28 / 03 / 2024

vasfi egeli kimdir

vasfi egeli kimdir

Halaskargazi Caddesi ile Abide-i Hürriyet Caddesi arasındaki adacıkta yer alan başmimarlığını Vasfi Egeli'nin yaptığı, 500 kişi kapasiteli yapılacak olan Şişli Cami'nin temeli 22 Haziran 1945 yılında merasimle atılmış.

Vasfi Şentürk kimdir?

Beydağ Belediye Başkanı Vasfi Şentürk kimdir? Vasfi Şentürk, bugüne kadar hangi işlerde görev aldı? Vasfi Şentürk, ne zamandan beri belediye başkanı olarak hizmet veriyor? İşte Vasfi Şentürk..

1949 yılında tarihi kıymeti yüksek olan çeşmeler restore edilecekmiş!

1949 yılında mimari ve tarihi değeri yüksek olan çeşmeler restore edilecekmiş. İlk olarak Azapkapı Çeşmesi, daha sonra Bereketzade Çeşmesi restore edilecekmiş. Restore işini ise Mimar Vasfi Egeli üstlenmiş.

1945 yılında temeli atılan Şişli Cami'nin 1948 yılında inşaat hali!

22 Haziran 1945 yılında temeli atılan, başmimarlığını Vasfi Egeli'nin yaptığı, Ulusal Mimarlık Akımı’nın en önemli örneklerinden birisi olarak kabul edilen Şişli Cami'nin inşaatı 1948 yılında bitmek üzereymiş.

1945 yılında Şişli Cami'nin temelleri merasimle atılmış!

Halaskargazi Caddesi ile Abide-i Hürriyet Caddesi arasındaki adacıkta yer alan başmimarlığını Vasfi Egeli'nin yaptığı, 500 kişi kapasiteli yapılacak olan Şişli Cami'nin temeli 22 Haziran 1945 yılında merasimle atılmış.

Hüseyin Egeli kimdir?

Mimar Hüseyin Egeli kimdir? Mimar Hüseyin Egeli, bugüne kadar hangi projelere imza attı? Hüseyin Egeli, bugün hangi mimarlık firmasında çalışmalarına devam ediyor? İşte Hüseyin Egeli...

Kazım Türker kimdir?

2008 yılının Ankara vergi rekortmeni olmasıyla ün yapan patron Kazım Türker kimdir? Kazım Türker hangi işlere imza attı? İşte Türkerler Holding’in Yönetim Kurulu Başkanı Kazım Türker'in biyografisi...

Mesut Sancak kimdir?

Saya Grup şirketi olan Folkart Yapı’ın Yönetim Kurulu Başkanı Mesut Sancak kimdir? Mesut Sancak, inşaat sektörüne ne zaman atıldı? Mesut Sancak hangi projelere imza attı?

Miktat Ağaoğlu kimdir?

Ünlü müteahhit Ağaoğlu Şirketler Grubu Yönetim Kurulu Başkanı Ali Ağaoğlu'nun babası Miktat Ağaoğlu vefat etti. O döneminin tanınmış müteahhitleri arasında yer alan Miktat Ağaoğlu kimdir?

Cansel Turgut Yazıcı kimdir?

EVA Gayrimenkul Değerleme Genel Müdürü Cansel Turgut Yazıcı kimdir? Emlakkulisi.com’da yazarlık da yapan Cansel Turgut Yazıcı inşaat sektörüne nasıl atıldı? İşte Cansel Turgut Yazıcı'nın biyografisi...

Varol Tezmen kimdir?

Artaş İnşaat Uluslararası Satış ve Pazarlama Koordinatörü Varol Tezmen kimdir? Varol Tezmen inşaat sektörüne ne zaman atıldı? Varol Tezmen bugüne kadar hangi işlere imza attı? İşte Varol Tezmen'in biyografisi...

Ümit Türüdü Şen kimdir?

Kiler GYO’dan Emaar Türkiye’ye Satış ve Pazarlamadan Sorumlu Genel Müdür Yardımcısı olarak transfer olan Ümit Türüdü Şen kimdir? Ümit Türüdü Şen bugüne kadar hangi görevlerde bulundu?

Rıza Kutlu Işık kimdir?

Işıklar Holding Yönetim Kurulu Başkanı ve CEO’su Rıza Kutlu Işık kimdir? Rıza Kutlu Işık hangi işlere imza attı? İşte Işıklar Holding Yönetim Kurulu Başkanı Rıza Kutlu Işık'ın biyografisi...

Tümerkan İbiş kimdir?

Gedizler Yapı A.Ş. Ev're Konut Projesi Proje Müdürü olan Tümerkan İbiş kimdir? Ünlü müzisyen İzzet Öz’ün evini restore eden isim olan Tümerkan İbiş hangi işlere imza attı?

vasfi egeli kimdir Haberi

vasfi egeli kimdir

                           

                            Şişli Cami


Yeniden yapılacak caminin temeli dün merasimle atıldı.


Şişli muhitinin başlıca ihtiyaçlarından olan Şişli Cami'nin açılış töreni dün kalabalık davetliler önünde yapılmıştır. 

Törende Vakıflar Umum Müdürü Fahri Kiper, Beyoğlu Vakıflar Müdürü, İstanbul Müftüsü de bulunmuştur.

Beyoğlu Vakıflar Müdürü Ertemi açılış nutkunda ezcümle demiştir ki : Bazı hayırsever tüccarlar ve bilhassa Gürün kardeşler Şişli'de ihtiyaç his olunan caminin yapılmasına büyük yardımlarda bulunmuşlardır.

Caminin Türk stilinde beş yüz kişi alabilecek büyüklükte yapılacağı öğrenilmiştir. Davetlilere açılış yarinde yeni...