28 / 03 / 2024

Vasiyetnamenin açılması

Vasiyetnamenin açılması

Vasiyet, resmî şekilde veya mirasbırakanın el yazısı ile ya da sözlü olarak yapılabiliyor. Vasiyetname bazı hallerde geçersiz kabul edilebiliyor. Peki, vasiyetnamenin geçerlilik şartları nelerdir? Vasiyetname ne zaman geçersiz olur?

Vasiyetname nasıl açılır?

Mirasbırakan, tasarruf özgürlüğünün sınırları içinde, malvarlığının tamamında veya bir kısmında vasiyetname ya da miras sözleşmesiyle tasarrufta bulunabiliyor. Peki vefattan sonra vasiyetname nasıl açılır? İşte vasiyetnamenin açılması...

Vasiyetname ne zaman açılır?

Bir kimsenin ölümünde hüküm doğurmak üzere yaptığı 'irade beyanı'na vasiyetname deniyor. Peki vasiyetname ile ilgili işlemler nelerdir? Vasiyetname ne zaman açılır? Nasıl açılır? İşte yanıtı...

Mirasın geçmesi kanunu!

Mirasın geçmesi ve mirasın açılması ile ilgili esaslar Medeni Kanunu kapsamında açıklanıyor. Kanuna göre, miras, malvarlığının tamamı için mirasbırakanın yerleşim yerinde açılıyor. İşte mirasın geçmesi kanunu...

Mahkemeden, Kartal’daki 56 bin 642 metrekarelik şehir parkı ve askeri alanın yapılaşmaya açılmasına dur kararı!

Mahkeme, TMMOB Şehir Plancıları Odası ve Mimarlar Odası İstanbul Büyükkent Şubesi tarafından açılan davanın ardından Kartal’daki 56 bin 642 metrekarelik şehir parkı ve askeri alanın yapılaşmaya açılmasına dur kararı verdi. İşte ayrıntılar..

Milletvekili Cem Avşar: Rezerv alanlarının açılmasıyla alakalı süreç istismara açık!

Tekirdağ Milletvekili Cem Avşar sosyal konut projelerine ilişkin TBMM Plan ve Bütçe Komisyonu’nda açıklamalarda bulundu. Kentsel Dönüşüm yasasına dikkat çeken Avşar, "Rezerv alanlarının açılmasıyla alakalı süreç istismara açık" dedi.

İBB Genel Sekreter Yardımcısı Gökce açıkladı: ‘Askeri alanların imara açılması afet yönetiminde riski arttırdı!’

TMMOB Şehir Plancıları Odası Genel Merkezince düzenlenen 8 Kasım Dünya Şehircilik Günü 47’nci Kolokyumu’nda konuşan İBB Genel Sekreter Yardımcısı Gökce, “Askeri alanların imara açılması, afet yönetimi bakımından riskleri arttırdı ve şehirlerin planlanması bakımından büyük zaaflar yarattı” dedi.

Ankara-Sivas hızlı tren seferlerinin açılmasına son 5 gün kaldı!

Binlerce kişinin heyecanla beklediği Ankara-Sivas Hızlı Tren Hattı'nın 26 Nisan'da açılması planlanıyor.

Piyasa uzmanlarından önemli uyarı! Tedbir alınmadan Borsa İstanbul açılmasın!

Borsa İstanbul açılmadan önce önlemlerin alınması gerektiğini belirten uzmanlar, piyasaların sakin bir ortamda açılması için önemli uyarılarda bulundular. İşte o öneriler...

Otomobil sektöründe umut kredi musluklarının açılması!

Otomotivciler, ‘öngörülmesi zor ve belirsizliklerle dolu’ bir sene olarak tanımladıkları 2023 yılını en az hasarla kapatmak için kredi musluklarının açılmasını bekledikleri ilk yarıya odaklanacak.

Okulların açılmasına yakın Show Market’ten büyük indirim! İşte 31 Ağustos 2022 fiyat listesi...

Okulların açılmasına çok kısa bir süre kala Show Market, kırtasiye malzemelerinde indirim yaptı. 8 Eylül 2022’ye kadar sürecek indirimlerin kataloğu da açıkladı. İşte, pek çok üründe indirim yapan Show Market’in 31 Ağustos 2022 fiyat listesi…

Çocuğu olanlar 2 bin 337 liralık yardım parasını kaçırmasın! Okulların açılmasına az bir zaman kalmışken…

Milli Eğitim Bakanlığı (MEB), okulların 12 Eylül'de açılacağını bildirdi. Okulların açılmasına az bir zaman kalmışken çocuklu ailelere devlet eli ile ne gibi yardımların yapıldığı büyük merak konusu. İşte detaylar…

Atatürk Orman Çiftliği'nin yapılaşmaya açılması davasında son durum ne?

Türk Mühendis ve Mimar Odaları Birliği’ne (TMMOB) bağlı Mimarlar Odası Ankara Şubesi, Atatürk Orman Çiftliği'nin askeri alan şeklinde yapılaşmaya açılmasıyla ilgili sürdürdüğü hukuksal mücadeleyi kazandı.

Kaşık Adası'nın yapılaşmaya açılmasına tepki!

TMMOB Mimarlar Odası İstanbul Büyükkent Şubesi Başkanı Esin Köymen, Kaşık Adası'nın yapılaşmaya açılmasına tepki gösterdi ve kararı yargıya taşıyacaklarını belirtti.

Sinop Boyabat'ta 13 dönümlük orman arazisinin imara açılmasına tepki!

Sinop Boyabat Belediyesi Ağustos ayı ilk meclis toplantısında, ilçe emniyet müdürlüğü binası arkasında yer alan ve belediyeye ait 13 dönüm büyüklüğündeki ormanlık alanın imara açılması gündeme geldi.

Atatürk Orman Çiftliği'nin imara açılmasına mahkemeden dur kararı!

Ankara 4. İdare Mahkemesi, Etimesgut’ta Atatürk Orman Çiftliği'nin (AOÇ) 1. Derece Doğal ve Tarihi Sit Alanı sınırlarında kalan tarımsal üretim alanının "askeri alan" şeklinde yapılaşmaya açılmasını kabul etmedi.

Didim'deki Manastır Koyu'nun yapılaşmaya açılmasına tepki!

Didim'deki Manastır Koyu'nda yapılaşmanın önünün açılmasına Didim Sivil Gelişim Platformu üyesi dernekler dava açtı. Açılan davada ayrıcalıklı inşaat hakkı sunan imar değişikliğinin iptali talep edildi.

Vasiyetnamenin açılması Haberi

Vasiyetnamenin açılması

Vasiyetnamenin geçerlilik şartları nelerdir?

Vasiyet, resmî şekilde veya mirasbırakanın el yazısı ile ya da sözlü olarak yapılabiliyor. Vasiyetname bazı hallerde geçersiz kabul edilebiliyor. Peki, vasiyetnamenin geçerlilik şartları nelerdir?


Resmî vasiyetname: iki tanığın katılmasıyla resmî memur tarafından düzenlenir. Resmî memur, sulh hâkimi, noter veya kanunla kendisine bu yetki verilmiş diğer bir görevli olabilir.


El yazılı vasiyetname: El yazılı vasiyetnamenin yapıldığı yıl, ay ve gün gösterilerek  başından sonuna kadar mirasbırakanın el yazısıyla yazılmış ve imzalanmış olması zorunludur. El yazılı vasiyetname, saklanmak üzere açık veya kapalı olarak notere, sulh hâkimine veya yetkili memura bırakılabilir.


Sözlü vasiyetname: Mirasbırakan; yakın ölüm tehlikesi, ulaşımın kesilmesi, hastalık, savaş gibi olağanüstü durumlar yüzünden resmî veya el yazılı vasiyetname yapamıyorsa, sözlü vasiyet yoluna başvurabilir.


Bunun için mirasbırakan, son arzularını iki tanığa anlatır ve...