fakültesi Tatbikat Camii'nin açılışı Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın katılımıyla yapıldı.

Üsküdar Tatbikat Camii ne zaman açılıyor?

Üsküdar'da yapımı tamamlanan Marmara Üniversitesi İlahiyat Fakültesi Tatbikat Camii'nde açılış için geri sayıma geçildi. Camii içinde ve dışında yoğun bir çalışma devam ederken ibadethanenin yarınki açılışa yetişmesi için yoğun çaba harcanıyor.

Üsküdar Erguvan Evleri kentsel dönüşüm projesinde son durum!

Üsküdar Belediye Başkanı Hilmi Türkmen, Güzeltepe Birlik Camii’nin hemen altında sürdürülen “Erguvan Evleri” kentsel dönüşüm projesine ilişkin, “30 yıl sonra yaptığımız imar ile çok güzel bir fırsat yakaladık" dedi...

Üsküdar Hacı Harun Ekşi Cami açıldı!

Üsküdar Belediyesi'nin hayata geçirdiği Hacı Harun Ekşi Camii, Cuma namazı sonrasında Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın katıldığı törenle ibadete açıldı. 

Üsküdar Belediyesi, borçlarına karşılık cami satıyor iddiası!

İddialara göre, Üsküdar Belediyesi, Çengelköy’deki Güzeltepe Birlik Camii’ni vergi borcuna mahsuben 29 milyon 732 bin 950 lira bedel üzerinden Maliye Hazinesi’ne devretme kararı aldı.

Üsküdar Kirazlıtepe Merkez Camii'nin temeli atıldı!

Üsküdar Belediyesi'nin hayata geçireceği Kirazlıtepe Merkez Camii’nin temeli atıldı.

Üsküdar Fatih Aile Sağlığı Merkezi açıldı!

Üsküdar Yavuztürk Mahallesi Fatih Camii altında hizmet verecek olan Fatih Aile Sağlığı Merkezi hizmete açıldı.

Üsküdar Kirazlıtepe dönüşüm projesinde imzalar atıldı!

Üsküdar Kirazlıtepe’de yeni yapılan Çamlıca Camii çevresindeki Örnek Dönüşüm için düğmeye basıldı. Üsküdar Kirazlıtepe dönüşüm projesinde imzalar atıldı.

Üsküdar Çinili Camii'nin restorasyonu tamamlandı!

İstanbul Valiliği Yatırım İzleme Koordinasyon Bakanlığı ve Üsküdar Belediyesi tarafından restorasyonu tamamlanan Çinili Camii bugün ibadete açıldı...

Üsküdar Kavak İskelesi Camii yeniden inşa edilecek!

Üsküdar'da yer alan 1699 yılında inşa edilen ama daha sonra 1959 yılında yıktırılan Kavak İskelesi Camii yeniden inşa edilecek.

Üsküdar Hacı Harun Ekşi Camii’nin temeli atıldı!

Üsküdar Burhaniye Mahallesi’nde hayata geçirilecek olan Üsküdar Hacı Harun Ekşi Camii’nin temeli atıldı. Gerçekleşen temel atma törenine Üsküdar Belediye Başkanı Hilmi Türkmen de katıldı.

Üsküdar Hattat Hasan Çelebi Camii'nin temeli atıldı!

Üsküdar Belediyesi ve hayırseverler tarafından Üsküdar Güzeltepe Mahallesi’nde yaptırılacak olan Hattat Hasan Çelebi Camii’nin temel atma töreni yapıldı.

Üsküdar Ömer Öztürk Camii açıldı!

Üsküdar Bahçelievler Ömer Öztürk Camii’nin resmi açılışı Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın oğlu Bilal Erdoğan'ın da katılımıyla gerçekleşti.

Üsküdar Ömer Öztürk Camii açıldı!

Milli Türk Talebe Birliği (MTTB) 50. Dönem Genel Başkanı Ömer Öztürk adına Üsküdar'da yaptırılan, Ömer Öztürk Camii açıldı. Caminin açılışına Bilal Erdoğan katıldı.

Üsküdar Çamlıca Camii'nin kaba inşaatı tamamlandı!

6 Ağustos 2013 tarihinde yapımına başlanan Üsküdar Çamlıca Camii'nin kaba inşaatı tamamlandı. Çalışmalar kapsamında camiinin 6 minaresi tamamlandı.

Üsküdar Tatbikat Camii Haberi

Üsküdar Tatbikat Camii

Cumhurbaşkanı Erdoğan, cuma namazını Üsküdar'da yapımı tamamlanan Marmara Üniversitesi İlahiyat Fakültesi Camii'nde kıldı. Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın gelişi nedeniyle cami ve çevresinde yoğun güvenlik önlemi alındı.


İbadete açılan camide kıldığı cuma namazının ardından açıklamalarda bulunan Erdoğan, “Bugün gerçekten Muharrem'in 10'uncu gününde, Aşure Günü'nde sizlerle birlikte olmanın mutluluğunu yaşıyoruz. Çok çok farklı bir mimarinin ortaya konması suretiyle Marmara Üniversitesi İlahiyat Fakültesi farklı bir zenginliğe kavuştu. Hayır sahibi kardeşimize çok teşekkür ediyorum. Bu vesileyle bundan sonraki süreçte de bu projenin içindeki etkinlik alanlarının çok farklı oluşu, çok fazla oluşu İlahiyat Fakültesi'ndeki öğrencilerimiz için çok daha farklı onurun yaşanmasına vesile olacaktır” dedi.


Tasarımıyla dikkat çeken camii


Toplam 2 bin 385 metrekarelik ibadet alanında aynı anda 4 bin 300 kişi namaz kılabilecek, 134 kişi aynı anda abdest alabilecek....