25 / 04 / 2024

Van Anadolu Öğretmen Lisesi Kapalı Spor Salonu

Van Anadolu Öğretmen Lisesi Kapalı Spor Salonu

Başbakan Yardımcısı Beşir Atalay: ''Depremin ardından başlayan çalışmalarla şimdiye kadar 3,5 milyar lira fiili harcama yapıldı. Bundan sonra deprem sigortası olmayan konuta elektrik ve su verilmeyecek''

Prof. Dr. Naci Görür’den deprem uyarısı: Doğu Anadolu bayağı sıkıştı

Prof. Dr. Naci Görür, Van'da meydana gelen 4.7'lik depremi değerlendirdi. Sosyal medya üzerinden bir açıklamada bulunan Görür, "Doğu Anadolu bayağı sıkıştı" ifadelerini kullandı. İşte detaylar...

Kıvanç Tatlıtuğ ailesine ev bakıyor!

Yakışıklı oyuncu Kıvanç Tatlıtuğ'un annesi ve babası için Anadolu yakasından ev baktığı öğrenildi.

Van'da 50 yeni fabrika kurulacak!

Doğu Anadolu Kalkınma Ajansı (DAKA) tarafından Cazibe Merkezlerini Destekleme Programı kapsamında Van'da 50 yeni fabrika kurulacak. 

Van'da Yazlıkbank dolandırıcılığı!

Arkasında binlerce mağdur bırakan Çiftlikbank'a bir yenisi daha eklendi. Van'da yazlık vaadi ile aralarında öğretmen, galerici, sağlıkçı gibi çok sayıda kişi 3 milyon TL'nin üzerinde dolandırıldı. 

Otel yatırımları Anadolu’ya yayılıyor!

Otel yatırımlarının Anadolu’ya yayılmaya başladığını söyleyen TÜROB Başkanı Timur Bayındır, “Bu yıl Van’da yatırımlar ciddi bir sıçrama yaptı” dedi...

Doğu Anadolu'nun kalkınmasına 4 yeni projeyle katkı!

Van'da hayata geçecek çalışmalar kapsamında projeler bölgenin kalkınmasına destek sağlayacak. Doğu Anadolu'nun kalkınması 4 yeni projeyle katkı sağlanıyor.

İşte Doğu Anadolu'yu kalkındıracak 4 proje!

Van'da inşa edilen Lojistik Üs, Modern Gümrük Laboratuvarı, Depolama Merkezi ve Kapıköy Ticaret Merkezi projeleriyle Doğu Anadolu Bölgesi'nin kalkınmasına katkı sağlanması amaçlanıyor.

Kaptan Ahmet Erdoğan Anadolu İmam Hatip Lisesi açıldı!

Erdoğan, Kaptan Ahmet Erdoğan Uluslararası Erkek Anadolu İmam Hatip Lisesi Eğitim Külliyesi'nin açılışında, eğitimde güzel binalar yaptıklarını yüz binlerce öğretmen atadıklarını söyledi.

Van'a güneş enerji santrali kurulacak!

Doğu Anadolu Kalkınma Ajansı başta Van olmak üzere Bitlis, Hakkari ve Muş illerinin kalkınmasında önemli bir rol oynuyor. Van'da DAKA'nın katkılarıyla toplam bin 422 megavat kumlu elektrik gücü kapasitesine sahip Güneş Enerjisi Santrali (GES) yatırımları gerçekleşecek

Sarıyer İstinye'ye imam hatip lisesi ve cami yaptırılacak!

Sarıyer İstinye Anadolu Lisesi ve Mustafa Kemal Anadolu Öğretmen Lisesi'nin 20 bin metrekarelik komşu parseline imam hatip lisesi, yurt ve cami yapılmasına karar verildi.

TOKİ Doğu Anadolu'ya 11.3 milyar lira yatırım yaptı!

Türkiye'de son 13 yılda yatırımlara 462,8 milyar lira ayrıldı, bunun yaklaşık dörtte birlik kısmı Doğu ve Güneydoğu Anadolu bölgelerine tahsis edilirken yaşanılan son büyük depremin ardından çehresi yenilenen Van, aslan payında zirveye oturdu.

Van evleri yeniden inşa edilecek!

Van'da betonlaşmanın artması, apartman kültürünün yaygınlaşmasıyla yok olan tarihi Van evleri, Doğu Anadolu Kalkınma Ajansı (DAKA) ve Tuşba Belediyesi'nin başlattığı projeyle turizme kazandırılacak.

Tekzen, Van Pisi AVM'de mağaza açtı!

Türkiye’nin en yaygın ulusal yapı market zinciri TEKZEN, Doğu Anadolu Bölgesi’nin üçüncü büyük şehri Van’da ilk mağazasını açtı. Pisi AVM’de bulunan Tekzen, 2500 m2’lik satış alanına sahip yeni mağazası ile bölgenin yapı marketi ihtiyacını karşılayacak.

Van Anadolu Öğretmen Lisesi Kapalı Spor Salonu Haberi

Van Anadolu Öğretmen Lisesi Kapalı Spor Salonu


Başbakan Yardımcısı Beşir Atalay, ''Depremin ardından başlayan çalışmalarla şimdiye kadar 3,5 milyar lira fiili harcama yapıldı, konutlarımız altyapılarıyla birlikte tamamlandığında bu rakam 5,5 milyar lirayı bulacaktır'' dedi. 

     Başbakan Yardımcısı Atalay, Van Anadolu Öğretmen Lisesi Kapalı Spor Salonu'nda düzenlenen deprem konutları kura çekim töreninde yaptığı konuşmada, Edremit'in yamaçlarında, ''Van Denizi''ne tepeden bakan, çevre düzenlemesi ve sosyal donatılarıyla yeni bir şehrin kurulduğunu söyledi. 

     Yeni yerleşim yerlerinde ev sahibi olacaklara bundan sonraki hayatlarında mutluluk dileyen Atalay, Van için acıyı ifade eden 23 Ekim ve 9 Kasım 2011 tarihlerinden bugünlere geldiklerini kaydetti. 

     Atalay, depremden sonra Türkiye'de yaşayan 75 milyon insanın ve devletin adeta Vanlı olduğunu bildirerek, yaraların sarılması, depremzedelerin daha rahat hayata kavuşması için başlatılan seferberliğin devam ettiğini dile getirdi. 

 ...