29 / 03 / 2024

Vergi düzenlemesi

Vergi düzenlemesi

Maliye Bakanı Ağbal, ekonomi gündemine ilişkin soruları yanıtladı. Ağbal, 2017 yıl sonuna kadar vergilerle ilgili bir düzenleme planı olmadığını belirtti.

7.2 milyon kişiye vergi affı müjdesi!

Maliye Bakanı Naci Ağbal, 7.2 milyon kişiye müjdeli haberi verdi. Ağbal, yeni bir vergi affı getireceklerini açıkladı. Bakan Ağbal, vergi affı ile ilgili detayları paylaştı.

Vergi indirimi vergi tahsilatını artıracak!

Türkiye Esnaf ve Sanatkarlar Konfederasyonu (TESK) Genel Başkanı Bendevi Palandöken, yaptığı yazılı açıklamada vergilerini zamanında ödeyen mükelleflere getirilmesi planlanan indirimin vergi tahsilatını artıracağını belirtti.

Vergisini düzenli ödeyene indirim!

Maliye Bakanı Naci Ağbal,hem vergisini zamanında ödeyen hem de geçmişe dönük vergisel yükümlülüklerini tam olarak yerine getiren mükelleflere indirim imkanı getireceklerini belirtti.

'Çok kazanandan çok, az kazanandan az vergi alınmalı' diyen Ergün Atalay’dan vergi düzenlemesi talebi!

Türk-İş Genel Başkanı Ergün Atalay, 'çok kazanandan çok az kazanandan az vergi alınmalı' diyerek vergi dilimlerinin düzenlenmesini talep etti.

Ayçiçek yağına yeni vergi mi geliyor? İşte yeni düzenlemeye dair detaylar!

Ayçiçek yağına vergi düzenlemesi iddiaları ortaya çıktı. Bu şekilde fiyatların daha da düşmesi bekleniyor. İşte detaylar!

TBMM'de kira düzenlemesi gündemde: Yüzde 25'e uymayan ev sahibine 1 ila 3 yıl hapis cezası verilmesi planlanıyor!

Türkiye Büyük Millet Meclisi (TBMM), yeni dönemde kira düzenlemesi gibi önemli yasaların hayata geçirilmesini planlamaktadır. Kira artışını sınırlayan düzenlemenin süresinin uzatılması beklenirken, fahiş kira artışı yapanlara 1 ila 3 yıl hapis cezası verilmesi planlanmakta...

Vatandaşlara Kamu Borçları İçin Af Düzenlemesi: Başvuru Süresi Uzatıldı

Kamu kurumlarına olan borçları bulunan vatandaşlar için af düzenlemesi yapıldı. Vergi borcu, trafik cezası ve diğer borçlar toplamı 2 bin TL'nin altında olanların borçları silinirken, 2 bin TL üzerindeki borçlar için yapılandırma imkanı sunuldu.

Hanımlar dikkat! Airfryer, stant, mikser ve dik süpürgelere vergi düzenlemesi geldi!

Ticaret Bakanlığı tarafından hazırlanan İthalatta Gözetim Uygulanması ile İlgili Tebliğ'de değişikliğe gidildi. 22 Nisan 2023 tarihinde yürürlüğe girecek olan düzenlemeden airfryer, stant mikser ve dik süpürgeler çıkarıldı.

İstanbul Büyükşehir Belediyesi riskli yapılar için düğmeye bastı! Kira düzenlemesi ve sıfır faizli kredi onaylandı!

İstanbul Büyükşehir Belediyesi Meclisi riskli yapılar için düğmeye bastı. Kira düzenlemesi ve sıfır faizli kredi meclis tarafından onaylandı. İşte ayrıntılar...

EYT düzenlemesi neler getirdi? İşte milyonlarca EYT'linin merak ettiği detaylar...

EYT ile ilgili düzenlemeleri içeren Sosyal Sigortalar ve Genel Sağlık Sigortası Yasası ile 375 sayılı Kanun Hükmünde Kararnamede Değişiklik Yapılmasına İlişkin Yasa Teklifi, TBMM Genel Kurulunda kabul edilerek yasalaştı. Peki, EYT düzenlemesi neler getirdi? İşte detaylar...

Depremzede işçiler için kıdem tazminatı düzenlemesi! İşçiler bu parayı hemen alabilecek!

​​​​​​​Depremin meydana geldiği işçilere ilişkin kıdem tazminatı düzenlemesi gündeme geldi. Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Bilgin’i ziyaret eden DİSK heyeti, depremin etkilediği 11 kentte istifa eden, ayrılmak isteyen, ailesinde kayıplar olan işçilere istemeleri durumunda bu tazminatın öden

Yüzbinler sevince boğulacak! Beklenen haber geldi! EYT düzenlemesi Meclis’te!

EYT’lilerin beklediği haber nihayet geldi. Emeklilikte Yaşa Takılanlar (EYT) düzenlemesi Türkiye Büyük Millet Meclisi’nde imzaya açıldı. EYT düzenlemesinin imzalar tamamlandıktan sonra Meclis Başkanlığı'na sunulacağı bildirildi.

Sözleşmeli personellere kadro yolu açıldı! Kadro düzenlemesi meclisten geçti

Kamu kurumlarında çalışan ve sayıları 458 bin 615 olan sözleşmeli personeli ilgilendiren  kadro düzenlemesi Meclis’ten geçerek yasalaştı. Artık kadrolu olabilecekler.

Araştırma görevlilerine müjdeli haber! Kadro düzenlemesi Meclis’te!

Araştırma görevlileriyle ilgili beklenen haber geldi. 50/d'li araştırma görevlilerine kadro düzenlemesi Meclis’e gönderildi. YÖK'ten yapılan açıklamada, 50/d'li araştırma görevlilerinin 33/a kapsamına alınması çalışmalarının tamamlandığı belirtildi.

Bakanlık düğmeye bastı! Vergide eriyen yüzde 20'lik kısım cebinize kalacak

Ekonomist Muhammet Bayram, milyonları ilgilendiren vergi düzenlemesi ile ilgili atılacak adımları anlattı. Bayram, yeniden değerlendirme oranları yükseltilirse çalışanın maaşından yüzde 20 oranında bir ücretin kesilmemesine neden olur. dedi.

Maaşlara vergi ayarı geliyor! Kamu ve özel sektör çalışanları hemen bakın! Vergi düzenlemesinde 3 formül!

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Bilgin, çalışanların maaşlarındaki vergi dilimleriyle ilgili kritik açıklamalarda bulundu. Maaşlara vergi ayarı geliyor! Kamu ve özel sektör çalışanları hemen bakın! Vergi düzenlemesinde 3 formül!

Vergi düzenlemesi Haberi

Vergi düzenlemesi

Maliye Bakanı Ağbal, 2017 yıl sonuna kadar vergilerle ilgili bir düzenleme planı olmadığını açıkladı. 


Ağbal, “KDV ile ilgili çalışmada bir oran indirimi asla söz konusu değil. Yüzde 18 KDV oranında hiçbir şekilde indirim olmayacak. KDV'de küçük işletmeler için tek oran üzerinde çalışıyoruz” şeklinde konuştu.


Maliye Bakanı Ağbal, büyüme ivmesinin artarak devam ettiğini belirterek, geçici vergi indiriminin devam etmesini de gerekli görmediğini belirtti. 


Türkiye'nin 2017 yılında çok rahat yüzde 5'in üzerinde büyüyeceğini söyleyen  "Büyüme hikayesini orta vadede de sürdürecek bir ivmeye girmiş olduk. 2017 yılı büyüme tahminini yukarı yönlü revize edeceğiz. 2018-2020 yıllarına ilişkin büyüme hedeflerini bu ay içinde paylaşacağız. Orta Vadeli Plan, eylül sonuna doğru açıklanacak" dedi.


En çok tartışılan konularından biri olan faize de değinen Ağbal, "Reel sektör haklı olarak faiz oranlarının...