24 / 04 / 2024

van deprem hasar tespit

van deprem hasar tespit

İçişleri Bakan Yardımcısı İsmail Çataklı, Van'da depremden etkilenen mahallelerde yaptığı hasar tespit çalışmaları sonucunda 376 konut, 447 ahırın yıkıldığını açıkladı.

Deprem bölgesi için flaş açıklama: Hasar tespit çalışmaları yinelenmeli!

Deprem bölgesinde artçı sarsıntılar devam ederken, depremzedeler evlerinin yine hasar gördüğünü, Jeoloji Mühendisleri Odası da hasar tespit çalışmalarının yinelenmesi gerektiğini söyledi. İşte ayrıntılar...

Deprem hasar ödemesinde son dakika: DASK deprem hasarlarını bu fiyattan ödeyecek! Tek tek açıklandı! 

DASK'ın deprem hasarlarını hangi fiyattan ödeyeceği ile ilgili bir son dakika gelişmesi yaşandı. İşte detaylar...

Deprem uzmanı Prof. Dr. Ercan 12 yıl önceki Van depremini hatırlattı: Belki bir sokağa benim de adımı koyarlardı

Van'da 9 Kasım 2011'de meydana gelen, 40 kişinin hayatını kaybettiği 5,6 büyüklüğünde depremle ilgili anısını paylaşan deprem uzmanı Prof. Dr. Övgün Ahmet Ercan,'' Eğer çalışmaya gitmeyip, Bayram Oteli'nde kalmış olsaydım; Belki bir sokağa benim de adımı koyarlardı" dedi.

SON DAKİKA! Van'da 4 büyüklüğünde deprem!

AFAD ve Kandilli Rasathanesi'nin resmi olarak açıklanan son dakika verilerine göre, Van'ın Tuşba ilçesinde 4 büyüklüğünde deprem meydana geldi. Söz konusu deprem çevre illerde de hissedildi.

Van'da 4,7 büyüklüğünde deprem meydana geldi

AFAD'dan yapılan açıklamada son dakika deprem haberi geldi. Van'ın Tuşba ilçesinde 4,7 büyüklüğünde bir deprem meydana geldiği bildirildi. İşte ayrıntılar...

Son Dakika Van'da korkutan deprem! Az önce Van'da deprem oldu!

Son dakika gelen bilgilere göre Van'da 4,7 büyüklüğünde deprem meydana geldi.

Deprem hasarında ödenen tazminat tutarı 29,5 milyar TL'ye ulaştı!

Doğal Afet Sigortaları Kurumu (DASK) Genel Müdürü Selva Eren yaptığı açıklamada asrın felaketi şeklinde nitelenen Kahramanmaraş merkezli depremlere ilişkin şu ana kadar 29,5 milyar Türk Lirası ödeme yaptıklarını dile getirdi.

Prof. Dr. Naci Görür'den son dakika Malatya ve Van açıklaması: Bu iki ilde büyük deprem olur mu?

İstanbul Teknik Üniversitesi (İTÜ) Öğretim Üyesi Prof. Dr. Naci Görür, Malatya ile Van'da meydana gelen depremlerle ilgili konuştu. Görür, 'Bu iki ilde büyük deprem olur mu?' sorusunu da yanıtladı. İşte o açıklamalar...

İzmir'e korkutan deprem uyarısı! Kahramanmaraş benzeri hasar meydana gelebilir! 

İMO İzmir Şube Başkanı Eylem Ulutaş Ayatar, İzmir'de beklenen deprem ile ilgili dikkat çeken açıklamalarda bulundu. Avatar, İzmir’de Maraş büyüklüğünde bir deprem beklenmese de hasarın boyutunun benzer olabileceğini vurguladı. 

Sigorta sektörü, 76 milyar TL deprem hasarı ödemesi yapacak!

Türkiye Sigorta Birliği (TSB) Başkanı ve Türkiye Sigorta Genel Müdürü Atilla Benli yaptığı açıklamada sigorta sektörünün 76 milyar lira deprem hasarı ödemesi yapacağını kaydetti.

Türkiye - İran sınırında 5.3 büyüklüğünde deprem oldu! Deprem Van'da da hissedildi! 

İran'ın Hoy kentinde saat 14:47'de 5.3 büyüklüğünde bir deprem meydana geldiği açıklandı. Deprem Van'da da hissedildi! İşte ayrıntılar...

Kasko sigortası neleri kapsar? Kasko aracın yüzde kaçını öder? Kasko aracın deprem hasarını karşılar mı?

Kahramanmaraş’ta yaşanan büyük ölçekli depremler pek çok zarara ve hasara neden oldu. Hasar gören illere yardımlar devam ederken, enkaz altında kalan araçların akıbetinin ne olacağı merakla araştırılıyor.

Sigorta sektörünün deprem hasar ödemeleri 20 milyar lirayı geçecek!

Sigorta sektörünün deprem hasar ödemeleri 20 milyar lirayı geçecek. TSB Başkanı ve Türkiye Sigorta Genel Müdürü Atilla Benli, son durumu açıkladı. İşte ayrıntılar...

van deprem hasar tespit Haberi

van deprem hasar tespit

İçişleri Bakan Yardımcısı İsmail Çataklı, merkez üssü İran'ın Hoy kenti olan 5,9 büyüklüğüne sahip depremin ardından etkilenen mahallelerde gerçekleşen hasar tespit çalışmalarında 376 konut, 447 ahır ve 65 deponun yıkıldığını açıkladı. 

Anadolu Ajansı'nda yer alan habere göre; Bakan yardımcısı Çataklı, Tarım ve Orman Bakan Yardımcısı Mustafa Aksu ile Başkale Kaymakamlığında kurulan Deprem Kriz Merkezi'nde, bölgede yapılan çalışmalarla ilgili gazetecilere açıklama yaptı. 

23 Şubat'ta sabahı 08.53 ve akşamı 19.00'da yaşanan 5,9 büyüklüğüne sahip iki depremde 9 kişinin yaşamını yitirdiliği anlatan Çataklı, yaralanan 54 kişiden ikisi yoğun bakımda olmak üzere 18'inin tedavisinin devam ettiğini, 36'sının da taburcu edildiğini açıkladı. 

Şu ana kadar 9'u 4'ten büyük 251 artçı sarsıntının kaydedildiğinden bahseden Çataklı, ilk andan itibaren AFAD, UMKE, jandarma ekipleri ve diğer birimlerin arama kurtarma çalışmalarına başladığını sözlerine ekledi.

- "Barınma...