19 / 04 / 2024

Uzun Yusuf Mescidi fatih belediyesi

Uzun Yusuf Mescidi fatih belediyesi

Fatih Belediyesinden yapılan açıklamaya göre, Tarihi Yarımada ' daki kültür varlıklarını dünya tarihine, medeniyetine ve geleceğe kazandırmak için 10 yıldır sürdürülen restorasyon çalışmaları devam ediyor...

Yusuf Günay'dan Galatasaray Adası açıklaması!

Sarı-kırmızılı kulübün başkan yardımcısı Yusuf Günay "Elbette ki çok uzun süredir gelen bir hukuki problem. Sonuca çok yaklaştık. İnşallah kısa sürede hukuki yoldan sonuç alacağız. Ada, tekrar Galatasaraylıların kullandığı bir mülk haline gelecek" dedi.

ODTÜ'nün yeni mescidi hizmete açıldı!

Geçtiğimiz günlerde uzun süre tartışmalara konu olan Ortadoğu Teknik Üniversitesi (ODTÜ) mescidi sonunda açıldı ve ilk namazlar kılındı. Mescid, namaz kılan öğrenciler arasında büyük sevinç yaşanmasına neden oldu.

Ali Dumankaya: İnşaat sektörü güven endeksindeki düşüş uzun soluklu değil!

TÜİK'in son emlak verilerine göre konut alıcıları inşaat sektörüne olan güvenini kaybetti. Konuyla ilgili açıklama yapan DKY İnşaat Yönetim Kurulu Başkanı Ali Dumankaya güven endeksindeki düşüşün uzun soluklu olmayacağını aktardı.

Bahar Uzun: Dikine yükselen şehir, enine uzayan trafik demek!

Nanda Yapı Pazarlama ve Kurumsal İletişim Müdürü Bahar Uzun, İstanbul'daki dikine şehirleşmeyi ele alan bir makale hazırladı. Uzun ' Dikine yükselen şehir, enine uzayan trafik demek ' dedi.

Türkiye'nin en uzun taksimli sokağında kaldırım olmaması vatandaşı mağdur ediyor!

Türkiye'nin en uzun taksimli sokağı olarak bilinen 5714/1 sokakta oturan 300 bin kişinin yaşadığı 10 mahalledeki vatandaşlar, yolun bu kadar uzun olmasına rağmen dar ve büyük kısmında yaya kaldırımı olmaması nedeniyle mağdur olduklarını söyledi.

Çağdaş Uzun: Mantolama zorunlu değil!

MMO Samsun Şubesi Üyesi Çağdaş Uzun, 5627 sayılı kanunun binalara mantolama zorunluluğu getirmediğini belirterek, "Gereksiz büyük masraflar yapmayın" uyarısında bulundu. Uzun 5627 sayılı kanunu iyi okumanızı öneririm" dedi.

Yusuf Öztürk: 60 adet yat limanı yapılmalı!

Deniz Ticaret Odası İzmir Şubesi Yönetim Kurulu Başkanı Yusuf Öztürk, "Bu hedefe ulaşmak için de 500 yatlık en az 60 adet yat limanı inşaa edilmesi gerekli" dedi...

Yusuf Öztürk: 2030'a kadar 30 yeni marina yapılmalı!

Deniz Ticaret Odası İzmir Şubesi Başkanı Yusuf Öztürk Türkiye'deki yat sayılarının değişim yüzdesi incelendiğinde ülkede dolaşan yat sayılarında yıllık ortalama %15'in üzerinde artış olduğunu söyledi.

Dünyanın en uzun 15 kumsalı listesinde iki Türk plajı var!

Dünyanın en uzun kumsalı Brezilya'daki 245 km'lik Praira do Cassino Plajı. 150 kilometre uzunluğa sahip Bangladeş'teki Cox'un Bazar Plajı ise ikinci sırada. Dünyanın en uzun 15 kumsalı listesinde iki de Türk plajı var...

Yusuf Ziya Yılmaz: 30 bin riskli konutu 8 yılda dönüştürürüz!

Başkanlar ve Şehirleri’nde bu haftaki konuğum Samsun Büyükşehir Belediye Başkanlığı koltuğuna dördüncü dönemdir oturan Yusuf Ziya Yılmaz. Bu röportaj benim için diğer röportajlarımdan biraz farklı. Zira ben Samsunlu’yum.

Türkiye'nin en uzun 3. asma köprüsü Nissibi bu yıl tamamlanıyor!

Ulaştırma Bakanı Elvan, 2003'ten bu yana 116.6 kilometre uzunluğunda 1.634 köprü yapıldığını söyledi. Elvan, Türkiye'nin en uzun 3. asma köprüsü olacak 'Nissibi'nin de bu yıl tamamlanacağı müjdesini verdi...

NETAŞ, 102 Mühendislik öğrencisine uzun dönem staj programı sunuyor!

Türkiye’nin lider sistem entegratörü Netaş, bu yıl başlattığı ve 2-3 ay süren uzun dönem staj programı sayesinde, öğrencilerin iş hayatına başlamadan önce deneyim sahibi olmasını sağlıyor.

Uzun mesafeli koruma alanı kaç metredir?

Orta mesafeli koruma alanının üst sınırından başlamak üzere su toplama havzasının nihayetine kadar uzanan bütün kara alanına deniyor. Peki, uzun mesafeli koruma alanı kaç metredir? Yapılaşma koşulları nelerdir?

Uzun Yusuf Mescidi fatih belediyesi Haberi

Uzun Yusuf Mescidi fatih belediyesi

Fatih Sultan Mehmed döneminde yapılan ve zaman içinde yıkılarak kaybolan Uzun Yusuf Mescidi, gün yüzüne çıkarıldı.


Fatih Belediyesinden yapılan açıklamaya göre, Tarihi Yarımada'daki kültür varlıklarını dünya tarihine, medeniyetine ve geleceğe kazandırmak için 10 yıldır sürdürülen restorasyon çalışmaları devam ediyor.


Vakıflar Genel Müdürlüğü, İstanbul Büyükşehir Belediyesi ve İl Özel İdaresi ile yürütülen çalışmalarda, bugüne kadar Tarihi Yarımada'da bulunan 10 bine yakın anıt eserden 3 bin 419'unun projesi yapıldı. 


Fatih sınırları içinde bulunan 1100 sivil mimarlık örneği yapının da projesi hazırlandı. Bu eserlerden 168 anıt eserin, 100 sivil mimarlık örneği yapının restorasyonları tamamlandı. 202 anıt eser niteliğindeki çeşmenin de projesi hazırlandı. Bunlardan 32 çeşmenin restorasyonu gerçekleştirildi. 


Tarihi Yarımada'nın zaman içinde kaybolan camii ve mescidlerini ihya etme çalışmaları kapsamında da bölgede kaybolan 25 camiden 9'u ihya...