18 / 04 / 2024

Üsküdar Hacı Harun Ekşi Cami açıldı!

Üsküdar Hacı Harun Ekşi Cami açıldı!

Üsküdar Belediyesi'nin hayata geçirdiği Hacı Harun Ekşi Camii, Cuma namazı sonrasında Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın katıldığı törenle ibadete açıldı. 




Üsküdar Belediyesi tarafından inşa edilen Hacı Harun Ekşi Camii, Cuma namazı sonrasında Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın katıldığı törenle ibadete açıldı. 

Üsküdar Belediyesi'nde yer alan habere göre, Burhaniye Mahallesi’nde yer alan Hacı Harun Ekşi Camii açılış törenine Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın yanı sıra İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Mevlüt Uysal, Ak Parti İstanbul İl Başkanı Bayram Şenocak, İstanbul Emniyet Müdürü Mustafa Çalışkan, AK Parti İstanbul Milletvekili Osman Boyraz ve Üsküdar Belediye Başkanı Hilmi Türkmen katılım gösterdi.

Cuma namazını kıldığı Üsküdar'daki Hacı Harun Ekşi Camisi'nin açılışında, Burhaniye ve Emniyet Mahallesi sakinleriyle komşu olduklarını söyleyen Cumhurbaşkanı Erdoğan, buralardaki ibadethanelerde beraber ibadet yaptığı kişilerin cumasının mübarek olmasını diledi. Merhum Hacı Harun Ekşi'nin adına ailesinin böyle bir eseri inşa ettirmelerinin onu ebedi âlemde kalıcı kılacağını belirten Erdoğan, Peygamberimizin  "Rabb'imiz kim benim için dünyada bir mescit inşa ederse ben kendilerine cennette bir bina inşa ederim." dediğini söyledi.

Üsküdar Belediye Başkanı Hilmi Türkmen’de yaptığı konuşmasında, “Bugün bizler için çok önemli bir gün. Öncelikle mübarek Cuma gününde ve aynı zamanda Sayın Cumhurbaşkanımızın çok güzel hatıralarının olduğu bir mahallede bu güzel camiyi ibadete açmanın mutluluğunu yaşıyoruz. Bu camimizin yapımında emeği geçen merhum Hacı Harun Ekşi Beyefendiyi rahmet, şükran ve minnetle yâd ediyoruz. Son 5 yılda Üsküdar’da 63 tane camimizi yenileyerek yeniden ibadete açtık. Yaklaşık 200 camii var, 3’te 1’ini yeniledik. Bu çalışmalarımızda gerek Vakıflar Bölge Müdürlüğü, gerek hayırsever vatandaşlarımız ve Üsküdar Belediyesi olarak bizlerin de desteğiyle her mahallemizde neredeyse 1 veya 2 camimizi yenilemiş olduk. İnşallah kalanları da yenilemek nasip olur.” şeklinde konuştu.

 


Geri Dön