24 / 04 / 2024

Üsküdar yükselmeye karşı emsalle korunacak!

 Üsküdar yükselmeye karşı emsalle korunacak!

Üsküdar’ın Belediye Başkanı Kara “En az 2 bin metrekarelik alanları birleştirip bize müracaat edenlere, en fazla 3 emsalle izin veriyoruz” dedi...



Tarihi dokusuylave tarihten günümüze gelen ihtişamlı yapılarıyla, İstanbul’un simgelerinden biri olan Kız Kulesi’ni içerisinde barındıran ve 585 bine yakın nüfusuyla adeta bir şehri andıran Üsküdar’da yenilenme çalışmaları sürüyor.


1926 yılına kadar ayrı bir şehir olan Üsküdar, sonraki yıllarda İstanbul’a dahil edilerek ilçe olmuş. İstanbul’un iki kıtasını birleştiren en önemli noktalardan biri olan Üsküdar’da dönüşüm çalışmaları da hız kazandı, ilçenin gelişimini konuştuğumuz Üsküdar Belediye Başkam Mustafa Kara depreme dayanıklı bina stokunu artırmak için ada bazında ve yerinde dönüşüm planladıklarını anlattı. Binaların eski imar durumu ne olursa olsun, dönüştürüleceğini söyleyen Kara, “En az 2 bin metrekarelik alanları birleştirip bize müracaat edenlere en fazla 3 emsalle izin veriyoruz” diye konuştu. 3’te 2’lik çoğunluğun sağlanması ile dönüşümü hızlandıracak Kat Mülkiyeti Kanunu’nun yönetmeliğini beklediklerini söyleyen Kara, “Vatandaşların dönüşümü istemesi lazım, nüfus yoğunluğumuz çok fazla. Birlik sağlanması zaman alıyor. Bu yüzden Üsküdar dönüşüme en geç katılacak ilçelerden biri olacak” dedi.



ÜSKÜDAR’DA PLAZALAR OLMAYACAK!

İstanbul’da kentsel dönüşüm denince akla gelen yüksek plazalara müsaade etmeyeceklerini belirten Mustafa Kara, “Biz ilçemizi üçe ayırdık. Merkez, Boğaz ve yeni gelişen alanlar olarak dönüşüm planlarını yapıyoruz. Ama bölgede yüksek katlı binalara izin vermeyeceğiz. Yani Üsküdar yükselmeyecek! diye konuştu.



CAMİ YARIŞMASI AY SONUNDA SONUÇLANACAK


Çeşitli tartışmalara yol açan, İstanbul'a yeni bir simge oluşturmak hedefiyle düzenlenen, Çamlıca Tepesi'ne inşa edilecek cami için düzenlenen yarışmanın sonucu ay sonunda açıklanacak.

Gösterilen tepkilerin yersiz olduğunu savunan Üsküdar Belediye Başkanı Mustafa Kara, Bu camiyi, devlet yapmıyor,  TOKİ  yapmıyor, İstanbul Cami Yaptırma Derneği yapıyor. Ayrıca devlet nasıl konut yapıyorsa cami de inşa edebilir"diye konuştu.



Lüks ayrıntılarla Şehrizar Konakları ,


Altunizade'de Emlak Konut GYO ve Gap inşaat'ın hayata geçirdiği Şehrizar Konakları'nda 38 blok ve 208 lüks daire yer alacak. 2013 yılında tamamlanacak olan projedeki konaklarda, 15 ile 21 metrekare arasında değişen terasların yanı sıra 75 ile 150 metrekare arasında değişen ön bahçeler lüks donatılarla alıcılara sunuluyor.


Çamlıca esintisi tepede +210’da

Erkan Grup tarafından inşa edilen Çamlıca +210 projesi 40 daireden oluşacak. Çamlıca'nın temiz havasında yürüyüş alanları, yüzme havuzu, açık- kapalı otopark gibi geleneksel özelliklerin dışında, istenirse kişiye özel kat planları dizayn edilebilecek. 2013 sonunda teslimlerin yapılacağı projede, villaların büyüklükleri 500 ile 900 metrekare arasında olacak.

Liiks ayrıntılarla Şehrizar Konakları ,



Eski İstanbul Boğaziçi Evleri’nde

Aktaş inşaat tarafından Kandilli'de hayata geçirilen Aktaş Boğaziçi Evleri, 18 dönüm arsa içerisinde 8 bloktan ve 2. derece tarihi köşklerden oluşuyor. Projede 2+1, 3+1 ve 4+1 daire seçenekleri bulunuyor. Aile ve çocuk konseptine göre planlanmış projede, çocuk oyiın alanları, iki adet açık ve bir adet kapalı yüzme havuzu da yer alıyor.


Metrekare fiyatı en az 4 bin TL!


Üsküdar'da  Marmaray  ile ulaşım, Haydarpaşa Port projesi ile turizme katkı sağlanması hedefleniyor. Bölgede konutların metrekare fiyatları 4 bin  TL'den başlıyor, 15 bin TL'lere kadar çıkıyor.


Habertürk



Geri Dön