19 / 04 / 2024

Van Milli Egemenlik Caddesi ve Maraş Caddesi dönüşecek!

Van Milli Egemenlik Caddesi ve Maraş Caddesi dönüşecek!

Van Valisi ve Büyükşehir Belediye Başkan Vekili Mehmet Emin Bilmez'in verdiği talimatla başlatılan kentsel dönüşüm ve yenileme çalışmaları aralıksız bir şekilde devam ediyor.



Van Büyükşehir Belediyesi tarafından başlatılan kentsel dönüşüm ve yenileme çalışmaları kapsamında Milli Egemenlik Caddesi sil baştan düzenleniyor.

Van Büyükşehir Belediyesi'nde yer alan habere göre; Van Valisi ve Büyükşehir Belediye Başkan Vekili Mehmet Emin Bilmez'in talimatıyla hayata geçirilen kentsel dönüşüm ve yenileme çalışmaları hızla devam ediyor. Fen İşleri Daire Başkanlığı'nca gerçekleşen yeni projelerle kentte değer katacak prestij caddeler yapılacak. Çalışmalarda 1,2 kilometrelik Milli Egemenlik Caddesi ve yaklaşık 500 metrelik Maraş Caddesi 2. Etap çalışmaları (Kültür Sarayı ile Çohaz Petrol arasındaki) nisan ayının ikinci haftasında başlayacak ve yılsonuna kadar tamamlanıp vatandaşların hizmetine açılacak.

İhale süreci tamamlanan ve yaklaşık 5 milyon TL'ye mal olacak projede Milli Egemenlik ve Maraş 2. etap cadde çalışması tamamlanarak kent estetiğine uygun olarak dizayn edildi.

Büyükşehir Belediyesi tarafında kısa bir süre önce Soydan Kavşağı ile Sebze Hali Kavşağı arasında yer alan 2,5 kilometrelik caddenin baştan aşağı sıfırdan yenileneceği ve yine aynı proje kapsamında 2,3 kilometrelik Şabaniye Caddesi'nin de onarılıp, refüj aydınlatmalarının sıfırdan yapılacağı açıklanmıştı.


Geri Dön