27 / 04 / 2024

Şikago'daki Willis Tower binasının 103'üncü katındaki camekan bölme çatladı!

Şikago'daki Willis Tower binasının 103'üncü katındaki camekan bölme çatladı!

Şikago'daki Willis Tower binasının 103'üncü katında bulunan camekan bölmenin 7.5 santimlik cam tabanı çatladı. 412 metreden şehir manzarası izlemeye çalışan turistler, büyük korku yaşadı...



ABD'nin en büyük üçüncü şehri Şikago'da bulunan Willis Tower'da facianın eşiğinden dönüldü. Yerden 103 kat yüksekteki (412 metre) camekanda 7.5 santimetre kalınlığındaki cam tabanının ağırlığı kaldıramayarak çatlaması paniğe neden oldu. 


'HAYATIMIN EN KORKUNÇ ANIYDI' 

Şehrin en yüksek binası unvanı taşıyan Willis Tower'ın dört bir yanı cam ile inşa edilmiş kısmına ailesiyle birlikte turistik amaçla gelen Alejandro Garibay, "Camın kırıldığını hissettim ve kendimi hemen içeri attım" diyerek olay anını anlattı. Garibay'ın seyir terasında birlikte fotoğraf çektiği kuzeni Antonio Saldana ise camın kırılma sesini duyduğunu ifade ederek "Hayatımın en korkunç anlarından birini yaşadım. Bir an düşeceğimi zannettim" dedi. 


SEYİR TERASI BOŞALTILDI 

Camekanın çatlaması turistler arasında paniğe yol açarken görevliler cam seyir terasını boşalttı. Willis Tower sözcüsü Brian Rehme, kırılmanın 6 milimetrelik koruyucu yüzeyde gerçekleştiğini, 5 ton taşıyabilme kapasitesine sahip camın kendisinin ise kırılmaz özelliğinden dolayı güvenli olduğunu açıkladı. Yetkililer, her 6 ila 9 ayda bir değiştirilen koruyucu yüzeyde bu gibi kırılmaların 5 yılda bir görülebilecek kadar nadir rastlanan bir durum olduğunu belirterek ziyaretlerde endişeye gerek olmadığını ifade etti. 


EN YÜKSEK 8'İNCİ GÖKDELEN 

Dünyanın en yüksek 8. gökdeleni (442 metre) olan Willis Tower'da gerçekleşen olaydan sonra seyir terası tamir için geçici olarak kapatıldı. Yaklaşık üç gün sonra gerekli tamirlerin tamamlanmasından sonra açılan seyir terasında turistik ziyaretlerin devam ettiği bildirildi. İnşa edildiğinde dünyanın en uzun gökdeleni olma özelliğini taşıyan Willes Tower, şimdi bu özelliğini koruyamasa da üzerindeki 85 metrelik uzunluğa sahip dünyanın en uzun anteni ile bir başka rekoru elinde tutuyor. 


Sabah Gazetesi 


Geri Dön