16 / 04 / 2024

Vladimir Zelenskiy kırım tatarları konut

Vladimir Zelenskiy kırım tatarları konut

Ukrayna Devlet Başkanı Vladimir Zelenskiy, işgalden sonra evsiz kalan Kırımlı Türkler için geçici olarak 500 konut inşa edileceğini açıkladı. 

Vladimir Zelenskiy'den konut inşası açıklaması!

Ukrayna Devlet Başkanı Vladimir Zelenskiy, bu yıl Türkiye-Ukrayna arasındaki stratejik ortaklığın 10. yıl dönümünü kutladıklarını kaydederek iki ülke arasındaki diyaloğun yoğunluğu ve konu yelpazesinin bu ortaklığın sözde olmadığını ve başarılarla desteklendiğini gösterdiğini belirtti.

Rusya savaşta başarılı olan askerlere Moskova ve Kırım'da ücretsiz arsa verecek! 

Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin, Ukrayna'da savaşa katılarak üstün liyakat ödülü alan ve gazi olan askerlere Moskova bölgesi, Kırım ve Sivastopol'de ücretsiz arsa verilmesine ilişkin tavsiye kararını imzaladı. İşte ayrıntılar..

Kırım Gayrimenkul Ticaret Limited Şirketi kuruldu!

Kırım Gayrimenkul Ticaret Limited Şirketi Ataşehir’de  400 bin TL sermaye bedeli ile Fikriye Sun tarafından kuruldu.

Ukrayna Parlamentosu'ndan Kırım Tatarları için 500 konut anlaşmasını onay!

Ukrayna Parlamentosu, Türkiye Cumhuriyeti ve Ukrayna arasında imzalanmış olan Kırım Tatarları için 500 konut anlaşmasına onay verdi.

Kırım'dan konut projesi için Cumhurbaşkanı Erdoğan'a teşekkür mektubu! 

Kırım Tatar Milli Meclisi, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'a konut projesi için teşekkür mektubu iletti. 

Haşmet Kürüm hacizlere karşı mal varlığını tanıdıklarına mı devretti?

Beşiktaş’ın eski yöneticisi Haşmet Kürüm, Türkiye ve yurtdışındaki 33 bankadan 1.5 milyar TL kredi çekti. Kürüm'ün olası hacizlere karşı kumpas kurduğu, mal varlıklarını eşine, kuzenine, çalışanlarına devrettiği ortaya çıktı. 

AB vatandaşları Kırım ve Sivastopol'dan emlak alamıyor!

Avrupa Birliği (AB) vatandaşları veya şirketleri, Kırım ve Sivastopol'dan emlak alamıyor ve bu bölgelerdeki şirketlere finansal hizmet sağlayamıyor.

Ankara Büyükşehir ihalelerinde yüksek kırım yaşanıyor!

Ankara Büyükşehir Belediyesinin sosyal medya hesapları, Youtube kanalı ve ABB TV’den canlı şekilde yayınladığı ihalelerde yüksek kırım rekorları kırılıyor.

Herson’da Kırım Tatarları için konut inşa ediliyor!

Kiev Büyükelçisi Yağmur Ahmet Güldere, Herson’da Kırım Tatarları için inşa edilen konutlardaki çalışmaların zor şartlara rağmen devam ettiğini belirtti...

Vladimir Putin'den yeni kararname: Yabancılar Kırım'da arazi satın alamayacak!

Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin'in imzaladığı kararname uyarınca, 2014 yılında yeniden Rusya’ya bağlanan Kırım'da yabancıların arazi edinmesini yasakladı...

Türk uzmanlar Kırım'da Tatar aileler için yapılacak evlerin arazisini seçecek!

Türk uzmanlar, Ukrayna ve Türkiye arasında imzalanan anlaşma doğrultusunda, Kırımlı iç göçmenler için 500 dairenin inşa edileceği araziyi seçmek üzere, Ukrayna’ya gidecek...

Kırım Tatarları, Türkiye’nin konut inşa etme vaadini kuşkuyla karşıladı!

Cumhurbaşkanı Erdogan’ın, ‘Ankara, Ukrayna’da 500 Kırım Tatarı için konut inşa edecek’ sözlerini yorumlayan Umerov, "Bunlar Türk tarafının Kırım Tatarları için ilk konut inşa girişimleri değil" dedi...

Kırım Cuma Camisi'nin iç süslemelerini Türk ustalar yapacak!

Rusya Devlet Duması Kırım Milletvekili Balbek, Kırım'ın başkenti Simferopol'de yapımı süren Cuma Camisi'nin iç süslemelerinin Türk sanatçılar tarafından yapılacağını belirtti...

Vladimir Putin, Kırım Köprüsü'nün demiryolu kısmını hizmete açtı!

Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin, Kırım Köprüsü'nün demiryolu kısmını hizmete açtı. Kırım Köprüsü üzerinden yaklaşık olarak 14 milyon kişinin geçmesi bekleniyor.

Vladimir Zelenskiy kırım tatarları konut Haberi

Vladimir Zelenskiy kırım tatarları konut

Ukrayna Devlet Başkanı Vladimir Zelenskiy geçtiğimiz hafta Türkiye'ye yaptığı ziyareti değerlendirdi. Anadolu Ajansı'nda yer alan habere göre; Zelenskiy değerlendirmesinde Kırımlılar inşa edilecek geçici konutlar ile ilgili açıklama yaptı.


Türkiye ile iyi ilişkilerin olduğunu söyleyen Zelenskiy, "Pek çok konumuz var. Mesela işgalden sonra ayrılmış ve evlerinden mahrum kalmış Kırım Tatar Türkleri ya da Kırımlılar konusu. Şimdi onlara geçici olarak kalmaları için 500 konut inşa edeceğiz." dedi. 

İki ülke arasında 5,5 milyar dolarlık ticaret hacmi olduğunu belirten Zelenskiy bunu ikiye katlamak istediklerini aktardı. 

TOKİ, Ukrayna'da 500 konut inşa...