25 / 04 / 2024

Vergi Barışı Kanunu

Vergi Barışı Kanunu

Vergi barışı yasa teklifi Meclis'e verildi. Teklif ile geçmiş beş yıla ilişkin matrah artırımında bulunan mükelleflere bu dönemler için vergi incelemesi yapılmayacak..

Gelir ve kurumlar vergisinde matrah artırımı!

Gelir ve kurumlar vergisinde matrah artırımı hususu ile ilgili yasal hükümler 4811 sayılı Gelir Vergisi Kanunu kapsamında yer alıyor. İşte gelir ve kurumlar vergisinde matrah artırımı esasları...

Gelir vergisinde artırım!

Gelir vergisinde artırım hususu ile ilgili yasal hükümler 4811 sayılı Vergi Barışı Kanunu kapsamında 9. maddede yer alıyor. İşte Kanun kapsamındaki gelir stopaj vergisinde artırımı...

Vergi Barışı Kanunu!

Vergi Barışı Kanunu, 27 Şubat 2003 tarihinde 25033 sayılı Resmi Gazete'de yayımlandı. Kanun kapsamında vergiler, para cezaları ve gecikme zamları ile ilgili esaslara yer veriliyor...

Vergi barışından yararlanmak için son tarih 30 Haziran! Bu tarihi kaçırma!

Vergi barışı için geri sayım başladı. Vergi borçlarını yapılandırmak isteyenlerin son başvuru tarihi 31 Mayıs Çarşamba olarak belirlendi. Vergi barışı yasası, borçluları iki ana başlık altında buluşturuyor..

Vergi borçlarında yeni hamle! Vergi barışı yürürlüğe girdi! Borçlarınızın faizleri silinecek

Son dakika vergi barışı yasası yürürlüğe girdi.  Bu yasayla vergi borcu olanların cezalı borç ödeme riskinin ortadan kaldırılacak. Peki vergi borcu olanlar hesaplamaları nereden ve nasıl yapacak? İşte ayrıntılar...

Vergi ve harçlara rekor zam geliyor! Pasaport ücreti, trafik cezaları ve ehliyet harcı tam bu kadar olacak!

Yeniden değerleme oranı 2022 yılı için yüzde 122,93 şeklinde belirlendi. Hazine ve Maliye Bakanlığı Gelir İdaresi Başkanlığı tarafından hazırlanan Vergi Usul Kanunu Genel Tebliği, bugünkü Resmi Gazete'de yayımlandı. İşte vergi ve harçlara gelecek zamlar...

Vergi Usul Kanunu Genel Tebliği (Sıra No: 459)'nde Değişiklik Yapılmasına Dair Tebliğ Sıra No: 540!

Vergi Usul Kanunu Genel Tebliği (Sıra No: 459)'nde Değişiklik Yapılmasına Dair Tebliğ Sıra No: 540 bugünkü 31901 Sayılı Resmi Gazete'de yayımlandı.

Vergi Usul Kanunu Genel Tebliği Sıra No: 539!

Vergi Usul Kanunu Genel Tebliği Sıra No: 539 bugünkü 31901 Sayılı Resmi Gazete'de yayımlandı.

Vergi Usul Kanunu Genel Tebliği Sıra No: 537!

Vergi Usul Kanunu Genel Tebliği Sıra No: 537 bugünkü 31835 Sayılı Resmi Gazete'de yayımlandı.

Varlıklarını TL'ye dönüştüren kurumlara vergi istisnası kanunu Resmi Gazete'de!

TBMM Genel Kurulunda kabul edilen, Vergi Usul Kanunu ile Kurumlar Vergisi Kanununda Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun, bugünkü Resmi Gazete'de yayımlanarak yürürlüğe alındı. 

Vergi Usul Kanunu Genel Tebliği'nde Değişikliği 2022!

Vergi Usul Kanunun Genel Tebliği'nde Değişiklik Yapılmasına Dair Tebliğ bugünkü 31727 Sayılı Resmi Gazete'de yayımlandı.

Vergi, ceza ve harçlara büyük zam! Yüzde 36.20 artacak!

Hazine ve Maliye Bakanlığı tarafından Resmi Gazete'de (Gelir İdaresi Başkanlığı), Vergi Usul Kanunu Genel Tebliği yayımlandı. Buna göre; vergi, ceza ve harçlara büyük zam geldi. İşte tek tek vergi, ceza ve harç tutarları...

Esnafa vergi muafiyeti geliyor!

AK Parti milletvekillerinin, 860 bin esnafı ilgilendiren 'Vergi Usul Kanunu ile Bazı Kanunlarda Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun Teklifi' bu hafta Genel Kurul'da görüşülecek.

Vergi Usul Kanunu ile Bazı Kanunlarda Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun Teklifi! 

Vergi Usul Kanunu ile Bazı Kanunlarda Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun Teklifi TBMM'ye sunuldu. Kanun teklifi kapsamında basit usulde vergilendirilen mükelleflerin kazançlanın gelir vergisinden istisna tutulması amaçlanıyor. 

Vergi Usul Kanunu Genel Tebliği Sıra No: 530!

Vergi Usul Kanunu Genel Tebliği Sıra No: 530 bugünkü 31543 Sayılı Resmi Gazete'de yayımlandı.

Özak GYO 2020 yılı için kar payı dağıtmayacak!

Net Dağıtılabilir Dönem Karı 604 milyon 782 bin 437,09 TL, Vergi Usul Kanunu'na göre tutulan yasal kayıtlar çerçevesinde ise 242 milyon 412 bin 961,27 TL olan Özak GYO, kar payı dağıtmayacağını açıkladı.

Vergi Barışı Kanunu Haberi

Vergi Barışı Kanunu

Vergi barışı yasa teklifi ile geçmiş beş yıla ilişkin matrah artırımında bulunan mükelleflere bu dönemler için vergi incelemesi yapılmayacak.


Buna göre; kazançlarını Kurumlar Vergisi kapsamında beyan eden şirketler ve kazançlarını Gelir Vergisi kapsamında beyan eden şahıslar geçmiş beş yıla ait inceleme riskinden kurtuluyor. 


Yasanın kapsadığı yıllar 2011, 2012, 2013, 2014 ve 2015 olarak sıralanıyor.


Yasa teklifinin Resmi Gazete'de yayımlanmasının ardından ikinci ayın sonuna kadar mükellefler vergi barışı Maliye’ye başvurulabilecek.


Bazı Alacakların Yeniden Yapılandırılmasına İlişkin Kanun Teklifi


Teklif ile, özel sektörün kamuya olan borç yükünün azaltılarak borçlara taksitle ödeme imkânı getirilmesi, ihtilafların sulh yoluyla sonlandırılması, vergi incelemesinde olan konuların dava yoluna gidilmeksizin çözümlenmesi, vergilemede öngörülebilirliğin artırılarak geçmiş vergilendirme dönemleri ile ilgili olası risklerin ortadan kaldırılması, işletme kayıtlarının fiili durumlarına uygun hâle getirilerek kayıtlı ekonomiye geçişin...