26 / 04 / 2024

uzaklık mefhumu

uzaklık mefhumu

Türkiye'nin en önemli değerleme uzmanlarından biri İstanbul'un nereden nereye geldiğini kaleme aldı. Kim? İstanbul konusunda ne anlatıyor?

Hükümet sanayi bölgeleri harekete geçti!

HÜKÜMET şehir dışına taşınacak sanayi bölgeleri için yeni yatırım alanları belirlenmesi için harekete geçti. Sanayi bölgelerinin kuruluşunu hızlandırmak için hazırlanan düzenlemede yeni yatırım alanları için SİT alanlarına uzaklık, enerjiye yakınlık, deprem kuşağına göre konumuna göre belirlenecek.

Soğanlık DKY Kartal konut fiyatları!

Soğanlık DKY Kartal konut fiyatları metrekare büyüklüklerine göre değişiyor. Boğaziçi Köprüsü’ne 22 dakika uzaklıkta olan projede 2,5+1'den 6,5+1'e kadar farklı daire seçenekleri sunuluyor.

Topkapı Inİstanbul Gala satılık ev!

Topkapı Inİstanbul Gala satılık ev fiyatları 320 bin TL'den başlıyor. E-5'e ve metrobüse 1 kilometre uzaklıkta inşa edilen proje eski Topkapı Şişecam Fabrikası arsa alanı üzerinde yükseliyor.

Arıkan Yapı Toskana Orizzonte satılık konut!

Toplam 450 bin metrekare inşaat alanı üzerinde bulunan proje TEM Otoyolu’na 4.2 kilometre uzaklıkta bulunuyor. Arıkan Yapı Toskana Orizzonte satılık konut tipleri 3 ile 7 oda arasında değişiyor.

Toskana Orizzonte Büyükçekmece villa fiyatları!

Toskana Orizzonte Büyükçekmece villa fiyatları konum ve büyüklüklerine göre değişiyor. Atatürk Havalimanı’na 21 kilometre uzaklıkta inşa edilen projede 187 villa ve 16 mağaza bulunuyor.

Sinpaş Aydos Country satılık konut!

Konum bilgisi kapsamında Kartal'a 1 dakika uzaklıkta bulunan projede 900 adet daire yer alıyor. Sinpaş Aydos Country satılık konut tipleri 1+1'den 4+1' e kadar değişiyor.

İstwest Bahçelievler satılık daire!

Fer Yapı ve Boyner Holding imzasıyla yükselen proje Ataköy sahile 10 dakika uzaklıkta bulunuyor. İstwest Bahçelievler satılık daire tipleri 1+0'dan 4+1' e kadar değişiklik gösteriyor.

Pırlanta Göztepe Kadıköy ev fiyatları!

Pırlanta Göztepe Kadıköy ev fiyatları konum ve alanlarına göre değişiyor. Teslimlerin 2017 yılında gerçekleşeceği proje Bağdat Caddesi'ne 5 dakika uzaklıkta inşa ediliyor.

Pırlanta Göztepe Kadıköy fiyat!

Erkan İnşaat imzası ile yükselen projenin temelleri atıldı. Proje Bağdat Caddesi'ne 5 dakika kadar uzaklıkta bulunuyor. Pırlanta Göztepe Kadıköy fiyat listesi kapsamında 540 bin TL'den başlangıç gösteriyor.

Topkapı Inistanbul Gala Residence satılık!

TEM'e 7 kilometre kadar uzaklıkta bulunan projede 788 adet daire bulunuyor. Topkapı Inistanbul Gala Residence satılık daire tipleri 1+1' den 4+1' e kadar farklılık gösteriyor.

Kadıköy Pırlanta Göztepe ödemeleri!

Toplam 446 tane konutun yer aldığı proje 3 blok şeklinde yükseliyor. Projede Bağdat Caddesi'ne 5 dakika uzaklıkta bulunuyor. Kadıköy Pırlanta Göztepe ödemeleri kapsamında 24 aya kadar vade imkanı sağlanıyor.

Fer Yapı İstwest satılık daire!

Ataköy sahile 10 dakika kadar uzaklıkta bulunan projede 120 aya kadar vade imkanı bulunuyor. Fer Yapı İstwest satılık daire tipleri 1+0'dan 4+1'e kadar farklılık gösteriyor.

Kadıköy Pırlanta Göztepe ulaşım!

Kadıköy Pırlanta Göztepe ulaşım bilgilerine göre proje, Bağdat Caddesi'ne 5 dakika uzaklıkta bulunuyor. Daire fiyatları 540 bin TL'den başlangıç gösteren proje 3 blok halinde yükseliyor.

uzaklık mefhumu Haberi

uzaklık mefhumu

İstanbul genelinde yapılan çevre düzeni planlarında, şehrin büyük bölümünü kaplayan konut alanlarının depreme karşı güvenli, şehrin doğal, tarihi dokusuna uygun, yaşam kalitesinin yüksek olduğu noktalarda oluşturulması hedefleniyor.

İstanbul'da konut yapılaşması 1960- 1980 arasında genel olarak yap-şatçı olarak adlandırılan bireysel girişimcilerin kat karşılığı modeliyle ürettiği konut projeleri ile olmuştur. Birçoğunun ekonomik ömrünü tamamladığı bu alanlar yenilenmeyi beklemektedir. 1999 yılı Yalova Depremi sonrasında yasal konut üretiminin büyük bölümünü, kentsel boyuttaki toplu konut alanlarında üretilen konutlar, dışa kapalı konut sitelerinde üretilen konutlar ve konut kooperatifleri olarak görmekteyiz.

* İstanbul konut stokunun daha sağlıklı hale gelmesi için jeolojik açıdan sakıncalı alanlarda nüfus yoğunluğunun düşürülmesi ve nüfusun başka bölgelere taşınması, mevcut eski planlı alanlarda ise, eski konut yapı yoğunluğunun, yüksekliğin artırımıyla...