25 / 04 / 2024

Osman Yıldırım kimdir?

Osman Yıldırım kimdir?

Yıldırım Yapı Grubu kurucusu Hasan Yıldırım’ın oğlu olan Osman Yıldırım kimdir? Osman Yıldırım inşaat sektörüne ne zaman ve nasıl atıldı? Osman Yıldırım, hangi projelere imza attı?



Osman Yıldırım kimdir?

Osman Yıldırım, Yıldırım Yapı Grubu kurucusu Hasan Yıldırım’ın oğlu. Okul dönemlerinde inşaatların farklı kademelerinde çalışarak sektöre giren Osman Yıldırım, kendi proje ofisini kurdu.


Osman Yıldırım, İnşaat fakültesi mezunudur. 1984 yılında kendi proje ofisini kurarak, 1987’de müteahhitliğe başlamıştır. 


Valikonağı'ndaki Doğu Sitesini yaparken, gazetede okuduğum bir ilandan yola çıkarak kat karşılığı Tarabya'da 7 bloklu 52 dairelik bir inşaata başladığını ve babasının desteği lle tamamlağını belirtti.


Yıldırım Yapı projeleri 

1.Yıldırım Kuleli Evleri

2.Yıldırım Kuleli Poyraz 1

3.Yıldırım Kuleli Poyraz 2

4.Yıldırım Kuleli Akasya

5.Yıldırım Kuleli Evleri Güzel Bahçe


Yıldırım Grup şirketleri

1.Yıldırım Mühendislik ve Mimarlık

2.Kubilay İnşaat Şirketleri

3.Eylül Aydınlatma ve İnşaat Şirketleri


Yıldırım Yapı Grubu tarihçe

Yıldırım Yapı Grubu; Hasan Yıldırım tarafından 1972 yılında Yıldırım İnşaat adı altında kuruldu. Daha sonra Osman Yıldırım devam etmekte olan Yıldırım İnşaatın bünyesine 1985 yılında Yıldırım Mühendislik ve Mimarlık, 1987 yılında Kubilay İnşaat Şirketlerini, 2000 yılında Eylül Aydınlatma ve İnşaat Şirketlerini dahil etti. 


2006 yılına gelindiğinde tüm bu firmalar Yıldırım Yapı Grubu çatısı altında tek şirkete dönüştürüldü. Günümüzde Yıldırım Yapı Grubu, başta inşaat olmak üzere sağlık, akaryakıt, aydınlatma, uluslararası taahhüt gibi bir çok sektörde de Türkiye’nin öncü kuvvetlerinden biri olmaya devam etmektedir.




Geri Dön