29 / 03 / 2024

Van bina yenileme

Van bina yenileme

Van Çevre ve Şehircilik İl Müdürü Mahsum Semerci, kentsel dönüşüm ve yenileme projelerinden bahsetti. Semerci, depremde yıkılan bin 65 civarındaki bağımsız yapı ve 362 iş yerinin dönüşümünün gerçekleştiğini söyledi.

Başakşehir'deki riskli bina stoku yüzde 13'e indi!

Çalışmalarına hız kesmeden devam eden Başakşehir Belediyesi, kentsel yenileme çalışmalarını da sürdürüyor. Yapılan çalışmalarla ilçedeki riskli bina stoku yüzde 13'e indi. 

O ilde 5 taksitle kargir bina ve arsa satılacak!

Van Valiliği Yatırım İzleme ve Koordinasyon Başkanlığı, Van İpekyolu'nda yer alan kargir bina ve arsayı satışa çıkardı.

O ilde kargir bina ve arsa satılıyor! İhalesi 26 Nisan'da

Van Valiliği Yatırım İzleme ve Koordinasyon Başkanlığı, Van ili, İpekyolu ilçesinde yer alan kargir bina ve arsayı satışa çıkarıyor. Söz konusu gayrimenkulün satış ihalesi 26 Nisan'da yapılacak.

O ilde kargir bina ve arsa satılacak! İhalesi 24 Mart'ta!

Van Valiliği Yatırım İzleme ve Koordinasyon Başkanlığı, Van İpekyolu'nda yer alan kargir bina ve arsa için satış ihalesi düzenliyor.

Başakşehir'de riskli bina oranı yüzde 13'e indi!

İstanbul Başakşehir’de depreme güvenli konut sayısı her geçen gün artmaya devam ediyor. Başakşehir genelinde süren kentsel yenileme çalışmalarıyla 2009'da yüzde 50 olan riskli bina stoku oranı yüzde 13’e düşürüldü. 

O ilde üç taksitle kargir bina ve arsa satılacak! İhalesi 9 Şubat'ta!

Van Valiliği Yatırım İzleme ve Koordinasyon Başkanlığı, Van İpekyolu'nda yer alan kargir bina ve arsayı satışa çıkardı. Yatırımcılar tarafından merakla beklenen ihale 9 Şubat 2023 tarihinde gerçekleştirilecek.

Bina ruhsat yenileme ücreti 2021!

İnşaat çalışmaları için ruhsat alınmasının ardından 2 yıl içerisinde inşaata başlanması ve 5 yılda tamamlanması şartı bulunuyor. Aksi halde ruhsatın yenilenmesi gerekiyor. Peki, bina ruhsat yenileme ücreti 2021 ne kadar?

Van'da 23.3 milyon TL'ye icradan satılık bina!

Van 1. Sulh Hukuk, İpekyolu'nda bulunan kargir binayı icradan 23 milyon 219 bin 312,50 TL'ye satıyor. Gayrimenkulün ihalesi 4 Aralık 2020 günü gerçekleşecek.

Van Milli Egemenlik Caddesi ve Maraş Caddesi dönüşecek!

Van Valisi ve Büyükşehir Belediye Başkan Vekili Mehmet Emin Bilmez'in verdiği talimatla başlatılan kentsel dönüşüm ve yenileme çalışmaları aralıksız bir şekilde devam ediyor.

Esenler'deki riskli 40 bina birer birer yıkılıyor!

Toplam 98 bin riskli binadan 56 bininin yenilendiği Esenler'de bina yenileme çalışmaları sürüyor. Esenler'de Çevre ve Şehircilik Bakanlığı tarafından riskli ilan edilen 7 katlı bir binanın daha yıkımı yapılacak.

Jeofizik uzmanı Dr. Oğuz Gündoğdu'dan Van depremi açıklaması!

Jeofizik uzmanı Dr. Oğuz Gündoğdu, dün İran'da yaşanan ve Van Başkale'de 9 kişinin hayatını kaybetmesine sebep olan depreme ilişkin, "Binalar taş üstüne taş konularak yapılmış. Bunlara bina demeye bin şahit ister. Bu yapılardan vazgeçilmesini devletin zorunlu hale getirmesi gerek" dedi...

Van Erişte’deki 223 metruk bina yıkılıyor!

Van Erciş’teki metruk binalar için yıkım kararı alındı. Erciş Kaymakamı ve Belediye Başkanı Vekili Nuri Mehmetbeyoğlu, bu kararın amacının modern bir şehir oluşturmak olduğunu açıkladı.

Van'da 9.4 milyon TL'ye icradan satılık 8 katlı 2 bina!

Van 1. İcra Dairesi, Van İli, İpekyolu İlçesi, Fafiziye Mahallesi 295 ada, 59 parselde yer alan 8 katlı 2 binayı 9 milyon 360 bin TL'ye icradan satıyor...

Van bina yenileme Haberi

Van bina yenileme

Van Çevre ve Şehircilik İl Müdürü Mahsum Semerci, Türkiye genelinde bulunan 20 milyon civarındaki yapı stokunun yaklaşık 7 milyonluk kısmında dönüşüm sağlanması gerektiğini belirterek, "Van'da 201 l'de yaşanan depremlerden sonra doğal bir dönüşüm sağlandı. Ancak bizlere bugüne kadar gelen bin 65 civarındaki bağımsız yapı ve 362 iş yerinde bizler dönüşüm uyguladık. Bu sayı bilinçlenme seviyesine göre devam etmektedir. Bina bazlı olarak da 520 civarında binamızda dönüşüm sağladık. Bu anlamda verdiğimiz kira desteği ise 3 milyon 500 bin civarında bir ödeme gerçekleştirdik" dedi. 


"Kredi başvurularında Van 4. sırada" 

Kentsel dönüşüm kapsamında verilen kredilerde Van'ın dördüncü sırada yer aldığını ifade eden Semerci. 

"Kentsel dönüşüm anlamında kişisel başvurularda hak sahibi kendi konutunu dönüştürmek istediğinde Bakanlığımız tarafından sağlanan bir kredi söz konusudur Van'da bugüne kadar 829...