23 / 04 / 2024

Uygulanmış Turizm Yapıları

Uygulanmış Turizm Yapıları

Emre Arolat Architects, 2-4 Ekim’de Dubai’de düzenlenecek olan Cityscape Awards for Emerging Markets 2012 ödüllerinde 5 proje ile birden finalde yer alıyor

Kaya Yapılar Mimarlık İnşaat Turizm Sanayi Ticaret Limited Şirketi kuruldu!

Kaya Yapılar Mimarlık İnşaat Turizm Sanayi Ticaret Limited Şirketi Pendik'te Ümit Durmuşkaya tarafından kuruldu.

Uzungöl'deki dönüşümde 1. etap tamam! Göl çevresindeki yapılar yıkılıyor!

Trabzon'un dünyaca ünlü turizm merkezi Uzungöl'de kentsel dönüşüm projesi devam ediyor. Proje kapsamında göl kıyısını çevreleyen kaçak yapılar yıkılacak, görüntü kirliliği ortadan kaldırılarak, görsel estetiğe sahip doğal rekreasyon alanları oluşturulacak ve gölün çevresi tamamen açılacak.

Kapadokya'da kaçak yapıların yıkımı denetlenecek!

Hafta sonu Kapadokya'da gerçekleşen kaçak yapıların yıkımını denetlemek için Kültür ve Turizm Bakanı Mehmet Nuri Ersoy Nevşehir'e gidecek.

Ayder'deki kaçak yapılar yıkılacak!

Çevre ve Şehircilik Bakanı Kurum, "Ayder'de plan koşullarına uymayan 50 yapı var. Bu yapıların da ağustos ayı sonu itibarıyla gerekli tebligatları yaptıktan sonra yıkımlarını yaparak, Ayder'imizi inşallah 2020 yılı sonu itibarıyla örnek bir turizm cenneti haline getirmek istiyoruz" dedi...

SİT alanındaki yapılar için para iadesi yok!

Koruma Kurulu, Nevşehir İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü ile Valilik SİT alanları içinde kalan yapılar için yıkım kararı verdi ve ödenen paraların iade edilmeyeceğini açıkladı.

Ondokuz Mayıs Üniversitesi yerleşkesindeki kaçak yapılar yıkıldı!

Ondokuz Mayıs Üniversitesi (OMÜ) Rektörlüğü Hukuk Müşavirliğinden, Bafra Şevket Aşçı Turizm Fakültesi yerleşkesinin içinde yer alan kaçak yapıların yıkımıyla ilgili açıklama yapıldı.

Beylik Yapıları İnşaat Turizm Ve Sanayi Ticaret Limited Şirketi kuruldu!

Beylik Yapıları İnşaat Turizm Ve Sanayi Ticaret Limited Şirketi Mehmet Nedat Zaman ve Suphi Ekmekçi ortaklığında 10 bin TL sermaye ile bugün kuruldu.

Yeşil Yol Projesi güzergahındaki turizm yapılarına 8 milyon TL destek!

Doğu Karadeniz Projesi Bölge Kalkınma İdaresi (DOKAP) Başkanlığı yapımı devam eden Yeşil Yol Projesi güzergahı üzerindeki turizm yatırımlarına bu yıl toplam 8 milyon TL destek sağlayacağı belirtildi.

PAB Mimarlık turizm yapılarına farklı bir yorum getiriyor!

2015 Genç Mimar Ödülü sahibi PAB Mimarlık, çevreye en az müdahale olacak şekilde ele aldığı yenilikçi ve esnek tasarım anlayışıyla turizm yapılarına farklı bir yorum getiriyor.

Sur’daki tarihi yapılar restore edilecek!

Terör örgütünün hedef aldığı Diyarbakır Sur’daki tarihi yapıların aslına uygun olarak restore edileceğini belirten Turizm Bakanı Mahir Ünal, kimlik ve sosyal dokuyu koruyacak bir çalışma yapılacağını belirtti.

Eminönü'ndeki eski yapıların turizm alanına dönüşmesi onaylandı mı?

EMİNÖNÜ’nde bulunan en güzel sivil mimari örneği evler ve tescilli hanları turizm alanına dönüştürülecek. Tarihi hanları ve eski yapıları “ev pansiyonlarına” dönüştüren karar kabul edildi.

Demirköy Hamdibey'de tarihi yapılar restore edilecek!

Kırklareli Kültür ve Turizm Müdürü Necmi Asan, boşnakların yoğun yaşadığı Demirköy ilçesine bağlı Hamdibey köyünde tarihi yapıların restorasyonu için çalışmaların devam ettiğini söyledi.

İzmir'deki tarihi yapılar Unesco'nun listesine girebilir!

Yaşar Üniversitesi Turizm İşletmeciliği Bölüm Başkanı Doç. Dr. Gökçe Özdemir İzmir'deki tarihi yapıların Dünya Kültür Mirası listesine girebilme şansının olduğunu söyledi, "Bu durumda yakın bir gelecekte dünyanın gözü İzmir’e çevrilebilir'' dedi.

Uygulanmış Turizm Yapıları Haberi

Uygulanmış Turizm Yapıları

Bu yaz başında tamamlanan ve büyük bir hızla Bodrum’un en hareketli mekanlarında birine dönüşen Yalıkavak Marina, yine bu yılın ilk aylarında faaliyete giren Le MeridienEtiler İstanbul “Uygulanmış Turizm Yapıları” kategorisinde finale kalanlar projeleroldu. 

Varyap firmasının yeni yatırımı olan ve Yalıkavak bölgesine yepyeni bir solukgetirecek olan Varyap Yalıkavak Yalıkavak Rezidansları “Geleceğin Konut Projeleri”kategorisinde, İstanbul Göktürk bölgesinde inşaatı yakın zamanda tamamlanmış olanArketip Evleri ise “Uygulanmış Konut Projeleri” kategorisinde final sunuşunda yeralacak. “Geleceğin Kültür Yapıları” kategorisinde ise İstanbul Antrepo 5 ÇağdaşSanatlar Müzesi projesi finalde.

Emre Arolat Architects, Cityscape Dubai Awards 2011'de Yalova Raif DinçkökKültür Merkezi ile “En iyi Kültür Yapısı”, Cityscape Dubai Awards 2010'da “MinicityMaket Parkı” ve “Maksimum Evler” Projeleriyle "En İyi Rekreasyon Yapısı" ve "En İyiKonut Yapısı", 2008’de ise Zorlu...