05 / 05 / 2024

Willis Tower binası

Willis Tower binası

Şikago'daki Willis Tower binasının 103'üncü katında bulunan camekan bölmenin 7.5 santimlik cam tabanı çatladı. 412 metreden şehir manzarası izlemeye çalışan turistler, büyük korku yaşadı...

Torunlar GYO, Torun Tower'ı Denizbank'a satıyor! 

Gayrimenkul devinden yılın ilk çeyreği için ilk satış haberi geldi. Torunlar GYO, 2014 yılından beri Denizbank genel müdürlük binası olarak kullanılan Torun Tower'ı satıyor. Torun Tower, Denizbank tarafından milyonlarca dolar bedelle alınacak...

Afrika'nın en yüksek binası Mısır’da yükseliyor!

Afrika'nın en yüksek binası olma özelliğine sahip olacak Iconic Tower Kahire'de inşa ediliyor. Bina tamamlandığında 385 metre yüksekliğe sahip olacak. 

Flash TV binasının yıkımı durduruldu!

Bursa’da Flash TV binası olarak kullanılan ‘Tower Plaza’nın yıkımı için mahkeme kararını verdi. 18 katlı bina için yıkım durduruldu.

Biva Tower Avrupa'nın en yüksek yapısal çelik binası olacak!

İzmir'de kentsel dönüşüm adımlarıyla dikkat çeken Biva Mimarlık İzmir Bayraklı’da Avrupa’nın en yüksek çelik binasını hayata geçiriyor.

Biva Tower nerede?

Biva Tower projesi Türkiye'nin en yüksek çelik yapılı binası olarak yükseliyor. Peki Biva Tower nerede? İşte detaylar...

Bursa Sky Tower herkese açık, kişiye özel!

Halen inşası süren Sky Tower, Bursa'nın hem en yüksek hem de baret kazık temel sistemiyle yapılan ilk binası olacak. İş ve sosyal yaşamı buluşturan bir merkez olarak tasarlanan 129 metre yüksekliğindeki iş kulesi, tümüyle doğa dostu.

Biva Tower 2019 Aralık'ta teslim edilecek!

Biva Mimarlık’ın yeni projesi Biva Tower, 151 metre yüksekliğiyle ‘Avrupa’nın en yüksek yapısal çelik binası’ olma özelliğini taşıyor. 

Biva Tower İzmir satışta! Yeni proje!

Biva Mimarlık imzasıyla İzmir Bayraklı'da hayata geçirilen Biva Tower projesi Türkiye'nin en yüksek çelik yapılı binası olarak tasarlanıyor. 

Bilim Yatırım'dan Ümraniye'ye Bilim Tower projesi!

Bilim Yatırım tarafından inşa edilen Bilim Tower projesi, İstanbul'un Ümraniye ilçesinde hayata geçiriliyor. İşte bulunduğu konumun en yüksek binası olan Bilim Tower projesiyle ilgili detaylar...

Socar Tower'a en iyi ofis ödülü!

Tekfen İnşaat tarafından yapımı tamamlanan Azerbaycan Devlet Petrol Şirketi’nin Genel Merkezi SOCAR Tower, uluslararası inşaat sektörü dergisi Engineering News Record (ENR) tarafından "Yılın En İyi Uluslararası Ofis Binası Projesi" seçildi.

Mecidiyeköy Nurol Tower tamamlandı!

Nurol GYO, çok önemli bir yeniliğe imza atarak, ilk yeşil binasını tamamladı. Nurol GYO’nun İstanbul’un kalbi Mecidiyeköy’de tamamladığı ilk proje olan Nurol Tower, ev ve ofis hizmetleriyle lüks bir rezidansın konforunu tek bir yapı içinde buluşturuyor.

Nurol Tower basın toplantısı 3 Mayıs'ta!

İstanbul’a seçkin projeler kazandıran gayrimenkul sektörünün güçlü kuruluşu Nurol GYO, çok önemli bir yeniliğe imza atarak, ilk yeşil binasını tamamlamanın mutluluğunu yaşıyor. Nurol Tower’ın basın toplantısı 3 Mayıs 2016 tarihinde düzenlenecek.

Japonlar dünyanın en yüksek binasını inşa edecek!

Teknoloji alanında dünyanın önde gelen ülkelerden biri olan Japonya, bu kez dünyanın en yüksek binasını inşa etmeye hazırlanıyor. Sky Mile Tower adı verilecek olan bu gökdelen, 1,7 kilometrelik yüksekliğe sahip olacak.

Willis Tower binası Haberi

Willis Tower binası

ABD'nin en büyük üçüncü şehri Şikago'da bulunan Willis Tower'da facianın eşiğinden dönüldü. Yerden 103 kat yüksekteki (412 metre) camekanda 7.5 santimetre kalınlığındaki cam tabanının ağırlığı kaldıramayarak çatlaması paniğe neden oldu. 


'HAYATIMIN EN KORKUNÇ ANIYDI' 

Şehrin en yüksek binası unvanı taşıyan Willis Tower'ın dört bir yanı cam ile inşa edilmiş kısmına ailesiyle birlikte turistik amaçla gelen Alejandro Garibay, "Camın kırıldığını hissettim ve kendimi hemen içeri attım" diyerek olay anını anlattı. Garibay'ın seyir terasında birlikte fotoğraf çektiği kuzeni Antonio Saldana ise camın kırılma sesini duyduğunu ifade ederek "Hayatımın en korkunç anlarından birini yaşadım. Bir an düşeceğimi zannettim" dedi. 


SEYİR TERASI BOŞALTILDI 

Camekanın çatlaması turistler arasında paniğe yol açarken görevliler cam seyir terasını boşalttı. Willis Tower sözcüsü Brian Rehme, kırılmanın 6 milimetrelik koruyucu yüzeyde gerçekleştiğini, 5...