18 / 04 / 2024

uzlaşma yönetmeliği

uzlaşma yönetmeliği

Vergi Usul Kanununda yer alan tarhiyat sonrası uzlaşmaya ilişkin usul ve esasları belirlemek amacıyla düzenlenen vergi uzlaşma yönetmeliği 3 Şubat 1999 tarihinde Resmi Gazete'de yayımlandı. İşte vergi uzlaşma yönetmeliği...

Çerçeve Anlaşma İhaleleri Uygulama Yönetmeliği'nde Değişiklik!

Kamu İhale Kurumu'nca Çerçeve Anlaşma İhaleleri Uygulama Yönetmeliği'nde Değişiklik Yapılmasına Dair Yönetmelik Resmi Gazete'de yayınlandı. 

Antalya'da İmar Yönetmeliği Taslağı için çalışma yapılıyor!

Antalya Büyükşehir Belediyesi ilçe genelindeki imar sorunlarını çözmek için İmar Yönetmeliği Taslağı çalışması gerçekleştiriyor. 

Emlak danışmanlarından Taşınmaz Ticareti Yönetmeliği'nin iptali için dava!

14 Ekim 2020'de yürürlüğe giren Taşınmaz Ticareti Yönetmeliği emlak sektöründe yeni bir döneme girildi. Söz konusu yönetmelikle ilgili mağduriyet yaşadıklarını dile getiren sektör temsilcileri yönetmeliğin iptali için dava açtı.

Tunç Soyer'den İmar Yönetmeliği teşekkürü!

İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer, İmar Yönetmeliği Çalışma Komisyonu’nun temsilcileriyle buluştu. Gerçekleştirilen buluşmada 40 kişilik İmar Yönetmeliği Çalışma Komisyonu üyelerine taslağın hazırlanmasına sundukları katkılarından dolayı teşekkür belgesi verildi.

Turizm Tesisleri Uygulama Yönetmeliği’ne Danıştay'dan iptal kararı!

Kültür ve Turizm Bakanlığı aracılığıyla turizm tesislerinin yapı ve yapılaşma koşulları ile projelendirilmelerine ilişkin usul ve esasları belirlemek için 06 Temmuz 2019 tarihinde yayımlanan Turizm Tesisleri Uygulama Yönetmeliği’ne Danıştay tarafından iptal kararı verildi.

Gaziantep İmar Yönetmeliği Resmi Gazete'de!

Gaziantep Büyükşehir Belediyesi İmar Yönetmeliği, Resmi Gazete'nin bugünkü sayısında yayımlanarak yürürlüğe girdi. İşte yapı ve yapılaşma ile projelendirmeye ve denetime ilişkin usul ve esaslar...

Tüketici kanunu idari para cezaları uzlaşma yönetmeliği!

Tüketicinin Korunması Hakkında Kanun Kapsamında Uygulanan İdari Para Cezalarına İlişkin Uzlaşma Yönetmeliği, Resmi Gazete'nin bugünkü sayısında yer aldı..

Tarıma dayalı organize sanayi bölgeleri yönetmeliği!

Bugünkü Resmi Gazete'de Tarıma dayalı organize sanayi bölgeleri yönetmeliği yayımlandı ve yürürlüğe girdi. Yönetmeliğin yürürlüğe girmesiyle Tarıma Dayalı İhtisas Organize Sanayi Bölgeleri Uygulama Yönetmeliği yürürlükten kaldırıldı..

Yeni İmar Yönetmeliği uzatıldı mı?

Yeni İmar Yönetmeliği, plan, fen, sağlık ve sürdürülebilir çevre şartlarına uygun yapı ve yapılaşma ile projelendirmeye ve denetime ilişkin usul ve esasları belirliyor. Peki, Yeni İmar Yönetmeliği uzatıldı mı, yürürlüğe girdi mi?

Gümrüksüz satış mağazaları yönetmeliği!

30 gün sonra yürürlüğe girecek olan gümrüksüz satış mağazaları yönetmeliği Bugün Resmi Gazete'de yayımlandı...

Yeni imar yönetmeliği yapılaşma koşulları 2017!

2017 Ekim'de yürürlüğe girecek Yeni imar yönetmeliği kapsamında yapılaşma koşulları yeniden düzenleniyor. Peki, yeni imar yönetmeliği yapılaşma koşulları 2017 nelerdir?

Yeni imar yönetmeliği uzlaşı bekliyor!

Yeni imar yönetmeliği sektörde farklı görüşleri de ortaya çıkardı. Yönetmeliğin bu haliyle uygulanışının zor olacağını savunanlar olduğu gibi doğru adım atıldığını savunanlar da oldu.

Planlı Alanlar Tip İmar Yönetmeliği'nde mevcut değişiklikler gerçekleşti!

Gayrimenkul Hukuku Derneği Başkanı Av. Ali Güvenç KİRAZ, 22 Mayıs 2014 tarihinde dğişmiş Planlı Alanlar Tip İmar Yönetmeliği'nin değişimini anlattı. İşte Bakanlık'ın mağduriyet olunmaması için mevcut değişiklikler yaptığı o yazı...

uzlaşma yönetmeliği Haberi

uzlaşma yönetmeliği

Vergi uzlaşma yönetmeliği!

Vergi Usul Kanununda yer alan tarhiyat sonrası uzlaşmaya ilişkin usul ve esasları belirlemek amacıyla düzenlenen vergi uzlaşma yönetmeliği 3 Şubat 1999 tarihinde 23600 sayılı Resmi Gazete'de yayımlandı.


BİRİNCİ BÖLÜM

Amaç, Kapsam, Hukuku Dayanak ve Tanımlar


Amaç 

Madde 1- Bu Yönetmelik, 213 sayılı Vergi Usul Kanununda yer alan tarhiyat sonrası uzlaşmaya ilişkin usul ve esasları belirlemek amacıyla düzenlenmiştir.


Kapsam

Madde 2- (24.08.1999 tarih ve 23796 sayılı  Uzlaşma Yönetmeliğinde Değişiklik Yapılmasına Dair Yönetmeliğin 1. maddesiyle değişen madde) Bu Yönetmeliğin kapsamına ikmalen, re'sen veya idarece salınan ve Bakanlık Vergi Dairelerinin tarha yetkili olduğu bütün vergi, resim ve harçlar ile bunlara ilişkin olarak kesilecek vergi ziyaı cezaları (usulsüzlük ve özel usulsüzlük cezaları ile Kanunun 344 üncü maddesinin üçüncü fıkrası uyarınca vergi ziyaı cezası kesilen tarhiyata ilişkin vergi...