25 / 04 / 2024

Willis Kulesi cam balkon

Willis Kulesi cam balkon

ABD'nin Chicago kentindeki dünyanın en yüksek gökdelenlerinden Willis Kulesi, 103. katında bulunan cam balkon sayesinde her yıl 1,7 milyondan fazla ziyaretçiyi ağırlıyor.

Eyfel Kulesi'nin çevresine cam duvar projesi onaylandı!

Fransa'nın simgesi olan Eyfel Kulesi'nin çevresine kurşun geçirmez cam dikilmesi, Paris Belediye Konseyi tarafından onaylandı. Onayın terör saldırılarına karşı olduğu belirtildi.

Paris'teki Eyfel Kulesi'nin çevresine cam duvar dikilecek!

Fransa'nın Paris ilindeki Eyfel Kulesi'nin etrafına terör saldırılarını önleme amacıyla kurşun geçirmeyen cam bir duvar dikilecek.

Gökdelenlerin üzerinde yürüyüş keyfi!

ABD'nin Chicago kentindeki dünyanın en yüksek gökdelenlerinden Willis Kulesi, 103. katında bulunan cam balkon sayesinde her yıl 1,7 milyondan fazla ziyaretçiyi ağırlıyor.

İzmir Saat Kulesi onarımı için ihale yapılacak!

Darbe girişiminin yaşandığı 15 Temmuz gecesi Konak Meydanı'ndaki 'demokrasi nöbeti'nde tarihi Saat Kulesi'ne tırmananlar, denize bakan yüzündeki camı ve kadranı kırdı.

Londra'nın simgesi Tower Bridge'e cam zemin!

İngiltere'nin başkenti Londra'nın simge yapılarından 120 yıllık Tower Bridge'in 42 metre yükseklikte bulunan seyir kulesi yenilerek, zemininin bir kısmı camla kaplandı. Cam zemin büyük ilgi görüyor...

Eyfel Kulesi’nin ilk katına cam zemin döşendi!

Fransa’nın sembolü olarak bilinen Eyfel Kulesi’nin ilk katına cam zemin döşendi. Organizatörler, 324 metre yüksekliğindeki tarihi yapının 125. yılı kutlamaları kapsamında böyle bir yenilik düşündüklerini söyledi.

Şikago'daki Willis Tower binasının 103'üncü katındaki camekan bölme çatladı!

Şikago'daki Willis Tower binasının 103'üncü katında bulunan camekan bölmenin 7.5 santimlik cam tabanı çatladı. 412 metreden şehir manzarası izlemeye çalışan turistler, büyük korku yaşadı...

EXPO Kulesi için mimarlar ile işbirliği yapılacak!

EXPO 2016 Antalya Genel Sekreteri Selami Gülay, Mimarlar Odası Antalya Şube Başkanı Osman Aydın’ı ziyaret etti. Gülay, EXPO Kulesi yarışmasında işbirliği teklifinde bulunarak Mimarlar Odası’nın yarışma jürisinde yer almasını istedi...

Çevre ve Şehircilik Bakanlığı cam atıklarından 16 milyon 320 bin TL kazanç sağladı!

2013 yılında cam atıkların dönüşümünden ekonomiye 16 Milyon 320 Bin TL kazanç sağlandı. İçeceklerde pet şişe yerine cam şişeleri tercih edenlerin artması, cam şişe talebinin daha da büyümesine yol açtı...

Şişe Cam Beykoz Paşabahçe arsalarını satışa çıkardı!

Şişe Cam Paşabahçe arsalarını satışa çıkardı. İstanbul Boğazı kıyısında bulunan arsalar, Şişecam tarafından üretim tesisi olarak kullanılmaktaydı. Söz konusu arsaların satışı için DTZ Pamir ve Soyuer’i görevlendirdi...

Anadolu Cam, ortağı Merefa Glass'ın kredisine kefil oldu!

Anadolu Cam Sanayii A.Ş, ING Bank ile kredi sözleşmesi imzaladı ve ve bu sözleşme kapsamında ortağı olan Merefa Glass Company'nin de ING Bank'tan alacağı krediye kefil olduğunu açıkladı...

Cem Oğuz: Cam korkuluklara güvenmeyin!

Cem Oğuz, bazı müteahhitlerin, yeni yapılan apartmanların balkonunda kullanılan cam korkulukları daha ucuza mal etmek için yüke dayanaklı ve kırıldığında dağılmama özelliği olan camlardan kullanmadığını söyledi.

Isıcam Konfor Tasarruf Akademisi’nde çocuklar camla tasarrufu öğreniyor!

Evrenin korunması ve temiz bir dünya için mevcut enerjinin verimli kullanılmasının önemine dikkat çeken Trakya Cam, büyük oranda enerji ithalatçısı olan ülkemizde bireysel tasarrufu toplumsal kazanca dönüştürmeyi amaçlıyor...

Willis Kulesi cam balkon Haberi

Willis Kulesi cam balkon

ABD'nin Chicago kentindeki dünyanın en yüksek gökdelenlerinden Willis Kulesi'ni 103. katında bulunan “Skydeck Ledge” cam balkonu, Chicago’nun en popüler turistik mekanlarının başında geliyor.


Yerden 412 metre yükseklikteki cam balkon, ziyaretçilere unutulmaz bir deneyim yaşatıyor. Heyecan içinde Skydeck Ledge'e çıkan ziyaretçiler, bir anda kendilerini gökdelenlerin üzerinde yürür vaziyette buluyor. 


Cam balkon için bilet,  22 dolara satılıyor. Skydeck Ledge’in VIP paketi ise kişi başı 65 dolara mal oluyor.


Yılda 1,7 milyondan fazla turistin ziyaret ettiği cam balkonda yürümek isteyenler, birkaç dakika süren bu deneyim için uzun süre sıra beklemek zorunda kalıyor. 


Skydeck Ledge, ziyaretçilerine Chicago’nun bağlı olduğu Illinois'in yanı sıra Indiana, Wisconsin ve Michigan eyaletlerini kapsayan yaklaşık 80 kilometre yarıçaplı bir görüş mesafesi sunuyor. 


Bina planına bakım ve temizlik amacıyla eklenen balkonlar, yaklaşık 680 kilogram ağırlığındaki...