25 / 04 / 2024

Villalarda tercih

Villalarda tercih

Emlakchi İstanbul Gayrimenkul Pazarlama'dan Bilge Özdemir, bugünün villa trendinin özelliklerini paylaştı. İşte Özdemir'in 'Villa'da trend "yeterli ve sürdürebilir" ölçek' başlığıyla villa alımları hakkında bilgilendiren haberi;

Urankent konut alıcısının tercih listesinde ilk sıralarda!

Başkent Ankara’da kaliteli ve konforlu yaşamı kent merkezine yakın konuma getiren Urankent, özel lokasyonuyla da konut alıcısının tercih listesinde ilk sıralarda yer alıyor.

Kulemista'da Doka Xclimb 60 Koruma Perdesi tercih ediliyor!

Kozyatağı’nda inşaatına başlanan 20 katlı lüks konut projesi Kulemista projesinde maksimum iş güvenliği ve verimlilik için Doka Xclimb 60 Koruma Perdesi tercih ediliyor.

Türkiye'nin önde gelen kuruluşları Daikin'i tercih ediyor!

Türkiye'nin önde gelen kuruluşları, sağlıklı ve konforlu çalışma ortamları için Daikin Türkiye'nin "Kurumsal Bakım Hizmetlerini" tercih ediyor.

Ankaralı yatırımcı büyük konutları tercih ediyor!

TÜİK 2014 gelir ve yaşam koşulları araştırması bölgesel sonuçlarına göre, Ankara en yüksek gelir grubuna sahip il oldu. MFZ Grup'un ortaklarından Muhanver Gözüm, "Ankaralı konut alıcısı halen büyük konutları tercih ediyor" dedi.

Park Afyon AVM, DuPont'u tercih etti!

Afyonkarahisar şehir merkezine alternatif bir sosyal yaşam alanı sunmak üzere projelendirilen ve Eylül 2015’te açılan Park Afyon AVM, dış cephe su yalıtımında DuPont™’un nefes alan su yalıtım örtülerinden Tyvek® FireCurb™ Housewrap’i tercih etti.

Arsa yatırımcıları Çanakkale'yi tercih ediyor!

İstanbul'da arsaların sorunlu olması yatırımcıları yakın şehirleri tercih etmeye zorluyor. İstanbul'da küçük ve orta ölçekli yatırımcılar arsa bulamazken, büyük yatırımcılar da bu konuda zorluk çekiyor.

İstanbul'da arsa bulamayan yatırımcılar nereleri tercih ediyor?

İstanbul'da küçük ve orta ölçekli yatırımcılar arsa bulamazken, büyük yatırımcılar da bu konuda zorluk çekiyor. Sektör temsilcileri yatırımcıların arsa için Tekirdağ, Kırklareli, Kocaeli, Yalova, Çanakkale gibi şehirleri tercih ettiğini belirtiyor.

Park Mavera projesi Mitsubishi Electric’i tercih etti!

İnşaat sektörünün önemli oyuncularından Makro İnşaat, asansör ve yürüyen merdiven sistemlerinde ileri seviye güvenlik, kalite, konfor, üstün teknoloji ve müşteri memnuniyetini ön planda tutan Mitsubishi Electric’i tercih ediyor.

Yabancılar konut alırken en çok Antalya'yı tercih etti!

Türkiye'de yabancılara yapılan konut satışlarında ilk üç sırayı Irak, Suudi Arabistan ve Kuveyt vatandaşları alıyor. Yabancılar konut alırken en çok Antalya, İstanbul ve Bursa'yı tercih ediyor.

Boşananlar 2+1 daireleri tercih ediyor!

Uptown İncek Satış Direktörü Evren Acar, inşaat sektöründe artık 2+1 dairelerin 3+1 ve 4+1 dairelere göre daha çok tercih edildiğini söyledi.

Tenkis davasında tercih hakkı!

Türk Medeni Kanunu'na göre, tenkis konusu malın bölünmesi mümkün değilse, davalıya tercih hakkı sunuluyor. İşte, tenkis davasında tercih hakkı!

Arap turistler Bursa'yı tercih ediyor!

Türkiye Seyahat Acentaları Birliği (TÜRSAB) Güney Marmara Bölgesel Yürütme Kurulu Başkanı Mehmet Akkuş, Arap turistin yine Bursa'yı tercih ettiğini belirterek, kentteki turistik tesislerin dolduğunu söyledi.

İzmir'de site konutları tercih edilmiyor!

Türkiye'nin araştırma kuruluşlarından Akademetre, İzmirlilerin konut satın almada tercih kriterlerinin neler olduğunu belirleyen araştırmasının sonuçlarını açıkladı. Sonuçlara göre, İzmirlilerin büyük çoğunluğu site konutlarını tercih etmiyor.

Villalarda tercih Haberi

Villalarda tercih

Villa'da trend "yeterli ve sürdürebilir" ölçek; Özal'lı yıllarla tanıştığımız villa trendi kabuk değiştiriyor. Zenginliğin ve statü atlamanın sembolü olan villa yaşamı hızla değişim gösteriyor.


Bu değişimde en önemli etkenler; orta gelir grubunda ki satın alım gücündeki ailece Yükseliş (örneğin; karı ve kocanın profesyonel yaşam içinde ki rol ve gelirleri villa yaşamını kredi destekleri ile zorlayabiliyor.)



1-Bölgesel merkezi noktalardaki daire değerlerinin yükselişi ( örneğin; Bakırköy - Yeşilköy sahil aksında satılacak bir daire ile villa alınabiliniyor),

2-Kentsel dönüşüm kapsamında arsa değer ölçüleri ( örneğin; Bahçelievler'de dönüşüm kapsamında eski bir dairenin arsa Payı getirisi bile villa alımı için yeterli olabiliyor)



Yıllar önce, malikane, konak olarak tanımladığımız villa trendlerinde gördüğümüz 500 m2 ile 1,500 m2 'ler unutulmaya ve kullanılmamaya yüz tuttu. İşletme maliyetlerinin yani aidat seviyelerinin Önem...