26 / 04 / 2024

üsküdar yükselmeye karşı korunacak

üsküdar yükselmeye karşı korunacak

Üsküdar’ın Belediye Başkanı Kara “En az 2 bin metrekarelik alanları birleştirip bize müracaat edenlere, en fazla 3 emsalle izin veriyoruz” dedi...

Üsküdar Ünalan, Örnek, Esatpaşa ve Fetih mahallelerinin yükseklik sınırlaması plan tadilatı askıda!

Üsküdar ilçesi, Ünalan, Örnek, Esatpaşa ve Fetih Mahallerine yükseklik sınırlamasına ilişkin 1/5000 ölçekli 15.04.2023 tasdik tarihli Revizyon Nazım İmar Planı tadilatı askıya çıkarıldı.

Çekmeköy - Üsküdar - Ümraniye metro hattı imar planı tadilatı askıda!

Çekmeköy - Üsküdar - Ümraniye ilçeleri, Metro Hattı Revize Projesine ilişkin 1/5000 ve 1/1000 ölçekli 20.06.2021 tasdik tarihli Nazım ve Uygulama İmar Planı tadilatı askıya çıkarıldı.

Üsküdar Çengelköy Mahallesi 1/5000 ve 1/1000 ölçekli plan tadilatı askıya çıkarıldı!

İstanbul Büyükşehir Belediyesi tarafından Üsküdar ilçesi, Çengelköy Mahallesi, ( Kreş Alanı ) 1004 ada, 9 parsele ilişkin 1/5000 ve 1/1000 ölçekli 18.01.2022 tasdik tarihli Nazım ve Uygulama İmar Planı tadilatı askıya çıkarıldı.

Üsküdar'da kat karşılığı gayrimenkul satışı!

İstanbul İli Üsküdar Belediye Başkanlığı, Üsküdar Çengelköy Mahallesi'nde kat karşılığı taşınmaz satış işi ihale ediyor. İhale 9 Eylül 2021 tarihinde gerçekleştirilecek.

Üsküdar Yüksekdağ Çamlıca projesi!

Üsküdar Yüksekdağ Çamlıca projesi ile ilgili detaylar haberimizde yer alıyor. İşte ön talep toplanan Üsküdar Yüksekdağ Çamlıca projesiyle ilgili merak edilen detaylar...

Üsküdar Belediyesi vergi borçlarına karşılık arazilerini devir mi etti?

Üsküdar Belediyesi'nin gelecek dönemlerde oluşacak vergi borçlarına karşılık Çengelköy ve Bulgurlu’daki iki arazisini Maliye Hazinesi’ne devrettiği iddia edildi. 

Üsküdar sahilinde hareketli anlar! 2 büfeye yıkım kararı!

Üsküdar'da Kız Kulesi karşısında bulunan 2 büfe zabıta ekiplerinin tahliye çalışmasından sonra yıkılacak. Büfe sahipleri ve çalışanlar herhangi bir belge göstermeden yıkılacağını söyleyip yıkımı engellemek istedi.

Üsküdar Belediyesi borcuna karşılık kamu arazisini devretti!

Üsküdar Belediyesi, SGK’ya borcuna karşılık olarak Çengelköy’deki 3.5 dönümlük arsasını devretti. Kamuya ait arazi karşılığında 37 milyon 200 bin lira olan SGK borcunu ödedi…

Üsküdar'da özel öğrenci yurdu yapımı karşılığında kiraya verilecek!

İstanbul İli, Üsküdar İlçesi, Pazarbaşı Mahallesi Kümbet Sokağında yer alan arsa üzerine, 23 yıl kiralama karşılığında ‘özel öğrenci yurdu’ yapılacak. 

Üsküdar-Ümraniye-Çekmeköy-Sancaktepe Metrosu TBMM'de konu oldu!

CHP Niğde Milletvekili Ömer Fethi Gürer, İstanbul Anadolu yakasındaki ikinci metro projesi olan Üsküdar-Ümraniye-Çekmeköy-Sancaktepe Metrosuna ilişkin soru önergesi hazırladı..

Üsküdar-Ümraniye-Çekmeköy Metrosu ne zaman açılacak?

Üsküdar-Ümraniye-Çekmeköy Metro Hattı'yla ilgili açıklama yapan İBB Beyaz Masa, hattın test sürüşlerinin başarılı bir şekilde tamamlanmasına takiben ilk olarak Üsküdar-Yamanevler arası bölümün hizmete açılacağını belirtti.

Üsküdar Belediyesi'nden 10 milyon TL'ye satılık arsa!

Üsküdar Belediye Başkanlığı, Çengelköy (Mehmet Akif Ersoy) Mahallesi'ndeki taşınmazını kat karşılığı inşaat yöntemiyle kapalı teklif usulü ihale ile satıyor..

Üsküdar'da evi yıkılan öğretmen 7 yıllık hukuk mücadelesini kazandı!

Üsküdar’da kanunsuz şekilde evi yıkılan emekli öğretmen Salih Yıldırım’ın 7 yıldır sürdürdüğü hukuk mücadelesini Danıştay haklı buldu.

üsküdar yükselmeye karşı korunacak Haberi

üsküdar yükselmeye karşı korunacak

Tarihi dokusuylave tarihten günümüze gelen ihtişamlı yapılarıyla, İstanbul’un simgelerinden biri olan Kız Kulesi’ni içerisinde barındıran ve 585 bine yakın nüfusuyla adeta bir şehri andıran Üsküdar’da yenilenme çalışmaları sürüyor.


1926 yılına kadar ayrı bir şehir olan Üsküdar, sonraki yıllarda İstanbul’a dahil edilerek ilçe olmuş. İstanbul’un iki kıtasını birleştiren en önemli noktalardan biri olan Üsküdar’da dönüşüm çalışmaları da hız kazandı, ilçenin gelişimini konuştuğumuz Üsküdar Belediye Başkam Mustafa Kara depreme dayanıklı bina stokunu artırmak için ada bazında ve yerinde dönüşüm planladıklarını anlattı. Binaların eski imar durumu ne olursa olsun, dönüştürüleceğini söyleyen Kara, “En az 2 bin metrekarelik alanları birleştirip bize müracaat edenlere en fazla 3 emsalle izin veriyoruz” diye konuştu. 3’te 2’lik çoğunluğun sağlanması ile dönüşümü hızlandıracak Kat Mülkiyeti Kanunu’nun yönetmeliğini beklediklerini söyleyen Kara, “Vatandaşların dönüşümü...