20 / 04 / 2024

Kendi evini yapana 40 bin TL devlet desteği!

Kendi evini yapana 40 bin TL devlet desteği!

Ev sahibi olmak isteyip kendi evini inşa edecek vatandaşlara devlet tarafından verilen yardımları araştırıyor. Devlet, prefabrik ev yaptırmak isteyenlere 30 bin TL, betonarme ev yaptırmak isteyenlere 40 bin TL hibe sağlıyor. 



Devletten ise ihtiyaç sahibi vatandaşlara destekler gelmeye devam ediyor, ev sahibi olmak isteyenlere karşılıksız yardım veriyor. Takvim'de yer alan habere göre; kendi evini yapmak isteyen ve koşulları taşıyan vatandaşlar bu destekten faydalanmak için başvuruları yapabilecek. Prefabrik ev için 30 bin TL, betonarmeye ise 40 bin TL karşılıksız, geri ödemesiz destek veriliyor. 

Kendi evini yapana 40 bin TL devlet desteği!

PREFABRİK EV YAPIMI İÇİN BAŞVURU NASIL YAPILIR?

Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı Sosyal Yardımlar Genel Müdürlüğü prefabrik ev yardımı amacıyla aranan müracaat şartlarını açıkladı. Bakanlık doğrultusundan verdiği devlet desteği amacıyla müracaat ise Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı Sosyal Yardımlar Genel Müdürlüğü üzerinden kabul edilecek.

Açıklanan koşullara göre prefabrik ev inşa ettirmek isteyen bireylerin kesinlikle aylık hane halkı geliri kriterine uyması gerekiyor. Prefabrik ev yardımı alabilmek isteyen bireylerin aylık hane halkı geliri para sınırı asgari ücretin üçte birinden fazla olmayacak yani 701,32 lira sınırını geçmeyecek.

Yine Prefabrik ev desteği için hane içerisinde yaşayan bireylerin yaşlılık, engellilik, tek ebeveynli aile, dul olma gibi özel şartlardan en az birini taşıması talep ediliyor.

Kendi evini yapana 40 bin TL devlet desteği!

PREFABRİK EV YARDIMI 2021 DESTEK TUTARI NE KADAR?

Aile Bakanlığı doğrultusundan açıklanan verilere göre barınma yardımları 4 aşamada vatandaşlara veriliyor. Barınma yardımlarının iki tanesi ev yapımı için verilirken bir tanesi bakım tamir bir tanesi de destek suretiyle ödeniyor. Ev yapım takviyeleri betonarme ev yardımı ve prefabrik ev yardımı olarak sağlanıyor. 

Prefabrik ev 2021 yardım tutarı: Geri ödemesiz, karşılıksız 30 bin TL.

Betonarme ev 2021 yardım tutarı; Geri ödemesiz karşılıksız 40 bin TL.

Konut hesabında devlet katkısı artıyor!


Geri Dön