25 / 04 / 2024

Vefa hakkı ne demektir

Vefa hakkı ne demektir

Vefa hakkında, taşınmaz satışını yapan kişilerde, satışı yaparken satın alan kişi üzerinde, söz konusu satışı yapılan taşınmazı geri alma hakkını elinde bulunduruyor. Peki, vefa hakkı nasıl kaldırılır?

Vefa hakkı nasıl tesis edilir?

Vefa hakkı, geri alım hakkı olarak da biliniyor. Vefa hakkı satanın, sattığı taşınmaz malı müşteriden geri satın alma hakkını saklı tutması anlamına geliyor. Peki, vefa hakkı nasıl tesis edilir?

Vefa hakkı kaç yıl geçerli olur?

Bir malı satanın, sattığı malı geri alma hakkının tapuda kayıt altına alınması işlemine Vefa hakkı deniyor. Peki, bu hak kaç yıl tesis edilebilir? Vefa hakkı kaç yıl geçerli olur?

Vefa hakkının tanımı!

Vefa hakkının tanımı nedir? Vefa hakkı ne anlama geliyor? Vefa hakkının tanımı ve vefa hakkı konusunda merak ettiğiniz tüm bilgiler deatylı olarak haberimizde yer alıyor..

Vefa hakkı nedir?

Gayrimenkul sektörüyle ilgili olan vefa hakkı nedir, merak ediyorsanız haberimizi inceleyebilirsiniz...

Vefa hakkı ne demektir?

Satılan malın belli bir süre içinde geri alınması hakkını ifade eden vefa hakkı ne demektir, detayları haberimizde...

65 yaş üstü ücretsiz ulaşım hakkı ne zaman sona eriyor?

65 yaş üstü ücretsiz ulaşım hakkı ile ilgili yapılan değerlendirme kapsamında, ücretsiz ulaşımda yeni karar uygulamaya alındığı kaydedildi. İşte haberin detayları...

Şufa hakkı süresi ne kadar?

 Şufa hakkı, önalım hakkı olarak adlandırılan bir hak olup paylı mülkiyette hissedarın payını satması durumunda öncelikli olarak satın alma yetkisi verir. Bu hak dava ile çözümlenir ve bu dava belirli bir sürece yayılır. Peki şufa hakkı süresi ne kadar olur? İşte şufa hakkı süreci...

Geri alım (vefa hakkı) nedir?

Geri alım (vefa hakkı) gayrimenkul alanında kullanılan bir hukuki terim olarak karşımıza çıkıyor. Taraflar arasında geçerli olan geri alım hakkının ne anlama geldiğini bilmek önemlidir. Peki geri alım (vefa hakkı) nedir, ne anlama gelir ve nasıl kullanılır? İşte geri alım hakkı ile ilgili bilgiler…

Ev hanımlarına emeklilik şartlarında son durum ne? Emeklilik hakkı ne zaman başlayacak? 

Ev hanımlarının emeklilik şartlarına ilişkin gelişmeler merakla bekleniyordu ve sonunda Bakan Vedat Işıkhan'ın konuyla ilgili açıklamaları geldi. Ev hanımlarına yönelik emeklilik düzenlemesi gündemde yerini aldı ve milyonlarca ev hanımı bu konu hakkında gelecek açıklamayı merakla bekliyordu.

İştira hakkı nedir? İştira hakkı sözleşmesi ne işe yarar?

Hukuki ve gayrimenkul kavramı olan iştira hakkı, özellikle de mülk sahibi olmak isteyenleri ilgilendiriyor. Mülkün satın alım sürecinde bu hakkın önemli olduğu biliniyor. Peki iştira hakkı nedir, iştira sözleşmesi nedir ve ne işe yarar? İşte iştira hakkı ile ilgili tüm detaylar…

Vefa hakkı nedir? Vefa hakkı nasıl kullanılır?

Geri alım hakkı olarak da adlandırılan vefa hakkı, gayrimenkul terimlerinden biridir. Bu haktan genelde banka kredisini ödemekte zorlanan kişiler yararlanabilmektedir. Peki vefa hakkı tam olarak nedir ve vefa hakkı nasıl kullanılır? İşte vefa hakkı ile ilgili tüm merak edilenler…

Tapuda intifa hakkı ne demek? İntifa hakkı nedir?

İntifa hakkı, gayrimenkul konusunda pek çok kişi tarafından merak edilen bir kavramdır. İntifa hakkının ne anlama geldiğini ve devredilebilir mi yoksa devredilemez mi gibi sorular, bu kavramla ilişkili olduğu için net bir cevap aranmaktadır. Peki intifa hakkı nedir ve tapu ne anlama gelir?

EYT’de göz ardı edilen soru: Depremde hayatını kaybeden EYT’linin hakkı ne olacak?

EYT düzenlemesinin 28 Şubat’ta Meclis'in açılmasıyla görüşülüp kısa sürede yasalaşması bekleniyor. Diğer tarafran, EYT'liyken depremde hayatını kaybedenlerin haklarının ne olacağı ise merak konusu oldu.

İmar affı 2023'te ne zaman çıkacak, kimleri kapsayacak? İmar Barışı hakkında son detaylar...

Yeni yılın gelmesiyle birlikte gözler imar affına çevrildi. Peki, İmar affı 2023'te ne zaman çıkacak, kimleri kapsayacak? İmar Barışı hakkında son detaylar...

KYK bursu hakkında bunları biliyor musunuz? KYK burs almak için aile geliri ne kadar olmalı? İşte detaylar!

KYK bursuna dair pek çok öğrenci sorular sormaktadır. Bu sorular genellikle ne zaman açıklanacağı ve KYK bursunun kimlere çıktığı hakkında olmaktadır. İşte o sorular ve yanıtları!

Geri alım hakkı nedir? Vefa hakkı nedir? Geri alım hakkı nasıl kullanılır?

Geri alım hakkı nedir? Geri alım hakkı nasıl kullanılır? sorusu sıkça sorulan sorular arasında yer almaktadır. İşte merak edilen soruların detayları!

Geri Alım (Vefa) Hakkı nedir? Geri Alım Hakkı nasıl kullanılır?

Satın alma hakkının saklı tutulmasını sağlayan vefa hakkı, taşınmaz bir malın satışı durumunda eski sahibine tekrar satın alma hakkı tanıyor. Geri Alım (Vefa) Hakkı ile ilgili merak edilenlerin tümünü sizler için derledik..

Vefa hakkı (Geri alım) hakkı nedir? Vefa hakkı nasıl kurulur, ücreti ne kadardır?

Vefa hakkı olarak da bilinen geri alım hakkı, kişinin mecbur kalarak elden çıkardığı bir gayrimenkulü yeniden satı alabilme imkanını sağlayan uygulama olarak bilinmektedir. Peki, vefa hakkı nasıl kurulur, ücreti ne kadardır? İşte vefa hakkı (Geri alım) hakkındaki detaylar…

Vefa hakkı ne demektir Haberi

Vefa hakkı ne demektir

Vefa hakkı nasıl kaldırılır?

Vefa hakkı, taşınmazlarda kullanılan haklardan biri olarak ortaya çıkıyor. Vefa  hakkında, taşınmaz satışını yapan kişilerde, satışı yaparken satın alan kişi üzerinde, söz konusu satışı yapılan taşınmazı geri alma hakkını elinde bulunduruyor.


Satılan taşınmazın alıcıdan geri alınma hakkının saklı tutulması durumunda, alan kişinin gayrimenkulü satışa çıkarması durumunda ilk olarak geri alım hakkı olan eski malike bildirmesi gerekiyor. Bu hakkı kişi kullanmak istemezse başka kişilere satılabiliyor. 


Bu hak tesisi en fazla 10 yıl süreli olarak yapılabiliyor. Sözleşme noterden düzenleme şeklinde yapılıyor. Eğer taraflar uygun görürde geri alım hakkı tapu kütüğüne de şerh edilebiliyor. Bu hakkın varlığı yeni malikin taşınmaz üzerindeki haklarını kullanmasına engel olmuyor. 


Örneğin taşınmazı kullanabiliyor veya kiraya verebiliyor.  Yalnızda sözleşme sürecinse taşınmazı satmadan önce ilk olarak hak sahibine bildirmesi...