26 / 04 / 2024

vasiyetin tenfizi

vasiyetin tenfizi

Vasiyetin tenfizi işleminde bulunacak vatandaşlar bu sene ne kadar harç ödeneceğini araştırıyor. Peki, vasiyetin tenfizi harcı 2022 ne kadar oldu?

Vasiyetnamenin tenfizi nasıl yapılır?

Kişiler vasiyetname ile, öldükten sonra sahip olduğu malların kime bırakmak istediğini belirtebiliyor. Vasiyetnamenin varlığı halinde mirasçıların yapması gereken birtakım iş ve işlemler bulunuyor. Peki, vasiyetnamenin tenfizi nasıl yapılır?

Vasiyetin tenfizi harcı 2022!

Vasiyetin tenfizi işleminde bulunacak vatandaşlar bu sene ne kadar harç ödeneceğini araştırıyor. Peki, vasiyetin tenfizi harcı 2022 ne kadar oldu?

Tapuda vasiyetnamenin tenfizi için gereken belgeler!

Vasiyetnamenin tenfizi, tapuda yapılabilecek işlemler arasında yer alıyor. Peki, tapuda vasiyetnamenin tenfizi için gereken belgeler nelerdir?

Süreyya Beşe'nin çocukları vasiyet iptal davası açtı!

Kilisli işadamı Süreyya Beşe, vasiyetinde mirasın büyük bölümünü en küçük çocuğu Süreyya Can Beşe’ye bıraktı. Hem üvey kardeşler hem de öz abla, vasiyetin iptali davası açtı

Halis Toprak’ın kızları şirketlere kayyum atanmasını istedi!

Vefat eden ünlü sanayici Halis Toprak’ın daha açılmayan vasiyetinde, ‘evliliğinin iptali’ davası açan 2 kızını mirasından men ettiği ortaya çıktı. Vasiyetin iptali davası açan kızları da şirketlere kayyum atanmasını istedi

Vasiyetin iptali davası nasıl açılır?

Vasiyetin iptali davası, tasarrufun iptal edilmesinde menfaati bulunan mirasçı veya vasiyet alacaklısı tarafından açılabiliyor. Peki, vasiyetin iptali davası nasıl açılır? Vasiyetin iptali davası hangi hallerde açılır?

Vasiyetin iptali davası dilekçe örneği 2015!

Vasiyetnamenin iptal edilmesinde menfaati bulunan mirasçı veya vasiyet alacaklısı tarafından bir dilekçe ile hukuk mahkemesine açılabiliyor. İşte vasiyetin iptali davası dilekçe örneği 2015..

Noterde parmak basma işlemiyle yapılmış bir vasiyetin iptali nasıl olur?

Posta Gazetesi yazarlarından Tamer Heper bugünkü köşe yazısında okuyucularından birinin sorduğu 'Babaannem 30 sene önce sahibi olduğu evi babama vermiş.Babaannemin okuma yazması yoktu, noterde parmak basarak bu işlemi yapmış. Babaannem vefat edince babamı

Vasiyetname nerede saklanır?

Bir kişinin ölümünden sonra geçerli olmak üzere, bir veya birden fazla kişiye belirli bir mal bırakması işlemi olan vasiyetin noterde onaylatılması zorunlu mudur? Vasiyetname nerede saklanır? İşte yanıtı..

Mirasta vasiyetin geçerliliği nedir?

Vasiyet,miras bırakanın beyanı ve mirasçı tayin etmesi olarak karşımıza çıkarken vasiyetname ise mirası resmî şekilde veya miras bırakanın el yazısı ile ya da sözlü olarak bildirmesidir.Peki,mirasta vasiyetin geçerliliği nedir?

Vasiyetin reddi nasıl olur?

Miras, yasal ve atanmış mirasçılar tarafından reddedebiliyor. Ölümü tarihinde mirasbırakanın ödemeden aczi açıkça belli veya resmen tespit edilmiş ise, miras reddedilmiş sayılıyor. Peki, vasiyet reddedilir mi? Vasiyetin reddi nasıl olur?

Atatürk'ün vasiyeti ihlal mi edildi?

Mimarlar Odası Ankara Şube Başkanı, Mustafa Kemal Atatürk'ün Atatürk Orman Çiftliği'ne (AOÇ) ilişkin vasiyetinin ihlal edildiği iddiasıyla açılan davada, mahkemenin vasiyetin istenmesine karar verdiğini söyledi

Cumhurbaşkanlığı Sarayı için Atatürk'ün vasiyeti açılacak!

Mimarlar Odası Ankara Şube Başkanı Tezcan Karakuş Candan, Mustafa Kemal Atatürk'ün Atatürk Orman Çiftliği'ne (AOÇ) ilişkin vasiyetinin ihlal edildiği iddiasıyla açılan davada, mahkemenin vasiyetin istenmesine karar verdiğini söyledi.

Vasiyetnamenin tenfizi dilekçe örneği!

Mirasbırakanın ölmeden önceki iradesinin ortaya çıkmasını sağlayan en önemli delil olan vasiyetnamenin anlam ifade edebilmesi için bu vasiyetnamenin tenfizi gerekiyor. İşte, vasiyetnamenin tenfizi dilekçe örneği!

vasiyetin tenfizi Haberi

vasiyetin tenfizi

Vasiyetin tenfizi işlemi malikin taşınmazını, ölümünden sonra tasarruf etmesini istediği gerçek ya da tüzel kişileri tespit ettiği vasiyetnamesinin, vasiyetname alacaklısı ya da alacaklıları adlarına tescil edilmesine deniyor.

Kişiler, sadece sağlıklarında hükümler doğuran hukuki muamele yapma ehliyeti ile donatılmış değillerdir. Ölümlerinden sonra geçerli olmak kaydı ile de, hukuki işlemler yapma hakkına sahiptirler. Ölüme bağlı tasarruf iki şekilde yapılabilir. Biri vasiyet (MK.502), diğeri miras mukavelesidir.

Vasiyetnamenin tenfizine karar verilerek bu karar kesinleştikten sonra, isteyen kanuni ve mansup (atanmış) mirasçılara mahkemece mirasçılık (veraset) belgesi verilir.
 

GEREKLİ BELGELER NELERDİR?

1-)Kimlik Belgesi Vasiyet alacaklısı veya yetkili temsilcilerinin Kimlik belgeleri 

2-)İşlemde temsil var ise temsile ilişkin Vekaletname, yetki belgesi vb. Belge 

3-)Gerçek kişilerde fotoğraf 1’er adet 6*4 ebatlarında vesikalık 

4-)Zorunlu deprem sigortası Bina nitelikli taşınmazlarda 

5-)Emlak beyan değeri belgesi Taşınmazın bulunduğu...