19 / 04 / 2024

verginin geç ödenmesi

verginin geç ödenmesi

Gayrimenkul sahipleri 30 Kasım 2015 tarihine kadar emlak ve çevre temizlik vergisi ödemek ile mükellef oluyor. Verginin ödenmemesi halinde gecikme zammı uygulanıyor. Peki, vergi geç ödeme cezası nedir? Vergi geç ödeme cezası ne kadar?

EYT’liler dikkat! EYT başvurunuz geçersiz sayılabilir! Bu kriterlere dikkat edin!

EYT düzenlemesinin yasalaşmasının ardından yaklaşık 1.6 milyon başvurudan 600 bine yakın kişinin işlemleri tamamlanırken, mükerrer ve prim borçlusu olanların başvuruları geçersiz sayılıyor. Uzmanlar borçların ödenmesi konusunda uyardı.

İzmir Büyükşehir 17.2 milyon lirayı zimmetine geçirdi!

Sayıştay İzmir Büyükşehir Belediyesi tarafından taşıt alt geçit yapımının iki ayrı iş gibi ihale edilmesiyle ilgili 17 milyon 283 bin lira zimmet çıkardı. Paranın ödenmesi için ihalede imzası bulunan çalışanlara paylaştırıldı.

Kira gelir vergisinin eksik ödenmesi cezası!

Geçtiğimiz sene kira geliri elde eden mal sahipleri bu sene vergi borcunu iki eşit taksit halinde ödeyebiliyor. Verginin eksik ödenmesi halinde ceza uygulanıyor. İşte kira gelir vergisinin eksik ödenmesi cezası..

Doğalgaz sayaç açma kapama bedeli 2015!

Doğalgazın geç ödenmesi nedeni ile kapatılması ve yeniden açılması halinde açma kapama bedelinin ödenmesi gerekiyor. Peki, doğalgaz sayaç açma kapama bedeli 2015 ne kadar?

Vergi geç ödeme cezası nedir?

Gayrimenkul sahipleri 30 Kasım 2015 tarihine kadar emlak ve çevre temizlik vergisi ödemek ile mükellef oluyor. Verginin ödenmemesi halinde gecikme zammı uygulanıyor. Peki, vergi geç ödeme cezası nedir? Vergi geç ödeme cezası ne kadar?

Emlak beyan değerini gösteren belge kaç sene geçerli?

Tapuda yapılan satış işlemi için tapu müdürlüğüne bazı belgelerin teslim edilmesi ve tapu harcının ödenmesi gerekiyor. Peki, satış için belediyeden alınan emlak beyan değerini gösteren belge kaç sene geçerli?

Dükkan emlak vergisi geç ödeme cezası!

Emlak vergisi için ikinci taksit ödemeleri 2015 Kasım ayı boyunca devam ediyor. Verginin geç ödenmesi halinde vergi cezası kesiliyor. Peki, dükkan emlak vergisi geç ödeme cezası nedir?

Emlak vergisi geç ödenirse ne kadar ceza kesilir?

Verginin senede iki eşit taksit halinde ödenmesi gerekiyor. Emlak vergisi ödeme dönemleri içerisinde ödeme yapılmaması halinde vergi cezası kesiliyor. Peki, emlak vergisi geç ödenirse ne kadar ceza kesilir?

Kiranın geç ödenmesi tahliye ihtarnamesi!

Gayrimenkul kiralamalarında kiracı, kira bedelini ödemekle yükümlü oluyor. Kiranın ödenmemesi halinde mal sahibi kiracısından tahliyesini isteyebiliyor. İşte kiranın geç ödenmesi tahliye ihtarnamesi..

Kat mülkiyetine geçiş tapu değişimi nasıl olur?

Bir bağımsız bölüm üzerinde kat mülkiyeti hakkı kurulabiliyor. Kat mülkiyetine geçişte tapu değişimi için gerekli olan belgeler ile tapu müdürlüğüne müracaat edilmesi ve masrafların ödenmesi gerekiyor. Peki, kat mülkiyetine geçiş tapu değişimi nasıl olur?

Emlak vergisi geçici muafiyet koşulları!

Gayrimenkuller için her sene ödenmesi gereken vergiler arasında emlak vergisi de yer alıyor. Vergide bazı taşınmazlara geçici muafiyet uygulanıyor. Peki, emlak vergisi geçici muafiyet koşulları nelerdir?

Emlak vergisi geç ödeme faizi!

Emlak vergisi senede iki eşit taksit halinde ödeniyor. Verginin ilk taksiti Mart, Nisan ve Mayıs aylarında; İkinci taksiti ise Kasım ayında ödeniyor. Peki, emlak vergisi geç ödenirse ne olur? Emlak vergisi geç ödeme faizi ne kadar?

Emlak vergisi geçici muafiyet dilekçesi!

Mesken sahipleri için emlak vergisi kanunu kapsamında birtakım muafiyet ve indirimler bulunuyor. İndirim hakkına sahip kimselerden alınan fazla verginin iadesi emlak vergisi geçici muafiyet dilekçesi ile istenebiliyor...

verginin geç ödenmesi Haberi

verginin geç ödenmesi

Vergi geç ödeme cezası nedir?

Gayrimenkul sahipleri 30 Kasım 2015 tarihine kadar emlak ve çevre temizlik vergisi ödemek ile mükellef oluyor. Hala vergi borcunu ödemeyen mükelleflerin önünde son 1 hafta bulunuyor.


Vergi ödemeleri taşınmazın bağlı olduğu belediyeden yapılıyor. Bazı belediyeler hafta sonu vergi tahsilatı da yapabiliyor. Ayrıca, vergi borcu internet üzerinden de ödenebiliyor.


Verginin ödenmemesi halinde gecikme zammı uygulanıyor. Peki, vergi geç ödeme cezası nedir? Vergi geç ödeme cezası ne kadar?


Emlak vergisi geç ödeme cezası:

Emlak vergisinde ödemenin geciktiği her ay için yüzde 1.40 oranında “emlak vergisi gecikme zammı” alınıyor. Örneğin emlak vergisi borcunuzun 150 TL olduğunu düşünelim gecikmenin yaşandığı her ay için 2,10 TL gecikme zammı tahsil edilecek.


Çevre temizlik vergisi geç ödeme cezası:

Çevre temizlik vergisinin geç ödenmesi halinde taşınmazın türüne göre vergi...