20 / 04 / 2024

Veliahd Dairesi

Veliahd Dairesi

Kültür ve sanat kurumlarına dönük saldırılara her geçen gün bir yenisi ekleniyor. 75 yıllık adresinden taşınan ve isminin gayrıresmî olarak değiştiği iddia ediliyor.Resim ve Heykel Müzesi'nin akıbeti belirsizliğini koruyor....

Kocaeli Vergi Dairesi yıkılıp meydan yapılacak!

Kocaeli Vergi Dairesi Başkanlığı, Büyükşehir Belediyesi’nin borçlarına mahsuben Körfez Mahallesi’nde 17 dönümlük araziyi aldı. 2 yıl içinde projenin tamamlanması ile birlikte Vergi Dairesi yıkılacak ve o alan kent meydanı olacak

Park Mozaik'in 4+1 örnek dairesi yoğun ilgi gördü!

Ankara'da hayata geçirilen Park Mozaik projesinin örnek dairesi, ziyaretçiler tarafından beğeni topladı. Başkentin gözde projesi Park Mozaik “farklı mimari çözümler” konseptiyle Ankaralıları farklı bir 4+1 görmek için bir araya getirdi.

Ankara Adiva Ümitköy örnek dairesi hazır!

Şahin Mimarlık İnşaat imzası taşıyan Ankara Adiva Ümitköy örnek dairesi hazır. Projedeki dairelerin tamamı 4 oda 1 salon şeklinde tasarlandı.

Konya Bahar Evleri'nin örnek dairesi hazır!

Teslimlerinin bu yıl sonunda yapılması planlanan Konya Bahar Evleri'nin örnek dairesi hazır. Projede toplam 334 daire bulunuyor.

Gökdeniz Kartal'ın örnek dairesi görücüye çıkacak!

Gülsa İnşaat & Bay Yapı Ortaklığı tarafından Kartal Esentepe’de inşa edilen Gökdeniz Kartal projesinin örnek dairesi, ödüllü mimar Alphan Kutval’ın dokunuşları ile görücüye çıkmaya hazır.

Gökdeniz Kartal projesinin örnek dairesi görücüye çıkıyor!

Gülsa İnşaat & Bay Yapı Ortaklığı tarafından Kartal Esentepe’de inşa edilen Gökdeniz Kartal projesinin örnek dairesi, ödüllü mimar Alphan Kutval’ın dokunuşları ile görücüye çıkmaya hazır.

Kapıcı dairesi tahliye dilekçesi!

Kapıcıya görevi nedeniyle konut verilmesi zorunlu olmamak ile birlikte; kapıcıya konut verilmişse verilen bu konutun boşaltılmasında, 634 sayılı Kat Mülkiyeti Kanunu uygulanıyor. Peki, kapıcı dairesi tahliye dilekçesi nasıl yazılır?

Dünyanın en pahallı kiralık dairesi New York'ta!

New York’taki 57. Cadde’de bulunan ve ‘Milyarderlerin sıralı evleri’ olarak bilinen caddedeki One57’nin 65. katındaki 416 metrekarelik Central Park manzaralı daire şehrin en pahalı dairesi olma ünvanına sahip.

Fatsa Tapu Müdürlüğü Dairesi’nde yenileme çalışması başlatıldı!

Ordu’nun Fatsa ilçesi Hükümet Konağı’nda hizmet veren Fatsa Tapu Müdürlüğü Dairesi’nde yenileme çalışması başlatıldı. Fatsa Tapu Müdürü Erdoğan Atik, projenin 163 bin TL + KDV’ye gerçekleştiğini söyledi.

Zonguldak'taki Ereğli Vergi Dairesi hizmet binasının inşaatı incelendi!

AK Parti Zonguldak Milletvekili Faruk Çaturoğlu, Ereğli Vergi Dairesi hizmet binasının inşaat çalışmalarının sürdüğünü bildirdi. Faruk Çaturoğlu, Süleymanlar Mahallesi'nde yapımı devam eden Ereğli Vergi Dairesi hizmet binasında incelemelerde bulundu

Beylikdüzü Makyol Yaşam projesinin örnek dairesi açıldı!

İstanbul Beylikdüzü’nde yükselen, geniş iç mekânları, aydınlık ve huzurlu mimarisiyle de öne çıkan Makyol Yaşam Beylikdüzü projesinin dünyadaki en yeni mobilya ve dekorasyon trendleriyle tasarlanan örnek dairesi ziyarete açıldı.

Turgutlu Vergi Dairesi binası yıkılacak!

MANİSA’nın Turgutlı İlçesi’ndeki Vergi Dairesi binası yıkılacak. Yeni Vergi Dairesi binası ise Turgutlu Ağız Diş Hastanesi yanına yapılacak.

Mardin Kızıltepe Vergi Dairesi binası okul olacak!

Mardin’in Kızıltepe ilçesinde 6-7 Ekim olaylarında yakılarak kullanılmaz hale gelen Kızıltepe Mal Müdürlüğü ve Vergi Dairesi binası Milli Eğitim Bakanlığı’na devredildi. Binaların okul olarak hizmet vereceği öğrenildi.

Veliahd Dairesi Haberi

Veliahd Dairesi

Kültür ve sanat kurumlarına dönük saldırılara her geçen gün bir yenisi ekleniyor. 75 yıllık adresinden taşınan ve isminin gayrıresmî olarak değiştiği iddia edilen Türkiye'nin ilk kamusal sanat müzesi İstanbul Resim ve Heykel Müzesi'nin akıbeti belirsizliğini koruyor. 


Rant lobisi iş başında 1970'lere kadar Türkiye'deki tek sanat müzesi olduğu için devletin o tarihe kadar aldığı her eseri taşıdığı ve Türkiye'nin en önemli modern Türk resim koleksiyonunu bünyesinde barındıran müze, halen Mimar Sinan Güzel Sanatlar Üniversitesi'ne bağlı. Müze, kurulduğu günden bugüne bütçe ve idare sorunları nedeniyle sıklıkla kapanma tehlikesi yaşıyordu. Müzenin uzun süre kaldığı Veliahd Dairesi'nin 19. yüzyıldan kalma, onarım ve tadilat gerektiren yapısı da kısıtlı bütçenin zenginleştirme için kullanılmamasına neden oluyordu. Müze, Veliahd Dairesi'ndeki haliyle Başbakanın İstanbul rezidansını kapsayan bölgenin içindeydi ve...