19 / 04 / 2024

van evini yapana yardım modeli

van evini yapana yardım modeli

Van Valisi Münir Karaloğlu, incelemede beğenmediği deprem konutunun kusurlu yerlerini yıktırdı...

Kendi evini yapana müjde! 200 bin TL devletten yardım! 

Prefabrik evler, uygun maliyetleriyle dikkat çeken ve özellikle deprem sonrası tercih edilen konut seçenekleri arasında yer almaktadır. Devlet, prefabrik evlerin yaygınlaşması için teşvikler sunarak, kırsal kesimlerde prefabrik ev yapmak isteyen vatandaşlara maddi yardım ve kredi desteği sağlamaktad

Devlet kendi evini yapana 200 bin destek veriyor! Eğer 85 bin TL’niz varsa tam 131 m2 eviniz olabilir!

Deprem sonrası yaşanan endişe ve kaygılar kişiler, apartmanlara değil daha çok prefabrik müstakil evlere yönlenmiştir. Özellikle prefabrik evlerin dayanıklılığı diğer beton binalara göre daha yüksek olduğu için tercih sebebi haline gelmiştir. Prefabrik ev alacaklara 200 bin destek verilecek.

Kendi evini yapana devlet destek çıkıyor! 300 bin TL karşılıksız kredi desteği için ne yapılmalı?

Devlet destekleri açıklanmaya devam ediyor. Bir destek haberi de kendi evine yapacak olan vatandaşlar için geldi. Kendi evini yapacak vatandaşlara devlet düşük faiz imkanıyla kredi verecek. Krediler 300.000 TL’ye kadar karşılıksız olarak verilecek. İşte tüm detaylar…

Kendi evini yapana 40 bin TL devlet desteği!

Ev sahibi olmak isteyip kendi evini inşa edecek vatandaşlara devlet tarafından verilen yardımları araştırıyor. Devlet, prefabrik ev yaptırmak isteyenlere 30 bin TL, betonarme ev yaptırmak isteyenlere 40 bin TL hibe sağlıyor. 

Van'da depremin ardından 17 bin 489 konut inşa edildi!

Van'da 604 kişinin hayatını kaybettiği deprem üzerinden 10 sene geçti. O günden bu güne evini kaybeden vatandaşlar 17 bin 489 deprem konutu inşa edildi.

Evini kendi yıkıp kendi yapana vergi avantajı!

Evini kendi yıkıp yapana vergi indirimi uygulanacak. Gayrimenkul Hukuku Derneği Başkanı Avukat Ali Güvenç Kiraz, 'Kentsel dönüşümde özel taahhüt- kendin yık kendin yap modeline vergi avantajı' başlıklı yazı kaleme aldı...

Kıvanç Tatlıtuğ Yalıkavak'ta ev kiraladı!

Ailesine olan düşkünlüğü ile bilinen ünlü oyuncu Kıvanç Tatlıtuğ, Bodrum’daki iki evini kalabalık ailesine tahsis etti. Kendisi işe eşi Başak Dizer Tatlıtuğ ile Yalıkavak’ta bir ev kiraladı...

Kıvanç Tatlıtuğ Kemer Country'den ev kiraladı!

19 Şubat 2016'da Paris'te stil danışmanı Başak Dizer ile evlenen Kıvanç Tatlıtuğ çifti, Demet Akbağ'ın Bebek Ayşe Sultan Korusu'ndaki evini kiralamışlardı. Çift şimdilerde Kemer Country'de Kütük Evler'den birini kiralamışlar. 

Ömer Kurt evini satıp cami yaptırdı!

Van'ın Muradiye ilçesinde yaşayan Ömer Kurt, evini satıp imkanlarını kullanarak kendi arazisinin üzerine inşa ettiği camide, müftülüğün izniyle 8 yıldır hem imamlık hem de Kur'an öğreticiliği yapıyor.

Demet Akbağ: Kıvanç Tatlıtuğ çok iyi bir kiracı!

Demet Akbağ, Bebek Ayşe Sultan Korusu'ndaki evini 1 yıl önce Kıvanç Tatlıtuğ ve Başak Dizer çiftine kiralamıştı. Demet Akbağ , Kıvanç iyi bir kiracı, çok memnunum. Ama hala bir kahve içmeye gidemedik' diye konuştu.

Kıvanç Tatlıtuğ, Demet Akbağ'ın evini kiraladı!

Kıvanç Tatlıtuğ-Başak Dizer çiftinin evlendikten sonra kiraladığı, Bebek'te bulunan Ayşe Sultan Korusu'ndaki evin sahibi Demet Akbağ çıktı. Çift, Boğaz manzaralı eve taşınmadan önce iki ay süren bir tadilat yaptırmış.

Kendi Evini Yapana Yardım kredisi nedir?

İskan Kanunu ve yönetmeliklerine göre her köyde belli sayıda çiftçi ailesine kendi evini yapana yardım metodu uygulaması olarak kredi veriliyor. Peki, kredi koşulları nelerdir?

Fenerbahçeli Gregory Van der Wiel, Zorlu Center'a taşındı!

Fenerbahçe’nin Paris Saint Germain'den transer ettiği futbolcu Gregory Van der Wiel İstanbul'daki evini buldu. Bir süredir Zirncirlikuyu'daki bir otelde konaklayan ve ev arayan Hollandalı futbolcu, manken sevgilisi Rose Bertram isteği üzerine Zorlu Center'a taşındı.

van evini yapana yardım modeli Haberi

van evini yapana yardım modeli

Van Valisi Münir Karaloğlu'nun, merkeze bağlıAlaköy'deki incelemesinde beğenmediği deprem konutunun kusurlu yerleri yıkıldı. Van'da meydana gelen depremlerden sonra, Başbakanlık Afet

ve Acil Durum (AFAD) Başkanlığı tarafından, “Evini Yapana Yardım” (EYY) modeliyle Alaköy'de yaptırılan

konutu inceleyen Vali Karaloğlu'nun, inceleme sırasında gördüğü eksikler üzerine, konutun kusurlu yerleri yıktırıldı. Konut sahibi Orhan Yaprak, yaptığı açıklamada, depremde evinin ve bakkalının yıkıldığını belirterek, EYY modeliyle aldığı krediyle bahçesindeki evin yapımını müteahhitte verdiğini söyledi. Yaprak, şöyle konuştu: “3 gün önce köyümüzü ziyaret eden sayın valimiz inşaatı devam eden konutları gezdi. Benim ev inşaatına bakınca hatalı gördü.

Bazı kısımlar için çok kızdı. Eksikliklerin giderilmesi talimatını verdi. Allah kendisinden razı olsun. Aslında Vali Bey'in düzeltmesini istediği yerin yıkılmasını beklemiyordum. İş makinelerinin yıkımı yaptığı görünce şaşırdım. Bu çalışmalar bizim güvenliğimiz için."...