29 / 03 / 2024

Van Gölü feribot

Van Gölü feribot

Van Gölü Feribot İşletme Müdürlüğü tarafından yapımı tamamlanan Türkiye'nin en büyük feribotu, Van Gölü'ne indirildi. Tatvan İskelesi'ndeki tersanede 4 yılda inşa edilen 7 katlı feribot, 136,5 metre uzunluğa, 24 metre genişliğe ve 50 vagon taşıma kapasite

Van Gölü sayesinde ulaşım hızlanacak!

Tatvan ilçesinde yapımı devam eden 50 vagon taşıma kapasitesine sahip 2 feribotla Van Gölü üzerinden ticaretin geliştirilmesi hedefleniyor. Hacim ve ağırlık kapasiteleri yüksek olan yeni feribotlar, ekonomi ve turizme katkı sunacak.

Van Gölü'nün etrafındaki kaçak yapılarla ilgili son dakika gelişmesi: Yıkım kararı verildi!

Van Gölü kıyısında bulunan bir işletmenin sahile dolgu yaparak kaçak yapı yapmasıyla ilgili belediyeden son dakika açıklaması geldi. 

Van Gölü'nün kıyısı binalar ve yazlık villaların işgali altında! Tuşba'da sadece 552 imara aykırı yapı var!

Van Gölü’nün kıyısı, resmi binalar ve yazlık villaların işgali altında kaldı. Sadece Tuşba ilçesinde imara aykırı toplam 552 yapının inşa edildiği belirtildi. 

Van Gölü'nün doğusu için son dakika deprem uyarısı: Muradiye, Çaldıran, Özalp ve Erciş riskte!

Van Yüzüncü Yıl Üniversitesi'nden (YYÜ) Doç. Dr. Hamdi Alkan, 1970 ile 2022 seneleri arasıdna Van Gölü ve civarında 14 bin 178 depremin kaydedildiğini belirtti ve riskli bölgeleri tek tek sıraladı. İşte detaylar...

Van Gölü'ne ‘yüzen otel’ projesine Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı'ndan destek!

Van Gölü üzerine yapılacak olan Yüzen Otel projesi, Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı tarafından onaylanarak destek almaya hak kazandı.

Van Edremit'teki ahırlar yıkılıyor!

Van'ın Edremit ilçesinde çevre ve insan sağlığını olumsuz etkileyen, Van Gölü'nün kirlenmesine neden olan 331 ahırın yıkımına başlandı.

'Flamingo cenneti' Erçek Gölü kesin korunacak hassas alan ilan edildi!

Van'ın İpekyolu ilçesinde, birçok kuş türüne ev sahipliğinde bulunan Erçek Gölü, Türkiye Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın imzasıyla "kesin korunacak hassas alan" ilan edildi.

Edremit'te göl çekilince tapulu araziler ortaya çıktı!

Van Gölü sularının mevsim şartlarına bağlı çekilmesiyle, Edremit ilçesindeki bazı vatandaşların tapulu arazileri ile önceden batmış iki tekne ortaya çıktı.

Van Gürpınar'da değişim ve dönüşüm başladı!

Van Gürpınar Belediyesi, ilçede hayata geçirdiği 30 milyon TL'lik yatırımla bölgenin çehresini değiştirdi. İlçede başlatılan dönüşüm çalışmalarıyla metruk binalar yıkıldı ve yeni binalar inşa edildi.

Van Gölü için 100 milyon liralık arıtma tesisi yapılıyor!

Büyükşehir Belediyesi Van Su ve Kanalizasyon İdaresinden (VASKİ) yapılan açıklamaya göre, vatandaşların yıllardır beklediği arıtma tesisinin tam kapasite ile çalışması için düğmeye basıldı. 

Van sağlık yatırımlarında Türkiye'nin en iyileri arasında!

Sağlık Bakanı Recep Akdağ, Van Güçbirliği ve Sağlık Hizmetleri Değerlendirme Toplantısı'na katıldı. Toplantıda konuşan Akdağ, Van'ın sağlık yatırımları açısından şu anda Türkiye'nin en iyi illeri arasına girdiğini açıkladı.

Karayolları binası Van Gölü kıyısına dolgu yapılarak mı inşa edilecek?

Karayolları 11. Bölge Müdürlüğü hizmet binasının Van Gölü kıyısına dolgu yapılarak inşa edilmesi kararı mecliste konu oldu. CHP İstanbul Milletvekili Mahmut Tanal, konuya ilişkin soru önergesi hazırladı..

Van Gölü'ne sahil kordonu projesi geliyor!

Türkiye'nin en büyük gölü olan Van Gölü'ne sahip Van Gölü'nün etrafı canlandırılacak. Hayata geçirilecek olan Sahil kordonu projesiyle Van Gölü koyları turizme kazandırılacak.

Van Gölü’nde kot sorunu çözüldü!

Bitlis ve Van İllerini kapsayan Van Gölü havzasındaki yerleşim alanlarında 20 yıllık afet kotu sorununa 1655 metre kotundan 1653 metre kotuna çekilerek çözüm üretildi.

Van Gölü feribot Haberi

Van Gölü feribot


Van Gölü Feribot İşletme Müdürlüğü tarafından yapımı tamamlanan Türkiye'nin en büyük feribotu, Van Gölü'ne indirildi. Tatvan İskelesi'ndeki tersanede 4 yılda inşa edilen 7 katlı feribot, 136,5 metre uzunluğa, 24 metre genişliğe ve 50 vagon taşıma kapasitesine sahip. Nursoy Şirketler Grubu Proje Müdürü Celalettin Kılıçoğlu, Türkiye'nin en büyük feribotunu Van Gölü'ne indirdiklerini, tersanede bir feribotun daha yapımının devam ettiğini ve yakın zamanda onu da suya indireceklerini söyledi. Feribot içerisinde henüz yapılacak ince işler olduğunu bunların da 15 Haziran'da tamamlanacağını ve Temmuz ayı başında test seferlerine başlanacağını kaydeden Kılıçoğlu, "7 katlı feribotun en alt katında makine ve elektrik daireleri olacak. Bir üst katında vagonların bineceği ray katları var. Onun bir üstünde 350 yolcu kapasiteli geniş bir salon bulunuyor. Çift yön yükleme...